Loading...
 Start Page
H φράση του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής (κ. Κ. Ρόβλια) ότι τα ταμεία «πήραν φούσκες ομόλογα» σαν αυτό να είναι δεδομένο και όχι ζητούμενο προς διερεύνηση, γιατί το «είπε ο Ζορμπάς»!

Το σύνολο των επιχειρημάτων του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις αγορές ομολόγων από τα ασφαλιστικά ταμεία, συνοψίζονται στην φράση του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής (κ. Κ. Ρόβλια) ότι τα ταμεία «πήραν φούσκες ομόλογα» σαν αυτό να είναι δεδομένο και όχι ζητούμενο προς διερεύνηση, γιατί το «είπε ο Ζορμπάς»!


Μέχρι τώρα όμως, δεν εξάγεται τίποτα από όσα έχουν καταθέσει πολλοί και αξιόλογοι μάρτυρες και τα οποία αποδεικνύονται φυσικά, στα επίσημα πρακτικά της Βουλής. Γιατί, ως παράδειγμα, παραμερίζουν αυτό που ανέφερε ο κ. Ν. Αλεξόπουλος, (π. Διευθυντής Διεύθυνσης Εργασιών Δημοσίου της ΤτΕ), ότι δηλαδή «εκ προοιμίου δεν είναι δυνατόν να πει κανείς ότι τα δομημένα ομόλογα του Δημοσίου είναι ζημιογόνα» ή ότι «προκειμένου να τεκμηριωθεί η ζημιά προϋπόθεση είναι να γνωρίζουμε αν (τα Ταμεία) αγόρασαν φθηνά ή ακριβά ή και αν υπήρχαν προμήθειες».


Η κυβερνητική πλειοψηφία κωφεύει όταν ακούει από μάρτυρες να λένε ότι εφόσον τα Ταμεία έχουν τη δυνατότητα να τοποθετούν τα χρήματα τους σε μετοχές - όπως κατά κόρον και κατά συρροή συνέβη την εποχή του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου - που έχουν όμως το υψηλότερο δυνατό ρίσκο από οποιαδήποτε άλλη επένδυση, τότε η επένδυση σε σύνθετα ομόλογα ενέχει πολύ μικρότερο ρίσκο. Προσπερνάει ακόμα και το γεγονός ότι υπάρχουν ζημιές στα αποθεματικά των ταμείων από τοποθετήσεις σε απλά κρατικά ομόλογα που εφήρμοσε και προτείνει το ΠΑΣΟΚ για τα αποθεματικά των Ταμείων.

Γιατί να δαιμονοποιείται λοιπόν, η αγορά δομημένων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου με σαφώς χαμηλότερο ρίσκο, ιδίως όταν υπάρχει εγγύηση κεφαλαίου και ενός ποσοστού τόκων;


Τo ΠΑΣΟΚ στηρίζεται μόνο στην ανάγκη να συντηρεί τους μύθους που εξέθρεψε ως αντιπολίτευση και προκειμένου να παραπλανεί τον λαό, να εκτοξεύει κατηγορίες προς τη Νέα Δημοκρατία, ως μόνη υπεύθυνη για κάθε τι κακό. Και προς αυτή την κατεύθυνση, δεν διαθέτει κανένα άλλο σύμμαχο, παρά μόνο την έκθεση - «ευαγγέλιο» του κ. Γ. Ζορμπά.
Το κυβερνητικό κόμμα, εντελώς παραπλανητικά, βάπτισε «γαλάζια» τα δομημένα ομόλογα και με non-papers και ψιθύρους, έστησε ένα ακόμα σκηνικό λάσπης κατά της Ν.Δ. που ανατροφοδοτήθηκε από γνωστά κέντρα δήθεν πληροφόρησης. Τώρα σιγά-σιγά, αποδεικνύεται όμως ότι το «σενάριο» ΠΑΣΟΚ είναι άκυρο. Ότι ακόμα ψάχνουμε μάταια τις αποδείξεις της (κατά... ΠΑΣΟΚ) «απάτης» και πως η μεγαλύτερη «φούσκα» μετά τις «φούσκες» του «πράσινου» χρηματιστηρίου, είναι η «φούσκα» του ΠΑΣΟΚ με τα ομόλογα!


Οι μανδύες της αφέλειας, της ανικανότητας ή ακόμα και της καταστροφικής για την χώρα, άγνοιας θεμάτων, δεν επαρκούν πλέον για να καλύψουν την απόλυτη υποκρισία της Κυβέρνησης και να αποκαλύψουν πως ακόμα και η Εξεταστική Επιτροπή για τα ομόλογα που με πρωτοβουλία της συγκροτήθηκε, δεν στοχεύει στην ανακάλυψη της αλήθειας, αλλά στην δημιουργία εντυπώσεων και στη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος