Loading...
 Start Page
«Επιτακτική η ανάγκη να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές καυσίμων σε όλη τη χώρα»

Αποσπασματική και άνευ ουσίας χαρακτηρίζει ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, την ενέργεια της Κυβέρνησης να επιβάλει πλαφόν στα καύσιμα μόνο σε οκτώ Νομούς της χώρας εξαιρώντας περιοχές όπως ο Νομός Αχαΐας, όπου ακόμα και στο κέντρο της Πάτρας, η τιμή της αμόλυβδης έχει αγγίξει το 1,40 ευρώ το λίτρο!

Σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο Αχαιός βουλευτής, τονίζει ότι η Ελλάδα είναι στη δεύτερη θέση με την ακριβότερη βενζίνη ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ και η μοναδική λύση στο πρόβλημα είναι να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές καυσίμων ώστε να βγουν από το αδιέξοδο επαγγελματίες και ιδιώτες και να μην εκτιναχθεί στα ύψη ο πληθωρισμός.

«Η διπλή αύξηση του ειδικού φόρου, συνδυασμένη με την αύξηση του ΦΠΑ, οδήγησε σε «έκρηξη» τιμών της αμόλυβδης βενζίνης Αυτό δηλαδή που συνέβη είναι ανήκουστο. H αύξηση στην τιμή να είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του Φ.Π.Α που διόγκωσε το ήδη μεγάλο πρόβλημα», δήλωσε ο Ν. Νικολόπουλος.

Ο N. Νικολόπουλος ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών αν προτίθεται η Κυβέρνηση να επιβάλλει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε όλη τη χώρα, πότε και με τι χρονική διάρκεια.

 

«Να βγει στο φως η Κυβέρνηση για το κύκλωμα στο λιμάνι της Πάτρας

για την λαθραία διακίνηση μεταναστών και να διερευνήσει

τυχόν ευθύνες εν ενεργεία αξιωματικών του Λ.Σ.»

 

Να βγει στο φως από τις σκιές που ενδεχομένως κρύβουν και δικές της ευθύνες στην υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών από το λιμάνι της Πάτρας, καλεί την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Με αφορμή την δημοσιοποίηση του υπομνήματος του υποναυάρχου ε.α. Ελευθέριου Φερούση που διενήργησε την ΕΔΕ, με το οποίο καταγγέλονται ευθύνες στην πρώην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ο Αχαιός Βουλευτής επικαλείται τα επίμαχα σημεία παρατηρώντας ότι η Κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη των ευθυνών της τοποθετώντας αρχηγό του Λιμενικού Σώματος τον τότε Α΄ Υπαρχηγό…

«Η πιθανή εμπλοκή και της τότε πολιτικής ηγεσίας, διερευνάται από τις δικαστικές Αρχές της Πάτρας. Ωστόσο, το υπόμνημα, μοιραία ρίχνει σκιές και στη νυν πολιτική ηγεσία και στρατιωτική ηγεσία του Λ.Σ, που έχει τοποθετήσει Αρχηγό του Σώματος, τον τότε Α΄ Υπαρχηγό που είναι βέβαιον ότι γνώριζε τα καταγγελλόμενα από τον κ. Φερούση. Η πολιτική ηγεσία πρέπει να απαντήσει αν προτίθεται να διερευνήσει σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο τα καταγγελλόμενα στο υπόμνημα και σε ό,τι αφορά στους σημερινούς εν ενεργεία αξιωματικούς του Λιμενικού.

Δηλαδή ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος που τότε ήταν Α΄ Υπαρχηγός, δεν ήξερε τίποτα; Περίεργο…» δήλωσε με νόημα ο Ν. Νικολόπουλος

Ο Αχαιός Βουλευτής, καλεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει και  σε τι επίπεδο απασχολεί την Κυβέρνηση, αναφορά του πρώην Λιμενάρχη Πατρών Απ. Λιούρδη, όπως παρεδέχθη στη Βουλή προ ολίγου καιρού ο Υφυπουργός...

 

«Αποζημιώσεις τώρα στην Δυτική Αχαία

ζήτημα επιβίωσης των πατατοπαραγωγών»

 

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί πατάτας στην δυτική Αχαϊα από τις τεράστιες καταστροφές σε χιλιάδες στρέμματα του προϊόντος από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή στις αρχές Μαρτίου, με θυελλώδεις ανέμους και μεταφορά θαλασσινού νερού στις καλλιέργειες, αναδεικνύει στη Βουλή, ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Οι καταστροφές, εντοπίζονται στους Δήμους Μόβρης και Λαρίσσου και οι παραγωγοί έχουν υποστεί τεράστια ζημιά που είναι δυσβάστακτη, ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Ο Αχαιός Βουλευτής ρωτά την Υπουργό Κατερίνα Μπατζελή, τι ενέργειες θα κάνει για την άμεση αποζημίωση των παραγωγών.

«Όπως λένε οι πληγέντες παραγωγοί πατάτας, η σφοδρότητα της κακοκαιρίας έπληξε την παραγωγή τους σε ποσοστό 100% με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο να αγνοηθεί το γεγονός και ούτε καν υπάρχει περιθώριο για σκέψεις αποζημιώσεων σε μικρότερο βαθμό από την πραγματική καταστροφή η οποία είναι ολοκληρωτική.

Αν η Κυβέρνηση τούς γυρίσει την πλάτη, θα τεθεί ζήτημα επιβίωσης για τους παραγωγούς», δήλωσε ο Ν. Νικολόπουλος.

 

«Να επιχορηγηθούν από τον Ο.Α.Ε.Δ και οι νέοι επιστήμονες

που έκαναν έναρξη επιτηδεύματος το 2008»

 

Την αδικία σε βάρος νέων επιστημόνων που εξαιρέθηκαν από ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης του Ο.Α.Ε.Δ, θίγει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Οι άνθρωποι αυτοί, εξαιρέθηκαν από την επέκταση και την επανάληψη του προγράμματος.

«Εφαρμόσθηκαν δύο προγράμματα που αποτελούν «Συμπληγάδες» αδικίας σε βάρος των συγκεκριμένων νέων επαγγελματιών. Και επειδή εδώ δεν ισχύει το «αμαρτία εξομολογουμένη, αμαρτία ουκ εστί», πιστεύω ότι η Κυβέρνηση οφείλει να αποκαταστήσει την αδικία, για παράδειγμα συμπεριλαμβάνοντάς τους, όπως τους έξι χιλιάδες συναδέλφους τους, ιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς, αποφοίτους Πανεπιστημιακών Σχολών σε επόμενο σχετικό πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ», δήλωσε ο Ν. Νικολόπουλος ο οποίος ρωτά τον Υπουργό Αν. Λοβέρδο τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση και πότε.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος