Loading...
 Start Page
«Σε κίνδυνο μαθητές, κατά την εκτέλεση πειραμάτων»«Πεδίο κακοποιών οι λαϊκές αγορές»«Αναμονή θανάτου στα προγράμματα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά» «Σε οικονομικό αδιέξοδο παλλινοστούντες ομογενείς και Ι.Κ.Α από την μη καταβολή και είσπραξη κύριων ασφαλιστικών εισφορών»

«Σε κίνδυνο μαθητές, κατά την εκτέλεση πειραμάτων»


Πολύ μεγάλη ανησυχία σε γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς, προκαλούν επιπτώσεις από οδηγίες για πειράματα που περιγράφονται σε σχολικά βιβλία, καθώς δεν συνοδεύονται από παρατηρήσεις για κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την εκτέλεσή τους, από εσφαλμένη κατανόηση του πειράματος ή φυσικές και χημικές αντιδράσεις.
Το πολύ σημαντικό πρόβλημα θίγει με ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό μαθήτριας της Α' Δημοτικού στη Ρόδο εξ' αιτίας ενός πειράματος που περιγράφεται στο σχολικό βιβλίο Γλώσσας πρώτης Δημοτικού, στη σελίδα 38.
Κατά τη διάρκεια σχολικής εργασίας είχε ζητηθεί από τους μαθητές να γεμίσουν ένα μπουκάλι με ρύζι και να το τοποθετήσουν σε νερό, ώστε να διαπιστωθεί ότι επιπλέει.Στους μαθητές που το επιθυμούσαν επιτράπηκε να πάρουν το αντικείμενο του πειράματος στο σπίτι τους, γεγονός που εν προκειμένω οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό της μαθήτριας μέσω μια αλληλουχίας γεγονότων.
Το άτυχο παιδί χρησιμοποίησε το μπουκάλι μέσα στην μπανιέρα με νερό για παιχνίδι, το κράτησε κλειστό και μετά από περίπου δέκα ημέρες, το άνοιξε με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν στα μάτια του, κόκκοι ρυζιού εξ' αιτίας χημικών ζυμώσεων!
Η μικρή μαθήτρια υπέστη μη αναστρέψιμη, σε μεγάλο βαθμό, βλάβη στα μάτια της και σήμερα μετά από μια χειρουργική επέμβαση στο εξωτερικό, η ικανότητα όρασής της είναι σε ποσοστό μόλις 3/10 της φυσιολογικής! Στο μέλλον, θα υποβληθεί σε επιπλέον επεμβάσεις, αλλά σύμφωνα με όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν ελπίδες για σημαντική και μόνιμη βελτίωση της όρασής της.
Ο Αχαιός Βουλευτής, ρωτά την Υπουργό αν θα λάβει άμεσα μέτρα ώστε να γίνει διαφορετική διατύπωση του επίμαχου πειράματος στο σχολικό βιβλίο αλλά και ώστε κάθε πείραμα που περιγράφεται σε όλα ανεξαιρέτως τα σχολικά βιβλία και άλλα εγχειρίδια να συνοδεύεται από οδηγίες για τους κινδύνους που τυχόν ελλοχεύουν για να προστατευθεί η σωματική και ψυχική ακεραιότητα των μαθητών.
«Η οικογένεια ζει δραματική κατάσταση και επιβαρύνεται με τεράστια έξοδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που όπως φαίνεται όμως θα ακολουθεί το παιδί σε όλη του τη ζωή όχι μόνο σε βιολογικό και ψυχολογικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο μάθησης και εξέλιξής του», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος ρωτά την Υπουργό Παιδείας και τι μέτρα θα λάβει για την οικονομική, ουσιαστική ενίσχυση της οικογένειας όπως οφείλει η Πολιτεία.
Επίσης, καλεί την κ. Διαμαντοπούλου να απαντήσει σε τι ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο σε επίπεδο διενέργειας ΕΔΕ ώστε να διαπιστωθεί η ενδεχόμενη αμέλεια των συντακτών των επίμαχου πειράματος και αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.


«Πεδίο κακοποιών οι λαϊκές αγορές»


Την αγωνία χιλιάδων παραγωγών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές από τα συχνά κρούσματα ληστρικών επιθέσεων σε βάρος τους από μικρές συμμορίες, μεταφέρει στη Βουλή ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
Όπως λέει ο Ν. Νικολόπουλος, η σωματική ακεραιότητα των θυμάτων, ενδεχομένως και η ζωή τους κινδυνεύει από τους κακοποιούς που σε μερικές περιπτώσεις δεν αρκούνται στα μετρητά αλλά κλέβουν ακόμα και τα επαγγελματικά οχήματα των παραγωγών!
Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο Ν. Νικολόπουλος καλεί τον Υπουργό να απαντήσει αν τα θύματα των επιθέσεων, νομιμοποιούνται να διεκδικήσουν αποζημίωση από τον οικείο Δήμο λόγω της πλημμελούς ή και ανύπαρκτης αστυνόμευσης στις λαϊκές αγορές παρατηρώντας ότι «αρμόδια να επιλαμβάνεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η Δημοτική Αστυνομία αλλά τις περισσότερες φορές κατά τις οποίες δεν επεμβαίνει έγκαιρα ή αργεί να το κάνει, διατυπώνεται η δικαιολογία για έλλειψη προσωπικού».
Επίσης, ο Βουλευτής, καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Δήμους ώστε να εντατικοποιηθεί η παρουσία υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στις λαϊκές αγορές.


«Αναμονή θανάτου στα προγράμματα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά»


Σε προθάλαμο θανάτου αντί να είναι καθαρτήριο ζωής, έχουν εξελιχθεί πλέον τα προγράμματα απεξάρτησης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών(Ο.ΚΑ.ΝΑ) με χορήγηση μεθαδόνης και βουπρενορφίνης.
Το λυπηρό και εξοργιστικό γεγονός ότι περίπου 5.500(!) χρήστες περιμένουν περίπου έξι χρόνια να ενταχθούν στα προγράμματα, με αποτέλεσμα οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειές τους να υποφέρουν στο αδιέξοδο του μαρτυρίου, θίγει με ερώτησή του προς την Υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, τονίζοντας, ότι ακόμα χειρότερα, σε ειδική λίστα αναμονής, περιμένουν να ενταχθούν περίπου 1.000 χρήστες, μεταξύ των οποίων και άνθρωποι που πάσχουν από AIDS και καρκίνο, ακόμα και έγκυες.
Εξ άλλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, 120 άτομα, κατά μέσο όρο, εξυπηρετούνται, από τη μονάδα χορήγησης υποκατάστατων που λειτουργεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας «Παναγία η Βοήθεια», ενώ 400 άτομα βρίσκονται σε λίστα αναμονής για να ενταχθούν σε κάποιο από τα προγράμματα. Το πρόβλημα-σύμφωνα με τους ασθενείς- μπορεί να λυθεί αν τοποθετηθεί ένα λυώμενο κτίσμα ώστε, επιπλέον, να λειτουργήσουν και Υπηρεσίες κοινωνικής-εργασιακής επανένταξης των χρηστών σε συνδυασμό με την πρόσληψη απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού.
«Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και Αχαικό, είναι ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, η λίστα αναμονής έχει αυξηθεί περίπου κατά 60% και όπως εκτιμούν οι ειδικοί, το 1% από εκείνους που αγωνιούν να σωθούν, τελικά πεθαίνουν...περιμένοντας την ελπίδα! Αλλά και στην περίπτωση της μονάδας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι εκτός από τη θεραπεία και την ψυχολογική υποστήριξη, πρέπει να ενισχυθούν και οι δομές της κοινωνικής-εργασιακής επανένταξης των χρηστών ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος, οι πρώην χρήστες να στραφούν ξανά στον κόσμο των ναρκωτικών», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός-σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία-ότι μόνο το 10% των ανθρώπων που επιθυμούν να ενταχθούν στα προγράμματα και έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα, το καταφέρνουν!
«Παράλληλα, χρήστες καταφεύγουν σε προμήθεια και χρήση μεθαδόνης από την μαύρη αγορά των υποκατάστατων που θησαυρίζει, ενόσω η Πολιτεία...διαχειρίζεται τους χρήστες με επικίνδυνα αργές διαδικασίες. Όλα τα παραπάνω, συνθέτουν ένα τρομακτικά επικίνδυνο σκηνικό για τη ζωή των χρηστών, την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών αλλά και την αύξηση της εγκληματικότητας από τους ανθρώπους αυτούς που παρανομούν καθημερινά για να εξασφαλίσουν την δόση τους», δήλωσε ο Αχαιός βουλευτής.
Ο κ. Νικολόπουλος καλεί την Υπουργό Υγείας να απαντήσει τι μέτρα θα λάβει για να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη και επικίνδυνη, όπως την χαρακτηρίζει, κατάσταση στα προγράμματα απεξάρτησης του Ο.ΚΑ.ΝΑ.

«Σε οικονομικό αδιέξοδο παλλινοστούντες ομογενείς και Ι.Κ.Α
από την μη καταβολή και είσπραξη κύριων ασφαλιστικών εισφορών»


Να βγάλει από το αδιέξοδο τους παλλινοστούντες ομογενείς αλλά και το Ι.Κ.Α. προχωρώντας σε νομοθετική ρύθμιση για τη διαγραφή πρόσθετων τελών, τη ρύθμιση οφειλόμενων κύριων ασφαλιστικών εισφορών και παράταση της προθεσμίας για την έκδοση οικοδομικής άδειας, καλεί την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
Ο Ν. Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο τονίζοντας ότι η προθεσμία για την έκδοση οικοδομικής άδειας των παλλινοστούντων έχει ήδη λήξει από τις 31-12-2008 και οι Υπηρεσίες του ΙΚΑ επιβάλλουν πρόσθετα τέλη, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και το 120%, με αποτέλεσμα οι μεν παλλινοστούντες να αδυνατούν να καλύψουν τα τεράστια οφειλόμενα ποσά, το δε Ι.Κ.Α να αδυνατεί να εισπράξει τις οφειλές.
«Αντιλαμβάνεστε ότι η κατάσταση είναι άδικη για τους οφειλέτες και επιζήμια για το Ι.Κ.Α και ότι θα ήταν πρακτικό, με νομοθετική ρύθμιση, οι παλλινοστούντες να έχουν μείωση κατά 50% στις κύριες ασφαλιστικές εισφορές, να διαγραφούν τα πρόσθετα τέλη και να δοθεί παράταση για τις οικοδομικές άδειες για τα επόμενα τρία χρόνια(31-12-2013) ώστε να διευκολυνθούν και οι δύο πλευρές», παρατηρεί ο Αχαιός Βουλευτής, ρωτώντας τον Υπουργό Εργασίας αν η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση με πρόβλεψη και για την καταβολή του αρχικού οφειλόμενου ποσού σε τουλάχιστον 24 δόσεις.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος