Loading...
 Start Page
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΝΙΚΟΥ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ «Έγκλημα διαρκείας στην Ξερόλακκα»

H Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, όχι μόνο τονίζει ότι ουδέποτε έχει υποβληθεί αίτημα δημιουργίας ΧΥΤΑ στην Ξερόλακκα για να δοθεί η σχετική έγκριση λόγω της παρουσίας του αρχαιολογικού χώρου, αλλά εκφράζει και την κάθετη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε συνέχιση λειτουργίας του ΧΥΤΑ, τονίζοντας πως η άποψη της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων είναι πως οι μπουλντόζες ήδη αφαιρούν χώμα από την πρώτη ζώνη του αρχαιολογικού χώρου!


Αυτό το στοιχείο, έφερε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα χθες ο Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος μετά την κατάθεση που έδωσε στην αρμόδια Ανακρίτρια που διενεργεί την κατεπείγουσα εξέταση της Εισαγγελίας Πατρών, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, καταθέτοντας όλα τα στοιχεία που συνηγορούν στο γεγονός πως στην περιοχή της Ξερόλακκας διενεργείται ένα διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα.


«Και όταν στα χέρια μου φτάνουν έγγραφα που πιστοποιούν εγκλήματα, εγώ συνεργός δεν γίνομαι» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως ούτε ο Δήμαρχος της Πάτρας, ούτε και κανένας άλλος αρμόδιος για την λειτουργία και για τον έλεγχο του ΧΥΤΑ δεν μπορούν να κρύβονται ή να κρύβουν το πρόβλημα θεωρώντας πως λειτουργούν προς όφελος της πόλης.
Ο Αχαιός βουλευτής επεσήμανε πως τα πειστήρια που δείχνουν ότι ο ΧΥΤΑ της Πάτρας αποτελεί εστία ρύπανσης και πολλών κινδύνων για την υγεία των πολιτών ολόκληρης της πόλης, είναι συγκλονιστικά.
Αναφέρθηκε μάλιστα σε σχετικό έγγραφο της Πυροσβεστικής, βάσει του οποίου δεν θα πρέπει να αφήνονται απορρίμματα στον χώρο που ανεφλέγη την περασμένη Κυριακή, καθώς υπάρχουν ακόμα θερμές εστίες που μπορούν να προκαλέσουν νέα ανάφλεξη και να κινδυνεύσουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.


«Το πιο συγκλονιστικό όμως είναι ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι είναι ελλιπή τα μέτρα πυροπροστασίας στον ΧΥΤΑ και πως οι ελλείψεις αυτές έχουν επισημανθεί σε αυτοψίες, που μάλιστα έχουν κοινοποιηθεί και στον αρμόδιο Εισαγγελέα!»
επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας πως όλα αυτά τα στοιχεία μαζί με τη σχετική έκθεση του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών που αναφέρει ότι η αποστράγγιση των υγρών του ΧΥΤΑ επιβαρύνει τα ύδατα της περιοχής, που καταλήγουν στην πλαζ και άλλες σχετικές εκθέσεις του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ), καταδεικνύουν την απόλυτη ανάγκη που υπάρχει, όχι μόνο να μην επεκταθεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ, αλλά να σταματήσει άμεσα.
«Υπάρχει λύση. Τα χρήματα με τα οποία θέλει ο κ. Φούρας να φτιάξει το νέο κύτταρο στην Ξερόλακκα να τα δώσει για να φτιαχτεί αντίστοιχο κύτταρο στον ΧΥΤΑ Φλόκα. Γιατί δεν το κάνει; Γιατί, εν τέλει, δεν μιλάει για την ταμπακέρα και άλλοτε επιδιώκει να στρέψει τους πολίτες εναντίον των πολιτών και άλλοτε θέλει να επικαλείται την προεκλογική περίοδο, κάνοντας λόγο για πολιτικό πόλεμο που του γίνεται; Προσωπικά τουλάχιστον, όλα τα χρόνια και με όλες τις δημοτικές αρχές, έχω ασχοληθεί με την Ξερόλακκα και θυμηθείτε πωςμηνυτήρια αναφορά είχα καταθέσει και επί δημαρχίας Φλωράτου» επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος, παραδίδοντας μάλιστα έναν ογκώδη φάκελο με όλες τις παρεμβάσεις του σε τοπικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο, στην διάρκεια των ετών.


«Είμαι υπέρ της πολιτικής διαδικασίας και όχι της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Αλλά δεν είμαι υπέρ της ασυλίας. Ούτε των βουλευτών, ούτε των δημάρχων, ούτε όλων όσων έχουν δώσει έναν όρκο ευθύνης απέναντι στην κοινωνία. Γι' αυτό και δεν θα κλείσω τα μάτια μου σε αυτό το έγκλημα. Όπως δεν το έκανα ποτέ και έμπαινα μπροστά κάθε φορά που η συνείδησή μου και τα στοιχεία που είχα στα χέρια μου το επέβαλλαν» τόνισε.
Να σημειωθεί δε, πως ο κ. Νικολόπουλος έχει ήδη αποστείλει σχετική αναφορά και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ το ζήτημα λειτουργίας του ΧΥΤΑ με όλα τα έγγραφα που πιστοποιούν παραλείψεις και κακή λειτουργία θα το φέρει και στην Βουλή, με σχετικές ερωτήσεις και επερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς.


Καταλήγοντας, ο Αχαιός βουλευτής τόνισε: «Αφού ο κ. Δήμαρχος γνωρίζει πως η Ξερόλακκα δεν έχει σχετική άδεια από το υπουργείο Πολιτισμού και πως δεν θα του χορηγηθεί άδεια για επέκταση του ΧΥΤΑ, γιατί υποβάλλει τους κατοίκους της περιοχής σε αγωνιστική γυμναστική; Γιατί αρνείται να μιλήσει επί της ουσίας και ασχολείται μόνο με το εάν κάποιος υπάλληλος της Εισαγγελίας έκανε καλά ή όχι την δουλειά του; Εγώ δεν είπα ποτέ πως υπέγραψε άλλος την μηνυτήρια αναφορά. Εγώ την υπέγραψα. Αλλά, τι νόημα έχει αυτό για την ουσία της υπόθεσης; Γιατί επικαλείται την προεκλογική περίοδο; Για να πει ότι αυτοί που ενδιαφέρονται για την υγεία τους και την υγεία όλων είναι πολιτικοί εχθροί του, άρα δεν θα πρέπει να ασχολούνται οι υπόλοιποι; Δυστυχώς για τον ίδιο, τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Όσο για την ποιότητας της θητείας του κ. Φούρα, όταν εγώ έλεγα πως θα είναι ο χειρότερος δήμαρχος της Πάτρας, ίσως να ήμουν από τους λίγους. Δυστυχώς για τον ίδιο και πάλι, σήμερα το λένε όλοι».

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος