Λίστα αντικειμένων
Ανεπαρκής η συμμετοχή της Ελλάδος στην βάση δεδομένων www.europeana.eu
Την φτωχή συμμετοχή της Ελλάδος στην ευρωπαϊκή ηλεκτρονική βάση πολιτιστικών και ακαδημαϊκών δεδομένων, www.europeana.eu, φέρνει στη Βουλή, με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών, ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
Η ιστοσελίδα, είναι μια μορφή ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης στην οποία καταγράφονται και είναι προσβάσιμα στους χρήστες του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, δεδομένα από μουσεία, αρχεία, εκθεσιακούς χώρους και βιβλιοθήκες σε όλη την Ευρώπη.
Ο Βουλευτής, υπενθυμίζει ότι η λειτουργία αυτής της χρήσιμης ψηφιακής Υπηρεσίας ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου 2008 και οι επισκέπτες της ιστοσελίδας, έχουν πρόσβαση σε έξι εκατομμύρια ψηφιακά αντικείμενα
Τα ηλεκτρονικά τεκμήρια της χώρας μας είναι περίπου 75.000 και αποτελούν μόλις το 1,5% των μέχρι σήμερα δεδομένων και προέρχονται μόνο από το Πανεπιστήμιο Πατρών!
Ο Βουλευτής, ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς, γιατί η χώρα έχει τόσο μικρή συμμετοχή και αν θα ενεργήσουν και πότε ώστε να αυξηθούν τα ηλεκτρονικά τεκμήρια της ιστοσελίδας.
Ο κ. Νικολόπουλος πιστεύει ότι : «Αυτή η ηλεκτρονική βάση δεδομένων, μπορεί να αποτελέσει σπουδαίο «όπλο» στη διάδοση, παγκοσμίως, της πολιτιστικής και πνευματικής μας κληρονομιάς, αλλά και της ακαδημαϊκής δράσης στη χώρα μας. Δυστυχώς όμως» κατέληξε λέγοντας «για ακόμα μία φορά την Ελλάδα με την τόσο πλούσια και σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά. Είμαστε δηλαδή, τόσο πλούσιοι σε πολιτισμό και πνεύμα, αλλά συμπεριφερόμαστε σαν φτωχοί συγγενείς. Ευτυχώς δηλαδή που εκπροσωπείται η χώρα μας, χάρη στο Πανεπιστήμιο Πατρών…», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
«Ακόμα να διοριστούν οι εκπαιδευτικοί με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω»
Η σχολική χρονιά κοντεύει να τελειώσει και παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε αριθμό εκπαιδευτικών-με τα ανάλογα προβλήματα στις συνθήκες διδασκαλίας και μάθησης το Υπουργείο Παιδείας, δεν εφαρμόζει το Νόμο 3794. Εκπαιδευτικοί με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω πρέπει να διορισθούν ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό του ΑΣ.Ε.Π. και πέραν των οριζόμενων από τις σχετικές διατάξεις ποσοστών
Το πρόβλημα, ανέδειξε στην Βουλή, με ερώτησή του ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, ο οποίος ρωτούσε την Υπουργό να απαντήσει γιατί δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα ο Νόμοςθα συμμορφωθεί με τις πρόνοιες του.
Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου απάντησε στον Αχαιό βουλευτή, ότι οι σχετικές διαδικασίες για τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών, ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο και εστάλησαν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, για την κατάρτιση ειδικού πίνακα..
«Παρά το Νόμο, οι εκπαιδευτικοί με ποσοστό αναπηρία από 67% και άνω, δεν έχουν διοριστεί ενώ πολλοί εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες σε περισσότερα του ενός σχολεία για να μπορέσουν να συμπληρώσουν διδακτικές ώρες. Δηλαδή, πραγματικά είναι να θυμώνει κανείς με αυτό το Κράτος που δεν εφαρμόζει τους δικούς του νόμους και δεν δίνει και λύση στο μεγάλο πρόβλημα έλλειψης εκπαιδευτικών.
Πάντως, δόξα τω Θεώ που έκαναν πίσω προς το…παρόν»…σχολίασε με νόημα ο Αχαιός Βουλευτής.
«Να μονιμοποιηθούν στους Ο.Τ.Α οι εργαζόμενοι με ειδικές ανάγκες»
Αν προτίθεται η Κυβέρνηση να μονιμοποιήσει τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) σε Υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις οποίες εργάζονται ήδη μέσω του προγράμματος Απασχόλησης Νέων Θέσεων Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ., ρωτά τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
«Η οποιασδήποτε φύσεως αναπηρία των συνανθρώπων μας αυτών, απεδείχθη ότι, όχι μόνο δεν αποτελεί εμπόδιο να εργαστούν, αλλά αποτελεί δύναμή τους για προσφορά εργασίας και μάλιστα σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Διερμηνεύοντας όχι μόνο τους ανθρώπους αυτούς η Πολιτεία έχει υποχρέωση αλλά να τους ενσωματώσει ισότιμα», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος, επίσης ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος Απασχόλησης Νέων Θέσεων Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ.
Αρχική Σελίδα | Login | Sitemap | Επικοινωνία |