Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: :«Καταλύουν το Σύνταγμα της χώρας!»

Αποκαλυπτικός ο Βουλευτής για την «εν λευκώ» εξουσιοδότηση του Υπουργού Οικονομικών
να υπογράφει δάνεια...αλά Δ.Ν.Τ.


Αποκαλυπτικός και λάβρος ήταν χθες(Δευτέρα) στη Βουλή ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε κατά της πρωτοφανώς αντισυνταγματικής ενέργειας της Κυβέρνησης να επιβάλλει πλήρη ελευθερία κινήσεων, άνευ ελέγχου στον Υπουργό Οικονομικών να υπογράφει συμβάσεις και δάνεια... αλά Δ.Ν.Τ και τρόικας, χωρίς να έρχονται ούτε για ενημέρωση, ούτε για κύρωση στη Βουλή, μέσω του νομοσχεδίου για προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας σε Οδηγίες της Ε.Ε για υπηρεσίες πληρωμών και συμμετοχή επιχειρήσεων σε χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες,
Οι επισημάνσεις του Βουλευτή και οι πολιτικές κατηγορίες του κατά της Κυβέρνησης για το άρθρο 93 του νομοσχεδίου, πήραν ενδιαφέρουσα τροπή όταν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Χρήστος Παπουστής και ο Υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, αναγκάσθηκαν να παρέμβουν για να «δικαιολογήσουν» και να υπερασπίσουν την αντιδημοκρατική ενέργεια της Κυβέρνησης, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να υποβαθμίσουν την ουσία των αποκαλύψεων.


«Έπεσαν οι μάσκες.... Ας διαλέξει ο καθένας το ρόλο που του ταιριάζει.... Ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών θα υπογράφει ανεξέλεγκτα διεθνείς συμβάσεις με τις οποίες θα αναλαμβάνει αμετάκλητα η χώρα επαχθέστατες υποχρεώσεις και πιθανότατα θα υπάρχουν ισχυρότατες ρήτρες. Οι συμφωνίες και οι συνεπακόλουθες υποχρεώσεις θα ισχύουν αυτομάτως από την στιγμή της υπογραφής τους. Όταν θα έρθει η στιγμή υλοποίησης των υποχρεώσεων θα το φέρνει στην Βουλή και θα μας λέει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κυρώσουμε την παρελκόμενη σύμβαση αλλιώς θα υποστούμε τις συνέπειες που αυτός μόνος του έχει αποδεχθεί, για λογαριασμό του ελληνικού λαού»,
είπε ο κ. Νικολόπουλος, η ομιλία του οποίου ήταν το «προοίμιο» των προτάσεων που θα ανακοινώσει αύριο (Τετάρτη) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς για την έξοδο της χώρας από το εξωντοτικό μνημόνιο του Δ.Ν.Τ.


Ο Βουλευτής απέκρουσε κάθε δικαιολογία που προέβαλαν οι κύριοι Παπουτσής και Σαχινίδης καλώντας τους να επανέλθουν στη Βουλή με στοιχεία που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους και όχι με φθηνές δικαιολογίες με τις οποίες προσπαθούν όπως είπε να «κουκουλώσουν» το αντιδημορατικό και αντισυνταγματικό σχέδιο της Κυβέρνησης να παραδώσει άνευ όρων τις τύχες των Ελλήνων στην τρόικα των δανειστών της χώρας.


«Το άρθρο 93, αποτυπώνει μια βαθιά αντικοινοβουλευτική αντίληψη της νέας πολιτικής των «σκοτεινών θαλάμων», που εισήγαγε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και την λογική της υποτέλειας, που όχι μόνο δεν μπορούμε να δεχτούμε, αλλά και θα πολεμήσουμε. Η Κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου δείχνουν να τρέχουν νομοθετήματα που εξυπηρετούν τους δανειστές μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αδυνατεί να ακολουθήσει την Κυβέρνηση σε επιλογές άκρατου ενδοτισμού στις εντολές της τρόικας, τα μέλη της οποίας αγνοούν παντελώς -όπως δείχνουν οι εντολές τους- τον δρόμο της ανάπτυξης», προσέθεσε ο κ. Νικολόπουλος προβλέποντας ότι με τις ενέργειές της η Κυβέρνηση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την κοινωνία, σε έκρηξη.
«Χωρίς ελπίδα, είναι αναπότρεπτη η κοινωνική έκρηξη στην οποία θα πρωτοστατήσουν όλοι όσοι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα, συναινούν αλλά αρχίζουν ορθώς να απογοητεύονται», είπε.
Εξ άλλου χθες(Δευτέρα) έγινε η πρώτη συνάντηση των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα ομόλογα, η οποία ξεκινά τις εργασίες της σήμερα(Τρίτη).

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος