Loading...
 Start Page
«Προς οριστική γκετοποίηση η Πάτρα με υπογραφή ΠΑΣΟΚ!»

Επίκαιρη ερώτηση και σκληρή κριτική του Βουλευτή για την προοπτική δημιουργίας καταυλισμού λαθρομεταναστών


Mε αφορμή την δημοσιοποίηση του πορίσματος που συνέταξε Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων- η οποία συνεστήθη, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη- για την δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής(ΚΕ.Π.Υ) λαθρομεταναστών στην Πάτρα, o Bουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος, εξαπολύει επίθεση, κατηγορώντας την πολιτική ηγεσία, ότι όπως οι τρομοκράτες που διώκει, βάζει βόμβα στα θεμέλια της τοπικής κοινωνίας, απειλώντας να τινάξει στον αέρα την συνοχή της, αφήνοντας εκτεθειμένο και τον Πρωθυπουργό που προεκλογικά, είχε δεσμευτεί ότι δεν θα δημιουργηθεί οποιασδήποτε μορφής καταυλισμός στην Πάτρα!
Ο Αχαιός Βουλευτής, κάνοντας χρήση του προνομίου της Επίκαιρης Ερώτησης που «υποχρεώνει» τον Υπουργό να καθήσει στα κυβερνητικά έδρανα του Κοινοβουλίου και εγκαλούμενος να απαντήσει άμεσα αν όντως υπάρχει απόφαση για την δημιουργία ΚΕ.Π.Υ λαθρομεταναστών στην Πάτρα και με τι χρονοδιάγραμμα. Επίσης πως θα απολογηθεί στους εξαπατημένους πλίτες και φορείς των Πατρών από τις δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου αλλά και πώς θα συμπεριφερθεί στις αντιδράσεις της κοινωνίας και όλων των οργανώσεων και φορέων που μαχητικά αντιτίθενται;.
«Με κατάπληξη υποδεχθήκαμε την είδηση όπως δημοσιεύθηκε στον τοπιικό Τύπο για την δημιουργία ΚΕ.Π.Υ στην Πάτρα! Και λέω με κατάπληξη, διότι πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέκρουσε πρύμναν και ακύρωσε την κατηγορηματική περί του αντιθέτου, προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού στην Πάτρα», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.


Στο κείμενο της επίκαιρης ερώτησής του, ο Βουλευτής επικαλείται και τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία, εν κρυπτώ, ήδη το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιχείρησε να δημιουργήσει ένα τέτοιο κέντρο μέσα στη λιμενική ζώνη της Πάτρας, με το πρόσχημα ότι πρόκειται για χώρους κράτησης των παράνομων μεταναστών. Σχεδιάσθηκε, όπως καταγγέλει ο Βουλευτής, η εγκατάσταση περισσότερων από δέκα οικίσκων εντός του λιμανιού, αλλά εξ αιτίας της αντίδρασης της Διοίκησης του Ο.Λ.ΠΑ δεν υλοποιήθηκε.


«Όπως προκύπτει μάλιστα από τα δημοσιεύματα, η χωροθέτηση αφορά σε πρωτοβουλία του Υπουργείου, καθώς δεν υποδεικνύεται από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, ο Υφυπουργός Σπ. Βούγιας, έλαβε τότε αρνητική απάντηση από τον Δήμαρχο Πατρέων πριν από τα Χριστούγεννα, για το θέμα και την χωροθέτηση», λέει ο κ. Νικολόπουλος.
«Η τοπική κοινωνία, στην συντριπτική πλειονότητά της δεν επιθυμεί την δημιουργία Κ.Ε.ΠΥ ή οποιαδήποτε μορφής καταυλισμό πουθενά στο Νομό Αχαΐας, προοπτική για την οποία έχει αντιδράσει δυναμικά, πολλάκις στο παρελθόν», είπε ο Ν. Νικολόπουλος υπενθυμίζοντας ότι τόσο ο Νομάρχης Αχαΐας Δ. Κατσικόπουλος όσο και ο Δήμαρχος Πατρέων Αν. Φούρας, αμφότεροι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, λογικά και δικαίως, αρνούνται να δεχθούν έστω και διάλογο για το θέμα, έχοντας εκφράσει την κάθετη αντίθεσή τους. Μάλιστα, όπως παρατηρεί στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος και τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα όπως ο Γραμματέας της Ν.Ε., Π. Αλεξόπουλος, μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, υπενθυμίζουν εμφατικά την προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι «δεν θα δημιουργηθεί καταυλισμός λαθρομεταναστών στην Πάτρα, οποιασδήποτε μορφής στη δομή και τη λειτουργία του».


Ο Βουλευτής Αχαϊας τονίζει ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον, είναι δεδομένο ότι οι Αρχές και οι φορείς της πόλης, αρνούνται ακόμα και να υποδείξουν χώρο για τη δημιουργία καταυλισμού, ρωτώντας τον Υπουργό αν η Κυβέρνηση θα επιλέξει αυθαιρέτως το χώρο, αν υπάρχουν ήδη σκέψεις για τη χωροθέτηση, ποιες είναι και σε τι περιοχές αφορούν.
«Ρωτώ τον Υπουργό και ελπίζω να πάρω μια ειλικρινή απάντηση, γιατί η Κυβέρνηση καταφεύγει σε αυτή την απαράδεκτη λύση, παρά την δέσμευση του Πρωθυπουργού. Διότι προκύπτει ότι προσωπικά ο Πρωθυπουργός εψεύδετο, καθώς επίσης αποδιεκνύεται από τις σημερινές δηλώσεις Βούγια οι χειρισμοί της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν διαφοροποιήθηκαν στο παραμικρό από τους αντίστοιχους της προηγούμενης Κυβέρνησης. Και αναρωτιέμαι επίσης, αν δεν τελεσφορήσει η μη αποδεκτή λύση δημιουργίας καταυλισμού, τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος», δήλωσε ο Ν. Νικολόπουλος.
Ο Βουλευτής, παρατηρεί ότι εδώ και καιρό οι λαθρομετανάστες επέστρεψαν, αρχικά σε μικρές ομάδες, αλλά ο αριθμός τους αυξάνεται μέρα με την ημέρα και το ανθρωποκυνηγητό στο λιμάνι, είσοδο στην πόλη από την εθνική οδό και τις παρυφές της Πάτρας, επαναλαμβάνεται.


«Τι μας λέει το πόρισμα-βόμβα που «υιοθετεί» το Υπουργείο; Ότι θα φυλάσσεται λέει από την Αστυνομία ο χώρος! Και τι σημαίνει αυτό; Ότι θα αποδυναμώσουν την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας από προσωπικό για μέτρα τάξης και ασφάλειας και θα βάλουν τους αστυνομικούς να φυλάνε τους μαντρωμένους, εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες ή θα ενισχύσουν την Αστυνομική Διεύθυνση με αστυνομικούς υπαλλήλους;».


Επίσης, ο Ν. Νικολόπουλος, ζητά από τον Υπουργό, στοιχεία για τον συνολικό αριθμό των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην Πάτρα και τον αριθμό εκείνων που προωθούνται καθημερινά ή κάθε μήνα.


«Ζήσε Μάη μου με τη χρηματοδότηση του ερευνητικού έργου των πανεπιστημίων»


Με ήξεις αφήξεις και κενολογίες περί διαφάνειας, κατηγορεί το Υπουργείο Παιδείας ότι αντιμετωπίζει το ζήτημα της χρηματοδότησης του ερευνητικού έργου των πανεπιστημίων ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
Σε αναφορά του Αχαιού Βουλευτή, το Υπουργείο Παιδείας, απάντησε ότι στόχος, είναι η χρηματοδότηση των δημόσιων ερευνητικών κέντρων στο πλαίσιο ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου.


Όπως απαντά το Υπουργείο, Σήμερα η αξιολόγηση και κατανομή των χρηματοδοτήσεων γίνεται από τα Όργανα των ίδιων των Πανεπιστημίων και των ερευνητικών φορέων.


«Το μέχρι σήμερα σημαντικό ερευνητικό έργο των πανεπιστημίων μας, φοβάμαι ότι θα εμποδίσει αν δεν πάει πίσω, τη δουλειά που γίνεται στα πανεπιστήμια, με την αμηχανία και της μόνιμη διαβούλευση - συζήτηση να γίνεται αλλά όχι έργο», δήλωσε ο Ν. Νικολόπουλος.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος