Loading...
 Start Page
Σήμερα  λήγει η προθεσμία. ΄΄Τρέχουν΄΄ τους επιχειρηματίες  να  υποβάλλουν νέα δικαιολογητικά για επενδύσεις που είναι στον αναπτυξιακό  Επικίνδυνη  για την ανάπτυξη της χώρας η  Κυβέρνηση!

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για χιλιάδες ενδιαφερόμενους φορείς που έχουν υποβάλλει επενδυτικά σχέδια προς επιχορήγηση στο πλαίσιο του Νόμου 3299/2004, η ενέργεια της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης να ορίσει ασφυκτική προθεσμία υποβολής νέων συμπληρωματικών στοιχείων για την αξιολόγηση της αίτησής τους από την Κεντρική Γνωμοδοτική Επιτροπή (Κ.Γ.Ε)!

 Η  σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε  στα μέσα Ιουλίου 2010 με καταληκτική  ημερομηνία υποβολής των συμπληρωματικών  στοιχείων την 6η Σεπτεμβρίου  2010! Εποχή κατά την οποία οι  περισσότεροι ενδιαφερόμενοι αναστέλλουν ή διακόπτουν τις δραστηριότητές τους λόγω καλοκαιρινών διακοπών, ζητείται να προσκομίσουν από ένα έως και 14 δικαιολογητικά συμπληρωματικά στοιχεία σε πιεστικό χρονικό διάστημα, απόφαση που θέτει σε κίνδυνο το εγχείρημα και απειλεί με ξαφνικό οικονομικό θάνατο τον επιχειρηματικό κόσμο!

Ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος περιμένει ακόμη απάντηση παρότι έγκαιρα κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη από την οποία ζητά να απαντήσει γιατί και με ποιο σκεπτικό ελήφθη αυτή η απόφαση που υποβάλλει σε ταλαιπωρία τους επιχειρηματίας και θέτει σε κίνδυνο τα επενδυτικά σχέδιά τους και επιτακτικά τους ζητά να παραταθεί και μέχρι πότε καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συμπληρωματικών στοιχείων για να μην χαθούν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα.

Συνάντηση με συμβασιούχους  του Μουσείου Πατρών

«Οι συμβασιούχοι του Μουσείου Πατρών που είχαν  προσφύγει στην δικαιοσύνη με την  κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων δικαιώθηκαν. Η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε ότι κακώς απομακρύνθηκαν από την εργασία τους οι επτά φύλακες και η μια καθαρίστρια τον Σεπτέμβριο του 2009.», δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος που εξ αρχής πίστεψε πως ήταν άδικη η απομάκρυνση των εργαζομένων από το Μουσείο.

Ο κ. Νικολόπουλος που με βομβαρδισμό ερωτήσεων προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού ανεδείκνυε την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων εργαζομένων για την λειτουργία του Μουσείου, μετά την απόφαση αυτή νιώθει δικαιωμένος. Ωστόσο ο Αχαιός βουλευτής με νέα του ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού θέτει το θέμα των επτά συμβασιούχων που δεν είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, αλλά ήταν μέρος της ίδιας σύμβασης που δικαιώθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη και ζητά από τον Υπουργό να τον ενημερώσει για τις ενέργειες που θα προβεί προκειμένου οι εργαζόμενοι αυτοί να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Καταλήγοντας  ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως «Είναι άδικο οι εργαζόμενοι που είναι μέρος της ίδιας σύμβασης που δικαιώθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη να μην επιστρέψουν στην εργασία τους. Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Εργαζόμενοι – υποψήφιοι άνεργοι, να πρέπει να αντιδικούν με τον εργοδότη – κράτος να ξοδεύονται, να ταπεινώνονται και εντέλει να συνωστίζονται στις ουρές του ΟΑΕΔ. Όσοι απολυμένοι προσέφυγαν στην δικαιοσύνη, με αποφάσεις επέστρεψαν στις εργασίες τους. Γιατί αυτόματα  αυτό να μην συμβεί για όλους ακόμη και για εκείνους που έδειξαν εμπιστοσύνη στην Ελληνική Πολιτεία και δεν προσέφυγαν».

 

 

Αλυσίδα προβλημάτων από  την απόλυση συμβασιούχων υπαλλήλων

στην  Υπηρεσία Αλλοδαπών

Αλυσιδωτές  επιπτώσεις θα επιφέρει στις μετακλήσεις  των εποχικών αλλοδαπών αγροτών, οι οποίοι εργάζονται στην Ελλάδα και βοηθούν τους Έλληνες αγρότες, ειδικά στην περίοδο συγκομιδής, η λήξη των συμβάσεων εργασίας υπαλλήλων  της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Περιφερειών.

Είναι ορατός ο κίνδυνος να υπολειτουργήσει  η Υπηρεσία, οι αλλοδαποί να μείνουν στον αέρα χωρίς ιθαγένεια και δουλειά και οι Έλληνες παραγωγοί χωρίς πολύτιμο εργατικό δυναμικό με προφανείς συνέπειες και στις καλλιέργειες.

Ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, καλεί τον Υπουργό να ενεργήσει ώστε να παραταθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, η διάρκεια των συμβάσεων των εν λόγω υπαλλήλων για να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Αστοχία…  για το Καρναβαλικό  Χωριό στην Αρόη

Να απαντήσει  ξεκάθαρα αν θα παραχωρηθεί στον Δήμο Πατρέων για τη δημιουργία Καρναβαλικού Χωριού το πεδίο βολής στην Αρόη, ζητά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Αφορμή για την παρέμβαση του Βουλευτή υπήρξαν πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο που φιλοξενούσαν δηλώσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ότι δεν θα παραχωρηθεί το πεδίο βολής και άλλωστε ότι θα γίνουν εργασίες ώστε το πεδίο βολής να είναι χρήσιμο και σε μέλη Σκοπευτικών Συλλόγων. Από τις δηλώσεις αυτές απομακρύνεται εντελώς οποιαδήποτε σκέψη για δημιουργία Καρναβαλικού Χωριού στην Αρόη.

Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά επίσης τον Υπουργό Εθνικής  Αμύνης αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση  που συζητείται για την παραχώρηση έκτασης για τη δημιουργία Καρναβαλικού Χωριού και αν ναι, ποια είναι αυτή;

Η Ερώτηση  κατετέθη και προς τον Υπουργό  Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, από τον οποίο ζητούνται άμεσες ενέργειες για την συνεννόηση με τον ΥΕΘΑ κ. Ε. Βενιζέλο

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος