Loading...
 Start Page

Αντιμέτωπη με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της σε ό,τι αφορά στους μισθούς και τις συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων για την διαχείριση της οικονομικής ύφεσης, φέρνει την Κυβέρνηση με ερώτησή του ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση για πάγωμα αποδοχών σε μισθούς και συντάξεις. Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο κ. Νικολόπουλος υπενθυμίζει με νόημα την παρατήρηση του Πρωθυπουργού πριν από τις εκλογές, ότι «το πάγωμα μισθών και συντάξεων είναι καταστροφικό για τη χώρα» αλλά και την προεκλογική δήλωση του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ευαγγελίζεται τη λιτότητα και το πάγωμα μισθών ενόσω η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση…

Ο Αχαιός βουλευτής, ρωτά τον κ. Παπακωνσταντίνου γιατί η Κυβέρνηση εφαρμόζει αντίθετη πολιτική από εκείνη την οποία υποσχόταν και ποιος είναι ο σχεδιασμός της για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. «Έχουν περάσει 149 ημέρες διακυβέρνησης και ο κ. Παπανδρέου έλαβε μια «καταστροφική», σύμφωνα με τον ίδιο, απόφαση για τη χώρα. Πάγωσε τους μισθούς και τις συντάξεις ξεχνώντας τα όσα έλεγε ως αξιωματική αντιπολίτευση. [«

Η πρόταση Καραμανλή για πάγωμα αποδοχών ήταν και είναι καταστροφική για τη χώρα, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι για αστεία»] έλεγε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες πριν αναλάβει την εξουσία», αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του ο Νίκος Νικολόπουλος, επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ΔΕΘ στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου: «Απευθύνομαι σήμερα, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σε κάθε πολίτη της χώρας. Στην εργαζόμενη γυναίκα που αναρωτιέται αν θα έχει εργασία αύριο. Στον μισθωτό που ακούει έντρομος ότι η λύση για όλα τα προβλήματα της χώρας είναι να παγώσει ο μισθός του.

Η πρόταση που ακούσαμε πριν από μια εβδομάδα ήταν και είναι καταστροφική για τη χώρα. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική δύναμη. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης. Γι’ αυτό ακριβώς θεωρούμε ότι οι εξαγγελίες της σημερινής κυβέρνησης είναι καταστροφικές. Μιλάει για πάγωμα μισθών, για πάγωμα της αγοράς, ως λύση του προβλήματος. Με 160 εκατομμύρια από τις υπερωρίες και τα οδοιπορικά θα λύσει υποτίθεται το δημοσιονομικό πρόβλημα. Αυτά είναι αστεία».

Ο Νίκος Νικολόπουλος, ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να απαντήσει αν σήμερα, η Κυβέρνηση πιστεύει ότι αυτή η πολιτική είναι καταστροφική -γιατί την εφαρμόζει- για την χώρα ή όχι, εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι και γιατί προεκλογικώς την απέκρυψε από τον ελληνικό λαό, χωρίς καμία συναίσθηση της κρισιμότητας της οικονομικής κατάστασης, αν θεωρεί ότι δεν είναι καταστροφική, αλλά εθνικά σωτήρια γιατί δεν «έβαλε πλάτη» στην Κυβέρνηση.

Παρά τις Πρωθυπουργικές μεγαλοστομίες παραμένουν κλειστές

κλίνες και κινδυνεύουν οι «μισάνοιχτες» στην ΜΕΘ Παίδων

«Πριν λίγες εβδομάδες ο Πρωθυπουργό δια του βήματος της Βουλής διαβεβαίωνε το πανελλήνιο ότι άνοιξε αυτόματα κλειστά κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και ότι είχε τακτοποιηθεί στο να λειτουργήσουν και όλες όσες κατασκεύασε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά λόγω προσωπικού κάποιες παρέμειναν κλειστές κα άλλες υπολειτουργούσαν» Τον ορατό κίνδυνο να πάψει να λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας(Μ.Ε.Θ) Παίδων και Εφήβων του Π.Γ.Ν.Π, εάν δεν ενισχυθεί άμεσα με νοσηλευτικό προσωπικό, θέτει υπόψη της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος. Στην ΜΕΘ, λειτουργούν μόλις τα τέσσερα από τα έξι κρεβάτια λόγω έλλειψης προσωπικού, και αδυνατεί πλέον να καλύψει τις βάρδιες και για τις τέσσερις κλίνες.

Όπως αναφέρει σε ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος, έχουν απομείνει μόλις οκτώ νοσηλεύτριες(!) όταν αντίστοιχες μονάδες διαθέτουν τουλάχιστον 14 με 17 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. Χαρακτηριστικό του τεράστιου προβλήματος, όπως ενημερώνει την Υπουργό ο βουλευτής, είναι το γεγονός ότι πρόσφατα δεν υπήρχε νοσηλευτικό προσωπικό να καλύψει τη βάρδια και προσέφερε υπηρεσίες ο υπεύθυνος της Μονάδας κ. Ανδρέας Ηλιάδης, προκειμένου να μην έμεναν ακάλυπτα τα τέσσερα παιδιά που νοσηλεύονταν… «Αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η χώρα μας θα έπρεπε να ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τα αυξημένα κρούσματα της γρίπης, που είναι πιθανόν να χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ», αναφέρει ο Αχαιός βουλευτής, ο οποίος ρωτά την Υπουργό γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν καλυφθεί τα κενά που υπάρχουν σε νοσηλευτικό προσωπικό στην ΜΕΘ Παίδων του Π.Γ.Ν.Π και πότε προβλέπεται να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Επίσης, ζητεί από την Υπουργό να απαντήσει γιατί λειτουργούν οι τέσσερις από τις έξι κλίνες στην ΜΕΘ Παίδων, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα προκειμένου να ανοίξουν οι δύο κλίνες που παραμένουν κλειστές και πότε προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος