Loading...
 Start Page
«Η τοπική οικονομία στην Αχαϊα βουλιάζει εξ αιτίας του παραεμπορίου»

 

Σε τραγική κατάσταση έχουν περιέλθει Πατρινοί και Αιγιώτες έμποροι από την εξάπλωση του παραεμπορίου που αναλογικά και πρακτικά έχει επιπτώσεις και στις υπόλοιπες πόλεις του Ν. Αχαϊας.

Τα λαθραία εισαγόμενα εμπορεύματα πωλούνται από παράνομους μικροπωλητές, σε όλους τους εμπορικούς δρόμους της Αχαΐας, στις λαϊκές αγορές, στα παζάρια και στα πανηγύρια, είναι γυναικείες τσάντες, οπτικά, c.d, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, ρούχα και παπούτσια. Οι έμποροι οι οποίοι πληρώνουν ενοίκιο, ΔΕΚΟ, φόρους, εισφορές και δημοτικά τέλη υφίστανται τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τους παράνομους μικροπωλητές που δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα, δηλαδή φόρους, ασφαλιστικές εισφορές κλπ.

Το πρόβλημα αναδεικνύει ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτησή του και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Νικολόπουλος τους καλεί να απαντήσουν τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση για την πάταξη του παραεμπορίου και να εξηγήσουν ποιες Υπηρεσίες έχουν επιφορτιστεί με το έργο των ελέγχων, με ποια χρονική συχνότητα γίνονται οι έλεγχοι στην Αχαΐα και πόσεις παραβάσεις διαπιστώνονται ημερησίως. Επίσης, ζητά να απαντήσουν με πόσους υπαλλήλους πραγματοποιούνται οι έλεγχοι και να κατατεθεί πίνακας των κενών οργανικών θέσεων εργασίας στις αντίστοιχες και φυσικά στις αρμόδιες Υπηρεσίες, καθώς και οι αναφορές των προϊστάμενων Διευθύνσεων για τις ανάγκες σε προσωπικό.

«Οι έμποροι της Αχαΐας αλλά και όλης της Ελλάδος, δικαιολογημένα είναι ανάστατοι από αυτή την κατάσταση, καθώς βλέπουν τα λαθραία εμπορεύματα να έχουν κατακλύσει όλη τη χώρα, το παραεμπόριο να «προοδεύει» θεαματικά και την Πολιτεία να μην μπορεί ή να μην θέλει να πατάξει αυτό το φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις λαίλαπας. Αξίζει να υπογραμμίσω ότι ο ετήσιος τζίρος από το παραεμπόριο υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 20 δις ευρώ, ποσό που μεταφράζεται σε απώλειες εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 6 δισ. ευρώ ετησίως!», δήλωσε ο Ν. Νικολόπουλος.

Ο Βουλευτής Αχαϊας, ζητά επίσης από τους αρμόδιους Υπουργούς να καταθέσουν στοιχεία για το πόσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί και πόσα εμπορεύματα έχουν κατασχεθεί στην Αχαΐα μέχρι σήμερα.

«Στραγγαλίζουν οικονομικά και κοινωνικά, τους πολύτεκνους με πάνω από έξι παιδιά»

Τα οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ανατροφή των παιδιών τους,  οι πολύτεκνοι δημόσιοι υπάλληλοι με πάνω από έξι παιδιά, θέτει στη Βουλή ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας  ζητώντας από τους Υπουργούς να απαντήσουν αν προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναμόρφωση του υφιστάμενου πλαισίου έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις οικογένειες των πολυτέκνων με έξι παιδιά να λαμβάνουν μεγαλύτερη άδεια από την προβλεπόμενη των εννέα μηνών να μεγαλώσουν τα παιδιά τους να προχωρήσει στην αύξηση του επιδόματος των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα κ.α..

«Το πενιχρό επίδομα που τους  χορηγείται δεν επαρκεί, αλλά και η επί εννέα μήνες άδεια ανατροφής τέκνων, όπως αυτή έχει θεσμοθετηθεί μόνο για τον ένα γονέα καθιστά πολύ δύσκολη υπόθεση έως ηρωική την ανατροφή των παιδιών τους. Και είναι παράλογο επειδή το πάγιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, προσφέρεται δυστυχώς μόνον για ευχολόγια και λόγια συμπάθειας, αλλά επί της ουσίας η Πολιτεία μετατρέπει αυτή την ευλογία που είναι η απόκτηση παιδιών, σε «Γολγοθά» για τις οικογένειες των πολυτέκνων. Εν προκειμένω, δεν ζητάμε θαύματα από την Κυβέρνηση, αλλά να επιδείξει κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγύη», δήλωσε ο Ν. Νικολόπουλος.

«Οι....... αρεστοί και όχι οι ....«άριστοι» επιλέγησαν στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας»

Να αναζητήσει τυχόν παραβάσεις του Νόμου και αν διαπιστωθούν, να ακυρώσει την επιλογή των υποψηφίων για τις θέσεις των Επιθεωρητών και των βοηθών Επιθεωρητών, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π), καλεί την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Με ερώτησή του προς την Υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Αχαιός βουλευτής θέτει θέμα για την επιλογή στελεχών του Σώματος, καθώς δεν έγινε  μετά από δημόσια πρόσκληση, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις, όπως ορίζει ο Νόμος.

«Του Γενικού Επιθεωρητή παρατάθηκε η θητεία, όχι με απόφαση του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου αλλά με Υπουργική Απόφαση. Επίσης όπως πληροφορούμαι, για τις θέσεις των Επιθεωρητών και των Βοηθών δεν τηρήθηκαν πρακτικά, έτσι ώστε να εφαρμοσθεί ο Νόμος αλλά και να υπάρξει τεκμηριωμένη αξιολόγηση των υποψηφίων. Επίσης δεν  τέθηκαν κριτήρια βάσει των οποίων έγινε η επιλογή των υποψηφίων, καταστρατηγώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και διαφάνειας», δήλωσε ο Ν. Νικολόπουλος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος