Loading...
 Start Page
«Οι εργαζόμενοι δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε… η ΑΜΕΛ και η Τραμ»

Με νέο κύμα απολύσεων και περικοπών μισθών «υπενθυμίζει» την πολιτική που θα εφαρμόσει τα επόμενα χρόνια η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά «αλώνοντας τις εταιρείες «Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας» (Α.Μ.Ε.Λ) και «Τραμ», γεγονός για το οποίο κατέθεσε Ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.


Όπως ανακοινώθηκε από την Διοίκηση της ΑΜΕΛ, πρόκειται σταδιακά να απολυθούν 285 άτομα προσωπικό λόγω μη ανανέωσης των ετήσιων συμβάσεων προσωπικού ορισμένου χρόνου, οι οποίες λήγουν από τις 20 Ιουνίου 2010 έως και Σεπτέμβριο του 2010.


«Παρότι το παραπάνω προσωπικό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Α.Μ.Ε.Λ, η τύχη των εν λόγω εργαζομένων κρίνεται προδιαγεγραμμένη με νοοτροπίες αλά σκληρού ΠΑΣΟΚ περασμένων δεκαετιών επειδή οι εργαζόμενοι, προσελήφθησαν επί κυβερνήσεων Ν.Δ», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος τονίζοντας ότι είναι προφανές ότι οι απολύσεις αυτές εντάσσονται στα όρια των κομματικών διώξεων.


«Οι πολίτες που διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία, διαχωρίζονται με αμιγώς υποκειμενικά και κομματικά κριτήρια επειδή η εταιρεία «Α.Μ.Ε.Λ» και «Τραμ» προέβησαν σε προσλήψεις προσωπικού μέχρι το 2009 με τις ίδιες διαδικασίες που μέχρι τότε είχε προσληφθεί προσωπικό επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο του 2004. Η διαφορά έγκειται στο ότι οι Κυβερνήσεις της Ν.Δ δεν άγγιξαν κανέναν εργαζόμενο απεναντίας προέβησαν σε μονιμοποίησή τους, ενώ σήμερα δυστυχώς η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επικαλείται ότι δήθεν οι προσλήψεις ήταν προεκλογικές εντός του έτους 2009 και με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης προβαίνει σε απόλυση του προσωπικού που προσελήφθη εντός του περασμένου έτους», λέει ο Βουλευτής.


Όπως παρατηρεί στην Ερώτησή του οι απολύσεις γίνονται χωρίς να έχουν εξεταστεί κατά περίπτωση οι ανάγκες των εργαζομένων με ειδικά και κοινωνικά κριτήρια.
«Ακόμα χειρότερα, όπως μαθαίνουμε, μερικοί από τους εργαζόμενους παρότι υπέγραψαν συμβάσεις πρόσληψης ενός έτους τον Μάιο του 2009, πριν την πρόσφατη εξαγγελία απολύσεων, διακριτικά και με πλήρη μυστικότητα, εκλήθησαν από την Διοίκηση της Α.Μ.Ε.Λ εφέτος τον Απρίλιο και υπέγραψαν μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου εξασφαλίζοντας την περαιτέρω παραμονή τους», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.


Σε μισθολογικό επίπεδο, διευκρινίσθηκε ότι οι εταιρείες εμπίπτουν στις ρυθμίσεις περικοπών δώρων 13ου και 14ου μισθού ως και στις μειώσεις των επιδομάτων του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται περαιτέρω οι αποδοχές των εργαζομένων.


Ο κ. Νικολόπουλος ζητά από τον Υπουργό να απαντήσει πόσοι εργαζόμενοι προσελήφθησαν με οποιαδήποτε μορφή σύμβαση εργασίας από την ίδρυση των εταιρειών μέχρι τον Απρίλιο του 2004, ποιες διαδικασίες προσλήψεων ακολουθήθηκαν για τους εργαζομένους και πόσοι εργαζόμενοι σύμφωνα με το οργανόγραμμα λειτουργίας προβλέπεται να υπηρετούν στις εταιρείες «Α.Μ.Ε.Λ» και «Τραμ».


Επίσης ρωτά αν, όντως και πόσοι συμβασιούχοι της «Α.Μ.Ε.Λ» και «Τραμ», υπέγραψαν συμβάσεις αορίστου ή ανανέωσης ορισμένου χρόνου τον Απρίλιο και γιατί αυτό δεν έγινε με όλους αλλά και πόσοι εργαζόμενοι προσελήφθησαν κατά τον τελευταίο χρόνο προ των εκλογών του 2004, δηλαδή μεταξύ Μαρτίου 2003 και Μάρτιο 2004.


Τέλος καλεί τον Υπουργό να απαντήσει αν στις απολύσεις των εργαζομένων έχουν ληφθεί υπόψη κοινωνικά κριτήρια ή κριτήρια που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος