Loading...
 Start Page
Ο Νίκος Νικολόπουλος στην παρουσίαση βιβλίου του Μ. Ανδρουλάκη

27-02-2010

Ο Νίκος Νικολόπουλος στην παρουσίαση βιβλίου του Μ. Ανδρουλάκη

Διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά ίδιο πάθος για την αλήθεια και τη δύναμη του λόγου και του επιχειρήματος, μοιράστηκε ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με τον συνάδελφό του Βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Ανδρουλάκη "Ε, Πρόεδρε"..


Συγκρίνοντας την πολιτική του διαδρομή με εκείνη του Μίμη Ανδρουλάκη, με παρονομαστή το πόνημα του συγγραφέα, ο Αχαιός βουλευτής θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ότι η εξουσία όπως αναδύεται από την πολιτική μπορεί να βρει μια κοινή αφετηρία αισιοδοξίας για το μέλλον.

«Αν και είναι κοινοτυπία δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι στη ζωή μπορούν να συμβούν τα πάντα. Νομίζω ότι αν κάποιος πριν δέκα ή δεκαπέντε χρόνια γνώριζε τα βιογραφικά του Μίμη Ανδρουλάκη και το δικό μου θα δυσκολευόταν να φανταστεί ότι σήμερα θα βρισκόμασταν πλάι - πλάι, μιλώντας για τις βασικές αρχές που συμφωνούμε, πιστοί ταυτόχρονα και οι δύο μας στην ιδεολογία και στον δρόμο που από νέοι διαλέξαμε.


Αυτή όμως είναι η δύναμη της λογικής, του λόγου, αλλά και της πραγματικότητας. Είναι ένα ορμητικό ποτάμι που ακολουθεί την πορεία του», είπε χαρακτηριστικά ο Αχαιός βουλευτής και προσέθεσε: «Ακόμα και αν τα αρνηθείς θα υποχρεωθείς να τα ζήσεις. Θα βιώνεις τη μιζέρια, το μάταιο των προσπαθειών σου, την αναποτελεσματικότητα της δράσης σου, θα έχεις το φόβο του αγνώστου αλλά θα τα ζήσεις. Προφανώς λοιπόν και ο Μίμης και εγώ δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να συντονιστούμε με το λόγο».

 

Στο νέο βιβλίο του, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ξεδιπλώνει τα «μυστικά» της ηγεσίας για έναν υποψήφιο Πρόεδρο με τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής πραγματικότητας στον παγκόσμιο πολιτικό «καμβά», αναλύοντας τα στάδιά της πριν και μετά την κατάκτηση της εξουσίας.
«Είναι σαφές ότι ο Ανδρουλάκης γνωρίζει πολύ καλά για τι πράγμα μιλάει. Έχει γνώση των γεγονότων, των επιμέρους στοιχείων ολοκληρωμένη συνολική εικόνα για το τι συμβαίνει στον κόσμο, το τι συμβαίνει στην Ευρώπη αλλά και των δικών μας ελληνικών ιδιαιτεροτήτων. Είναι ένας «υψοβοφικός» με οπτική αετού. Είναι σαν ο φόβος του για τα ύψη να τον απελευθερώνει από την ανάγκη να αναλωθεί στο επόμενο πάτημα και να του χαρίζει όλη τη διαδρομή», είπε στη σύντομη ομιλία του για το βιβλίο και τον συγγραφέα ο Νίκος Νικολόπουλος παρατηρώντας ότι είναι χρήσιμη η σχολαστικότητα με την οποία ο συγγραφέας, σχεδόν σε κάθε παράγραφο, παραθέτει ιστορικά γεγονότα σαν παραδείγματα, αναλύει και εξηγεί αντιδράσεις, δημιουργεί πιθανά σενάρια, παραθέτει εναλλακτικές λύσεις και προκαλεί με αντισυμβατικές επιλογές.


«Καλύπτει κάθε τομέα, τίποτα δεν μένει στο περιθώριο . Αναφέρεται ένα προς ένα κάθε πιθανό στραβοπάτημα, κάθε τι που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια συγκέντρωσης, κάθε απατηλά σταθερό σημείο που μπορεί να οδηγήσει τον «Ακροβάτη - Πρόεδρο», στην πτώση», είπε ο κ. Νικολόπουλος παρατηρώντας ότι ο Μίμης Ανδρουλάκης δεν έγραψε απλώς ένα βιβλίο πολιτικού περιεχομένου με θεωρίες, αλλά ένα εγχειρίδιο, έναν πρακτικό οδηγό άσκησης πολιτικής.


«Αν αυτό το βιβλίο είχε μελετηθεί αρμοδίως θα είχαν αποφευχθεί πολλά. Είναι εκπληκτική η ακρίβεια πρόβλεψης γεγονότων που συνέβησαν. Ενδεικτικά μόνο θα αναφερθώ στο απλούστερο. [«Τα κενά στις θέσεις ευθύνης»]. Αναφέρεται όπως ακριβώς συμβαίνει ακόμα και σήμερα. Στο βιβλίο υπάρχουν και οι πιθανές ερμηνείες. Η αυθόρμητη και η πονηρή. Η ερώτηση ποια από τις δύο ισχύει είναι καθαρά ρητορική», είπε με νόημα ο βουλευτής αναφερόμενος σε αυτά που γράφει ο συγγραφέας στο κεφάλαιο «Οι 100 πρώτες μέρες»...

 

(αφορά το ρεπορτάζ παρουσίασης βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό από το βιβλιοπωλείο "Παπασωτηρίου" και τις εκδόσεις "Καστανιώτη")

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος