Loading...
 Start Page
Ν ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ηλεκτροπληξία» στην Κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις του Ν. Νικολόπουλου για τα δομημένα ομόλογα


«Ηλεκτροπληξία» στην Κυβέρνηση προκάλεσε χθες (Τρίτη) με τις αποκαλύψεις του στη Βουλή ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, μιλώντας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα ομόλογα.
Ο κ. Νικολόπουλος κατηγόρησε την Κυβέρνηση για προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών από την αλήθεια της υπόθεσης και της σκληρής οικονομικής πραγματικότητας και αποκάλυψε ότι ακόμα και ο νυν Υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης είχε ψηφίσει υπέρ της αγοράς ομολόγου το 2005 από το ΤΕΑΠΟΚΑ. Ο Βουλευτής προκάλεσε την παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου που προσπάθησε να υπερασπίσει τις ενέργειες της Κυβέρνησης υπέρ της διαφάνειας στην υπόθεση αλλά και την παρέμβαση του Υφυπουργού Εργασίας ο οποίος, έσπευσε να αποκρούσει την μομφή του Βουλευτή, αρνούμενος όσα του καταλόγισε!
«Εξετέθη ο κ. Κουτρουμάνης. Και θα εκτίθεται όσο το αρνείται. Η απόφαση είχε ληφθεί με σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ. με μόνη διαφωνία του εκπροσώπου των εργαζομένων ο οποίος... μειοψήφισε προτείνοντας την αγορά υπερδιπλάσιου ποσού από το ομόλογο αυτό... Μιλώ για τη συνεδρίαση που έγινε στις 21 Ιουνίου 2005 για την αγορά δομημένου ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου εικοσαετούς διάρκειας στο 100% της ονομαστικής του αξίας, με ανάλογους όρους μέσω της Εθνικής Τράπεζας και της τράπεζας EUROBANK. Σε εκείνη τη συνεδρίαση παρέστη ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου, αντί του κ. Γκοτζαμάνογλου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Προστασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ο οποίος ψήφισε ανεπιφύλακτα υπέρ της αγοράς του ομολόγου. Ο σημερινός Υφυπουργός Εργασίας με λίγα λόγια. Τι έγινε; Το ξέχασε ο κ. Κουτρουμάνης; Να του ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη αν πρόκειται για συνωνυμία», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε: «Αν όμως δεν πρόκειται για...συνωνυμία, είμαστε πρόθυμοι να συγχωρήσουμε την...αμνησία του κ. Υφυπουργού. Αρκεί να μας πει την αλήθεια ο κ. Κουτρουμάνης γιατί ψήφισε για την αγορά του ομολόγου. Γνώριζε ότι προκαλούσε ζημία ή τον είχε βάλει η τότε πολιτική ηγεσία;»
Η πολιτική «σφήκα»... «τσίμπησε» τον Υπουργό.
Ο Βουλευτής Αχαϊας στην ομιλία του καταλόγισε στην Κυβέρνηση στρατηγική αντιπερισπασμού στην κοινωνική αντίδραση για το εργασιακό και ασφαλιστικό τσουνάμι. «Αλήθεια, εννέα μήνες, τι έλεγχοι έγιναν; Ποια είναι τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων; Υπήρξαν ζημιές των Ασφαλιστικών Ταμείων από την αγορά των δομημένων ομολόγων;», ρώτησε ο Βουλευτής προκαλώντας την παρέμβαση του Υπουργού Εργασία Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ζήτησε το λόγο και είπε:
«Θέτετε ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Υπάρχουν απολογισμοί; Υπάρχει απολογισμός; Υπάρχει μια πρώτη σαφής απόδειξη του τι ακριβώς έχει γίνει σε ό,τι αφορά στην περιουσία των Ταμείων; Χαίρομαι που το θέτετε. Σπεύδω να πω το εξής: Έχω ζητήσει εδώ και περίπου δύο μήνες μια αναλυτικότατη καταγραφή της περιουσίας σε κινητές αξίες των Ασφαλιστικών Ταμείων και πολύ ειδικά το τι έγινε με τα συγκεκριμένα αυτά ομόλογα, ειδικότερα κύριε συνάδελφε αν έληξε κάποιο από αυτά και τι απόδοση είχε ώστε να αρχίσουμε να μετράμε κέρδη και ζημίες. Έχω μια εκτίμηση που κάνουν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου, ότι από αυτή τη διαδικασία λογιστικά, δηλαδή όχι κάτι που έληξε και αποδίδει, θα υπάρξει μια ζημία 250 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά δεν προκύπτει κάτι συγκεκριμένο».
Ο κ. Νικολόπουλος συνέχισε την ομιλία του υπενθυμίζοντας ότι ο Υπουργός Εργασίας είναι εκείνος που σε συνεντεύξεις του είχε πει ότι όλες αυτές οι δοσοληψίες που έγιναν μετά το 1985, έφεραν κέρδη.
«Τελικά, έφεραν ζημίες ή κέρδη; Μας μπερδεύει ο κ. Υπουργός ο οποίος συμπεραίνει προτού πάρει στα χέρια του τα στοιχεία που λέει ότι ζητά πιεστικά από τα Ταμεία. Θα δούμε λοιπόν τις οριστικές αποτιμήσεις. Θα ήθελα όμως να ακούσουμε όλοι τι έκανε η Κυβέρνηση-αν υπήρχαν ζημίες- για την αποκατάσταση αυτής της ζημιάς από εκείνους που την προκάλεσαν. Αποτιμήθηκαν; Και από ποιους αποτιμήθηκαν; Κι εφόσον ο κύριος Υπουργός πιέζει να πάρει στοιχεία και θα τα πάρει προφανώς, τι χρειάζεται η Εξεταστική Επιτροπή; Δεν χρειάζεται η Εξεταστική Επιτροπή για να πάρουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που πρώτο το ΠΑΣΟΚ θέτει», είπε ο κ. Νικολόπουλος.


Νέα Ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου


Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε νέα Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων ζητώντας από τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, να απαντήσουν πόσα δομημένα ομόλογα αγοράστηκαν και για ποια ποσά και να καταθέσουν την κατάσταση σχετικών εγγράφων. Επίσης ρωτά και ζητά τα σχετικά έγγραφα, αν υπάρχει δομημένο ομόλογο που έχει ήδη λήξει και αν έχασε ή κέρδισε το Ασφαλιστικό Ταμείο το οποίο το αγόρασε. Τέλος ρωτά ποια ήταν η σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων των Ασφαλιστικών Οργανισμών που αγόρασαν δομημένα ομόλογα και αν υπήρξαν διαφοροποιήσεις μελών των Δ.Σ ή οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες, ζητώντας να κατατεθούν τα πρακτικά και όλα τα έγγραφα με τα ονόματα των μελών των Δ.Σ.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος