Loading...
 Start Page
«Να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας»

Αν είναι  στις προθέσεις της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει την τεράστια ακίνητη  περιουσία που είναι στην ιδιοκτησία των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, ώστε να ελαφρυνθεί ο προϋπολογισμός της χώρας από τις δαπάνες για την άμυνα και αν υπάρχει πολιτικός σχεδιασμός, με αυτή την προοπτική, καλεί να απαντήσει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Σε Ερώτηση  που κατέθεσε ο Αχαιός Βουλευτής, παρατηρεί ότι τα περίπου 250.000 στρέμματα  γης, που ανήκουν στα Γενικά Επιτελεία  και των τριών Όπλων, θα μπορούσαν  να αποτελέσουν υπερπολύτιμη πηγή εσόδων για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας,

«Αυτή η τεράστια ακίνητη  περιουσία, μέχρι  σήμερα είναι ανεκμετάλλευτη και μάλλον εύκολος  «στόχος» για επίδοξους  καταπατητές, ενώ  θα ήταν δυνατόν να αξιοποιηθεί ώστε να αποφέρει ανυπολόγιστα έσοδα στις ένοπλες  δυνάμεις και να ελαφρυνθούν  οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την άμυνα της χώρας, ιδιαιτέρως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, μετά και την προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος ζητώντας από τον Υπουργό να απαντήσει τι ακίνητη περιουσία διαθέτουν τα τρία Γενικά Επιτελεία αλλά και πώς προστατεύεται από επίδοξους καταπατητές.

«Κόβουν το μεροκάματο από  τους εκπαιδευτικούς, αλλά αναθέτουν σε ιδιώτες να τους επιβραβεύσουν…»

Για επίδειξη προκλητικότητας και αδιαφορίας για το μέλλον της εκπαίδευσης στη χώρα,  κατηγορεί ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος την Υπουργό Παιδείας με αφορμή την πρόσφατη αποκάλυψη από τον Τύπο ότι θα διατεθούν 1,4 εκατομμύρια ευρώ  για την επιβράβευση καινοτόμων εκπαιδευτικών, έργο που θα ανατεθεί σε ιδιώτες!

 Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός που ήδη έχει εκπονήσει η Υπουργός Παιδείας και η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου.

«Τα πρόσφατα σκληρά οικονομικά μέτρα, άνοιξαν «πληγές» στο εισόδημα 180.000 εκπαιδευτικών, στους  οποίους ανακοινώθηκε περικοπή μισθού. Την ίδια ώρα, το επίπεδο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά σε υποδομές και επάρκεια εκπαιδευτικού προσωπικού, είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, ενόσω τα σχετικά κονδύλια αντί να αυξάνονται, μειώνονται δραματικά.

Είναι προφανές, ότι τόσο το ύψος του ποσού όσο και η πρακτική προκήρυξης διαγωνισμού με ανάθεση σε ιδιώτες, είναι σκανδαλώδη και μάλιστα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, κατά την οποία μειώνονται οι δαπάνες για την Παιδεία», δήλωσε ο Αχαιός Βουλευτής ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας.

Ο κ. Νικολόπουλος, ζητά από την κ. Διαμαντοπούλου να απαντήσει αν όντως θα προκηρύξει το Υπουργείο τέτοιο διαγωνισμό, με τι κριτήρια αποφασίστηκε να διατεθεί το επίμαχο ποσό και γιατί είναι  απαραίτητο να διατεθούν χρήματα και όχι να επιβραβευθούν ηθικά οι καινοτόμοι εκπαιδευτικοί.

Επίσης, ρωτά την Υπουργό, γιατί επιλέγονται  ιδιώτες για την ανάθεση του  έργου και δεν το αναλαμβάνουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

«Λογικό ερώτημα είναι  επίσης γιατί δεν διατίθεται αυτό το ποσόν για τις ανάγκες της εκπαίδευσης. Αλλά και γιατί μέχρι σήμερα, απέκρυψε το εγχείρημα το Υπουργείο. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπήρχε περιθώριο για δημόσια… διαβούλευση;..», προσέθεσε με νόημα ο κ. Νικολόπουλος.

«Δεν μας τα λέει καλά το Α.Σ.Ε.Π για τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας…»

Υποψίες για μεδόδευση παρανομίας στο  Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π) δημιουργεί ένα έγγραφο του Α.Σ.Ε.Π προς το Υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο αναφέρει ότι η αναγνώριση των πιστοποιητικών της ιταλικής, γαλλικής και γερμανικής γλώσσας του Πανεπιστημίου   της   Γενεύης   είναι   νόμιμη,   εφόσον χορηγείται   από   κρατικό πανεπιστήμιο.

Το θέμα, αναδεικνύει στη Βουλή με Ερώτησή  του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, παρατηρώντας ότι στην πολιτική ατμόσφαιρα πλανάται ενοχλητική οσμή σκανδάλου.

«Με βάζει σε διάφορες σκέψεις ένα γεγονός: Η άρνηση εκ μέρους του Πανεπιστημίου  της Γενεύης για  όλα αυτά, δηλαδή ότι ποτέ δεν ζητήθηκε από το Α.Σ.Ε.Π τέτοια έγκριση και ποτέ μέχρι σήμερα το Πανεπιστήμιο δεν έχει διατυπώσει σχετικό αίτημα! Επίσης, όπως προκύπτει, η ολομέλεια του Συμβουλίου του Α.Σ.Ε.Π δεν έχει λάβει ποτέ τέτοια απόφαση!», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, καλώντας τον Υπουργό να απαντήσει σε τι αίτημα αναφέρεται το Α.Σ.Ε.Π, αφού το Πανεπιστήμιο της Γενεύης διαβεβαιώνει ότι ούτε το Ανώτατο Συμβούλιο ούτε το Πανεπιστήμιο έχουν εκδηλώσει τέτοιο ενδιαφέρον για εξετάσεις γλωσσομάθειας!..

«Μετά την ξεκάθαρη εξήγηση  του Πανεπιστημίου  της Γενεύης, είναι λογικό να εγείρονται φλέγοντα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση, με κυρίαρχο, αν υπάρχει οποιασδήποτε φύσεως σκοπιμότητα από την ενέργεια του Α.Σ.Ε.Π να ισχυριστεί τα παραπάνω σχετικά με τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας», προσέθεσε ο Αχαιός Βουλευτής, ρωτώντας επίσης τον Υπουργό  τι μέτρα θα λάβει στην περίπτωση που έχει διαπραχθεί οποιασδήποτε μορφής παρανομία ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Νικολόπουλος, ρωτά τον κ. Ραγκούση και αν η ολομέλεια  του Α.Σ.Ε.Π έχει λάβει τέτοια απόφαση, αλλά και αν είναι αρμόδιο το Ανώτατο Συμβούλιο σε ζητήματα πιστοποίησης γλωσσομάθειας;

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος