Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: «Λειψό στο… λογιστικό ζύγι της κυβέρνησης το κολυμβητήριο της Αγυιάς!» «Αιμορραγία ελληνικών καταθέσεων προς τράπεζες του εξωτερικού»«Κονταίνουν τους απόφοιτους των Α.Τ.Ε.Ι στην κλίμακα  του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων»

Οι χώροι άθλησης της νεολαίας και η στέγαση ιστορικών αθλητικών σωματείων, αποτελούν παράγοντες που οφείλουν να υπακούουν στην λογιστική προσέγγιση εσόδων - εξόδων. Αυτό προκύπτει από την «ωμή» απάντηση της υφυπουργού Πολιτισμού, Άντζελας Γκερέκου, σε αναφορά του βουλευτή Αχαΐας, Νίκου Νικολόπουλου για το κολυμβητήριο της Αγυιάς.


Η απάντηση αναφέρει επί λέξη τα εξής: «Το έργο ανακατασκευής του κολυμβητηρίου Αγυιάς Πατρών είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με προϋπολογισμό 4.600.000 ευρώ. Η σκοπιμότητα του έργου πρέπει να επανεξετασθεί με σε σχέση και με το κόστος ετήσιας λειτουργίας και συντήρησής του. Ο περιορισμένος προϋπολογισμός του Π.Δ.Ε. της Γ.Γ.Α. για το 2010 - που αποτελεί και την μοναδική πηγή χρηματοδότησης των αθλητικών έργων σε όλη τη Χώρα - δεν επιτρέπει τη δημοπράτηση νέων έργων».
«Με άλλα λόγια» σχολιάζει ο Αχαιός βουλευτής, «η κ. Γκερέκου αποκλείει την δημοπράτηση του κολυμβητηρίου εντός του 2010 αφού προηγουμένως, όμως, προεξοφλεί πως η ανακατασκευή του είναι έτσι κι αλλιώς στον αέρα, καθώς όπως φαίνεται, οι συμψηφισμοί κερδών και εξόδων βγαίνουν ελλειμματικοί. Αν μια τέτοια άποψη τολμούσε να την αρθρώσει παλιότερα κυβερνητικό στέλεχος της Ν.Δ. θα γινόταν νέα... επανάσταση. Τώρα; Η Ν.Δ. όμως, ενέταξε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που... βουλιάζει ένα ακόμα όραμα της πόλης! Τι έχουν να πουν οι τοπικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ; Οι βουλευτές, ο νομάρχης, ο δήμαρχος και οι λοιποί της τοπικής εξουσίας, θα ανέβουν τώρα στα κεραμίδια ή θα προτιμήσουν και πάλι την θαλπωρή της κομματικής τους ταυτότητας;»


«Αιμορραγία ελληνικών καταθέσεων προς τράπεζες του εξωτερικού»


Για αδικαιολόγητη αδράνεια στην συνεχιζόμενη εκροή καταθέσεων από ελληνικές τράπεζες σε άλλες του εξωτερικού, κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος. Εκφράζοντας την ανησυχία των καταθετών από την συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση ο κ. Νικολόπουλος, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου επικαλείται δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία, έχει διογκωθεί η εκροή σε τράπεζες του εξωτερικού, καταθέσεων που υπολογίζεται ακόμα και στα 20 ή και 30 δισεκατομμύρια ευρώ!
Όπως παρατηρεί ο Βουλευτής, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, η εγγύηση των καταθέσεων σε τράπεζες του εξωτερικού, δεν είναι καλύτερη, αν δεν είναι και μικρότερου βαθμού, από την αντίστοιχη που παρέχουν οι ελληνικές τράπεζες, χάρις στο νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, με τον οποίο μέσω του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων (Τ.Ε.Κ), διασφαλίζονται οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες.
Ο Αχαιός πολιτικός στην συνέχεια τονίζει ότι: «Η ανησυχία των καταθετών, μπορεί να είναι δικαιολογημένη εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά αδικαιολόγητη είναι η συμπεριφορά της Κυβέρνησης να επιτρέπει να «αδυνατίζουν» τα αποταμιευτικά τραπεζικά προγράμματα στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι προσφέρουν ισχυρές εγγυήσεις αντίστοιχες με τις Ευρωπαικές », δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
Ο Αχαιός Βουλευτής, ρωτά τον Υπουργό αν η Κυβέρνηση θα αντιδράσει με ενεργητικές πολιτικές ώστε οι αποταμιεύσεις που εκρέουν σε τράπεζες του εξωτερικού να επιστρέψουν στις ελληνικές και αν υπάρχει πρόθεση να παραταθεί η διάρκεια-πέραν του 2011 λειτουργίας του Τ.Ε.Κ όπως προβλέπει ο Νόμος 3714/2008 και αν υπάρχει δυνατότητα αύξησης του υπό εγγύηση ποσού καταθέσεων. Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος, ζητά στοιχεία για το ποσό των καταθέσεων που έχει εκρεύσει προς ξένες τράπεζες.


«Κονταίνουν τους απόφοιτους των Α.Τ.Ε.Ι στην κλίμακα
του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων»


Την έντονη ανησυχία που επικρατεί στους σπουδαστές και τους απόφοιτους των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων(Α.Τ.Ε.Ι) της χώρας για τον κίνδυνο να καταταχθούν σε χαμηλότερη κλίμακα του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων, μεταφέρει στη Βουλή, ο Αχαιός Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος.
Ο κ. Νικολόπουλος, επικαλείται πληροφορίες ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κατάταξης των αποφοίτων Α.Τ.Ε.Ι σε χαμηλότερο επίπεδο από εκείνο των πανεπιστημίων και των πολυτεχνείων στην ισχύουσα οκταβάθμια κλίμακα. Ζητά λοιπόν από την αρμόδια Υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου να τοποθετηθεί επίσημα στο Κοινοβούλιο αν όντως, υπάρχει τέτοια πρόθεση και αν όχι, τι μελετά η Κυβέρνηση για την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών και του ρόλου των Α.Τ.Ε.Ι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος