Loading...
 Start Page
Αυτοί που κάποτε παρίσταναν τους «υπερασπιστές» των Πατρινών  και τώρα παριστάνουν τους «υπερασπιστές» των μεταναστών…

 

«Αυτοί που πριν λίγο καιρό αρνούνταν κάθε πιθανότητα δημιουργίας κλειστού κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, τώρα δέχονται την δημιουργία… ανοιχτού! Επιβεβαιώνομαι, δυστυχώς, πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προετοιμάζει το έδαφος για την διαμόρφωση τέτοιου χώρου στην Πάτρα και η πλειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου κάνει με τον καλύτερο τρόπο την… κομματική δουλειά της, που όμως έρχεται σε κάθετη αντίθεση με όσα μέχρι πρότινος διακήρυσσε, αλλά και με την μεγάλη πλειονότητα των πολιτών της Πάτρας».

Την δήλωση αυτή έκανε ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος πληροφορούμενος πως το νομαρχιακό συμβούλιο ψήφισε υπέρ της έκδοσης ψηφίσματος με το οποίο αποδέχεται την δημιουργία ανοικτού κέντρου φιλοξενίας μεταναστών.

Ο κ. Νικολόπουλος θυμίζει πως πριν λίγο καιρό, με ερώτησή του προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Βούγια, είχε ασχοληθεί με τις πληροφορίες που ήθελαν την δημιουργία τέτοιου χώρου στην Πάτρα – κόντρα στις ρητές προεκλογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου από την πλατεία Γεωργίου – και πως στην απάντησή του, ο κ. Βούγιας, κάθε άλλο παρά είχε αποκλείσει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

«Αισθάνομαι πως η απόφαση της πράσινης πλειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου δεν είναι τυχαία και δεν έρχεται σε τυχαία στιγμή. Μάλλον, σε λίγο καιρό θα αποκαλυφθούν πλήρως οι προθέσεις. Αυτοί που πριν λίγους μήνες εμφανίζονταν έτοιμοι να σηκώσουν επανάσταση σε περίπτωση δημιουργίας καταυλισμού, λειτουργώντας τώρα ως his masters voice, έρχονται να ανοίξουν πόρτες και παράθυρα στα σχέδια του υπουργείου. Καλώ το Νομάρχη, Δημήτρη Κατσικόπουλο να τοποθετηθεί ξεκάθαρα. Καλώ επίσης τον Δήμαρχο, Α. Φούρα να τοποθετηθεί, ενώ ευθεία πρέπει να είναι και η τοποθέτηση της νέας διοίκησης του ΟΛΠΑ καθώς με πρόταση του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου, προτάθηκε ο χώρος της Πειραϊκής – Πατραϊκής για την δημιουργία του συγκεκριμένου κέντρου» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, καταλήγοντας:

«Ας μην σπεύσει κανένας… μεγαλοανθρωπιστής να μιλήσει για ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις. Ήμουν εκ των πρώτων που δημοσίως τοποθετήθηκα εδώ και χρόνια, τονίζοντας ότι κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει τα μάτια στην ανθρωπιστική κρίση και ότι κάποια ζητήματα, όπως η αξιοπρεπής διαβίωση των μεταναστών, οφείλουν να αντιμετωπίζονται υπεύθυνα και σοβαρά. Κάποιοι άλλοι όμως, παίζοντας μπιλιάρδο στις πλάτες των πολιτών, από την μία επέτρεπαν την παραμονή του άθλιου καταυλισμού  της οδού Ευρώτα και από την άλλη, αρνούνταν κάθε λύση που η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. πρότεινε. Αυτοί, που κάποτε παρίσταναν τους υπερασπιστές των Πατρινών και τώρα παριστάνουν τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μεταναστών ας δώσουν απαντήσεις στους πολίτες των νοτίων και των ανατολικών συνοικιών. Αυτοί ας πούνε στους Πατρινούς, πότε έλεγαν ψέματα και πότε αλήθεια…».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος