Loading...
 Start Page
Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΓΕΝΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ

Η ΜΑΝΑ ΓΕΝΝΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗ ΜΑΝΑ

Την ίδια μεγάλη απήχηση στην κοινωνία είχε και στο Αίγιο η εκδήλωση για το συζητούμενο στη Βουλή νομοσχέδιο της νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Νέοι Ορίζοντες» της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» και πρώην Υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής και ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.


Εκατοντάδες πολίτες κατέκλυσαν την αίθουσα και αν και πολλοί έμειναν όρθιοι, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τους ομιλητές που ανέλυσαν τις επιπτώσεις του επίμαχου νομοσχεδίου, στην κοινωνική συνοχή και τη δομή της χώρας,»...


Μακριά από ακραίες φωνές περί καθαρότητας της φυλής, στην ομιλία του ο Νίκος Νικολόπουλος είπε: «Η χορήγηση αυτόματης ιθαγένειας μεταλλάσει την ελλαδική κοινωνία σε defacto πολυπολιτισμική, δεν είναι απλώς ένα όχημα και μέσο ενσωμάτωσης μεταναστών». Ο Αχαιός Βουλευτής χαρακτήρισε τη σημερινή Ελλάδα ελεύθερο «παράδεισο» που δεν ανθίσταται στην ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και περιέγραψε τις επιπτώσεις του υπό ψήφιση νομοσχεδίου:
«Η άποψή μου είναι πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά υπεραπλουστευμένο σχέδιο νόμου και ως εκ τούτου, εξαιρετικά επικίνδυνο, σ'αυτή τη χρονική συγκυρία Οι πολλοί πλήττονται. Η ανεργία αυξάνει κατακόρυφα. Η αγοραστική δύναμη του μέσου πολίτη μειώνεται επικίνδυνα. Η καχυποψία και ο φόβος απέναντι στον ξένο λαθρομετανάστη που έρχεται για να διεκδικήσει ένα μεροκάματο, δεν αποτελεί ένδειξη ρατσισμού αλλά μία απλή ανθρώπινη αντίδραση.


Η αυτόματη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα συμπαρασύρει και τους γονείς τους. Έτσι μετατρέπουμε την εγκυμοσύνη ως κίνητρο χορήγησης ιθαγένειας», δημογραφικής ανατροπής στην χώρα. Επιπλέον δε, αφαιρούμε το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση», είπε ο κ. Νικολόπουλος τονίζοντας ότι επιχειρείται μια βίαιη αλλοίωση των εθνικών χαρακτηριστικών ενός λαού.
Ο κ. Νικολόπουλος, προέβλεψε ότι θα δημιουργηθεί μια χώρα πολλών θρησκειών, πολλών παραδόσεων, πολλών ανισοτήτων και πολλών γκέτο, παρατηρώντας ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί στην κατεύθυνση αφενός του εντοπισμού και της καταγραφής του πληθυσμού των λαθρομεταναστών και αφετέρου με σκληρές και σφικτές ασφαλιστικές δικλείδες όπως σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, με συντονισμένο τρόπο και με την ισότιμη συμμετοχή στην εκπαίδευση, των παιδιών των μεταναστών.
«Μάλιστα, αν η κυβέρνηση εμείνει στην παράμετρο της ψήφου των μεταναστών στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», είπε ο κ. Νικολόπουλος, «τότε θα είναι πασιφανές ότι μόνος στόχος της είναι οι μικροκομματικές ωφέλειες στις οποίες στοχεύει».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισήγηση του αντιδημάρχου Αιγίου κ. Παναγιώτη Γούσα ο οποίος αναφέρθηκε στους κινδύνους ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης που οδηγεί σε ακραίες πολιτικές και κοινωνικές συμπεριφορές, όπως η σύλληψη 29 Ελλήνων από αστυνομικούς στις 24 Φεβρουαρίου, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και την προ ημερών απόπειρα ομάδας νεαρών να κάψουν με στουπιά και κηροζίνη μια ομάδα μεταναστών από το Μπαγκλαντές, στο σπίτι τους κοντά στη Σπάρτη.
«Αυτά τα δύο περιστατικά, από τα δεκάδες που θα μπορούσα να απαριθμήσω, τα επικαλέστηκα για να προβληματιστούμε όλοι μας για το πού πάμε, για το πού μας πάνε, για το αν θα πάμε....», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γούσας.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος που όπως πάντα, με φλογερό λόγο, πιο κοφτερό και από μαχαίρι, περιέγραψε τον κίνδυνο. Η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών όπως επιχειρείται, θα κάνει τους Έλληνες ξένους στον τόπο τους με ξένα αφεντικά και κάλεσε τους Έλληνες να στοχασθούν με περίσκεψη τις εθνικές επιπτώσεις.


Ο Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» κ Στέλιος Παπαθεμελής τόνισε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να ενσωματώσει τους λαθρομετανάστες στον ελληνικό τρόπο και όχι στον ελληνικό τόπο», καλώντας το πολιτικό προσωπικό της χώρας να δει επιτέλους την πραγματική δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας.


«Όταν ο αρμόδιος Υπουργός προαναγγέλλει ένα εκατομμύριο ανέργους, να μας πουν τι θα κάνουμε τους αλλοεθνείς όταν θα επαιτούν άνεργοι και ενδεχομένως χωρίς επίδομα οι ομοεθνείς. Αγαπούμε τους ξένους, δεν έχουμε ξενοφοβία αλλά δεν τους χωράει το σπίτι μας.. Και συνέχισε «όσοι από αυτούς ενσωματωθούν στον ελληνικό τρόπο και όχι απλώς στον ελληνικό τόπο, δηλαδή πιστέψουν στις αξίες και το μέλλον του ελληνισμού, αυτοί βεβαίως και πρέπει εν καιρώ να πολιτογραφηθούν. Είναι επικίνδυνο λάθος να θεωρούμε ότι η ιθαγένεια γεννά την ενσωμάτωση. Η μάνα γεννά το παιδί και όχι το παιδί την μάνα!», είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθεμελής καλώντας την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να ακολουθήσουν οι αναγκαίες προπαρασκευαστικές ενέργειες και να επανεξετασθούν όλες οι παράμετροι».


Στην εκδήλωση, παρέστησαν οι Δήμαρχοι Αγίου κ. Απόστολος Καραφωτιάς, Ερινεού κ. Ανδρέας Βαρνακιώτης, Διακοπτούκ. κ. Τάκης Βασιλείου, ο επικεφαλής του συνδυασμού της αντιπολίτευσης του Δήμου Αιγείρας κ. Παναγιώτης Γιαννούλης, Αντιδήμαρχοι, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, επιμελητηριακοί παράγοντες της Αιγιάλειας, μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου, ενώ αξιοπρόσεκτη ήταν η παρουσία εκπροσώπων του ιερού Κλήρου της περιοχής.

Νίκος Νικολόπουλος: «Η Κυβέρνηση μας στέλνει στις Βρυξέλλεςγια την νοτιότερη χάραξη της Πατρών-Πύργου»


Για περιβαλλοντική πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών με τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις, κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος καλώντας τον Υπουργό κ. Δ. Ρέππα να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της προσπάθειας του προκατόχου κ. Γ. Σουφλιά για την νοτιότερη χάραξης της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου στη δυτική Αχαΐα.
«Με αφορμή την επιστολή-πρόσκληση Του Δημάρχου Δύμης κ. Σ. Γκοτσούλια, την απάντηση που πήρα στην Βουλή από τον Υπουργό για το ανάλογο αίτημα του Δήμου Βραχνείκων, δηλαδή της αλλαγής χάραξης του ίδιου δρόμου, στην περιοχή Καιάφα αλλά και τα όσα λέγονται και γράφονται στα ΜΜΕ από τον συνάδελφο του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το Νομάρχη Αχαΐας και τους Δημάρχους, επιθυμώ δημόσια να θέσω το ερώτημα:

Η Κυβέρνηση μπορεί επειδή εντέλλεται από τις Βρυξέλλες να αλλάξει το σχεδιασμό του έργου στου Καϊάφα, αλλά δεν μπορεί να κάνει νοτιότερη χάραξη στα Βραχνέικα;
Στην πολυθρύλητη νέα κλειστή εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών - Πύργου - Τσακώνα η Ε.Ε. έκανε δεκτές όλες τις ενστάσεις των κατοίκων της Ηλείας και έτσι «εντέλλεται» ο κ. Υπουργός να προχωρήσει σε επαναχάραξη της εθνικής οδού στην συγκεκριμένη περιοχή.


Στην απάντηση του ο Υφυπουργός κ. Γ. Μαγκριώτης, απαντά στην ερώτηση μου μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου : «Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην επανεξέταση του σχεδιασμού του έργου» (επισυνάπτεται η απάντηση)» Την ίδια ώρα το Υπουργείο απαντά σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Ν. Τσούκαλη, ότι δεν μπορεί να γίνει νοτιότερη χάραξη στα Βραχνέϊκα, όπως είχε υποσχεθεί ο πρώην Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς!..


Η απάντηση λοιπόν νομίζω ότι είναι καθαρή «Το αίτημα είναι δίκαιο και αδιαπραγμάτευτο, είναι και τεχνικά εφικτό. Η προηγούμενη ηγεσία του ΠΕΧΩΔΕ είχε κάνει δεκτό το αίτημα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής για αλλαγή χάραξης νοτιότερα και άμεσα είχε ξεκινήσει και η εκπόνηση σχετικής μελέτης. Ταυτόχρονα η τότε ηγεσία δεσμεύτηκε πως θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση το ΣτΕ να αποφανθεί υπέρ του αιτήματος των φορέων και των κατοίκων της περιοχής. Παρουσία του Υπουργού κ Γ. Σουφλιά στους δημάρχους, τον μήνα Σεπτέμβριο, παρουσιάστηκε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες η νέα χάραξη και μελέτη, που θα πρέπει να επικαιροποιηθεί από την νέα πολιτική ηγεσία του ΠΑΣοΚ χωρίς υπαναχωρήσεις, γιατί αυτό το αίτημα είχε κριθεί δίκαιο για τους γνωστούς λόγους και από την Κυβέρνηση Καραμανλή και φυσικά από το σύνολο του πολιτικού και αυτοδιοικητικού κόσμου του Νομού, όλων των πολιτικών παρατάξεων. Οφείλουν λοιπόν, να μην ποιούν την νήσσαν οι πρώην αντιπολιτευόμενοι. Ας θυμούνται όσοι περιμένουν τα χρίσματα...Καλύτερα ‘'έναν χρόνο ακόμη κόκορας, παρά τέσσερα χρόνια κότα΄΄.


Η Κυβέρνηση Παπανδρέου μπορεί αλλά δεν θέλει. Και για αυτό πότε κρύβεται ο Υπουργός και πότε-αν' αυτού- οι ιδιαίτεροι, οι γραμματικοί, ψέματα, υποσχέσεις αραδιάζουν ήξεις αφήξεις στους Βουλευτές, στους Δημάρχους, στους φορείς και στους κατοίκους.
Θα τολμήσω, λοιπόν, να υποθέσω ότι η Κυβέρνηση, μας δείχνει το δρόμο προς τις Βρυξέλλες


Τι να κάνουμε; Αν πρέπει να πάμε στις Βρυξέλλες, θα πάμε στις Βρυξέλλες», είπε με νόημα ο κ. Νικολόπουλος, «αφού δεν μπορούμε να συναντήσουμε τον Αχαιό Πρωθυπουργό...ας δούμε τον Μπαρόζο!!!»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος