Loading...
 Start Page
«Σε καθεστώς επαγγελματικής ομηρίας χιλιάδες οδοντοτεχνίτες, αποφοιτοι Ι.Ε.Κ και Τ.Ε.Ε»


Επτά χρόνια...φαγούρα για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος


Σε επαγγελματική και κοινωνική «ομηρία» βρίσκονται χιλιάδες απόφοιτοι οδοντοτεχνίτες Ι.Ε.Κ και Τ.Ε.Ε οι οποίοι δεν έχουν αποκτήσει μέχρι σήμερα, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αφού πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις από ειδική επιτροπή που συγκαλείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, αλλά η συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχει συσταθεί τα τελευταία επτά χρόνια!
Ο κ. Νικολόπουλος, καλεί τις Υπουργούς να απαντήσουν τι ενέργειες προτίθενται να κάνουν ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα αλλά και γιατί η ειδική επιτροπή δεν έχει συσταθεί από το 2003.
«Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα απαράδεκτο επαγγελματικό «μαρτύριο» και κοινωνική περιθωριοποίηση. Οφείλεται σε ανυπαρξία συντονισμού των αρμοδίων Υπηρεσιών; Οφείλεται σε αδιαφορία; Σε κάθε περίπτωση, οι επαγγελματίες αυτοί ζουν σε καθεστώς, τουλάχιστον, επαγγελματικής ανασφάλειας με όλες τις προφανείς οικονομικές συνέπειες και κοινωνικές διακρίσεις, ενώ αντίθετα οι συνάδελφοί τους, απόφοιτοι Τ.Ε.Ι λαμβάνουν άμεσα την πολυπόθητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος όπως προβλέπεται από το Νόμο», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
Αδικία σε βάρος ορφανών μαθητών που δικαιούνται συνταξιοδοτικό βοήθημα εξ αποθανόντος γονέα
Στον παραλογισμό και την κοινωνική αδικία του Νόμου αλλά και την αδιαφορία της Πολιτείας είναι εγκλωβισμένοι χιλιάδες ορφανοί μαθητές που λαμβάνουν συνταξιοδοτικό βοήθημα από το Ι.Κ.Α εξ αποθανόντος γονέα και παύουν να το δικαιούνται στην περίπτωση που συμπληρώνουν το 18ο έτος ενηλικίωσης πριν από τις πανελλήνιες εξετάσεις, αντίθετα με άλλους, που ημερολογιακά, ενηλικιώνονται μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων και την εγγραφή τους σε Α.Ε.Ι ή Τ.Ε.Ι!


Το θέμα, φέρνει προς συζήτηση στη Βουλή, ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την περιπέτεια χήρας μητέρας με δύο παιδιά, εκ των οποίων μία 18χρονη μαθήτρια. Εφέτος, η μαθήτρια, συμπλήρωσε το 18ο έτος της ηλικίας της. Αμέσως, διεκόπη το συνταξιοδοτικό βοήθημα προς την μαθήτρια, παρότι η μητέρα της, προσεκόμισε στο Ι.Κ.Α, πιστοποιητικό σπουδών από το σχολείο της, ώστε να αποδείξει ότι εξακολουθεί να είναι μαθήτρια της 3ης Λυκείου και επειδή σπουδάζει, να διαμαρτυρηθεί για την διακοπή της πενιχρής σύνταξης εκ του αποθανόντος πατέρα της. Η μητέρα της μαθήτριας, ενημερώθηκε από το Ι.Κ.Α, ότι δεν λαμβάνεται υπ' όψιν το δικαιολογητικό και κατά συνέπεια καλώς έγινε διακοπή του βοηθήματος! Μάλιστα, τονίσθηκε ότι εφόσον η μαθήτρια κατά τις προσεχείς Πανελλήνιες Εξετάσεις επιτύχει να εισαχθεί σε σχολή Α.Ε.Ι ή Τ.Ε.Ι, θα επαναληφθεί η χορήγηση του βοηθήματος, χωρίς όμως να δικαιούται αναδρομική καταβολή για το ενδιάμεσο διάστημα διακοπής!
«Θεωρώ ότι η διακοπή του συνταξιοδοτικού βοηθήματος στην μαθήτρια είναι άδικη κοινωνική διάκριση σε σχέση με συνομηλίκους της μαθητές που είναι στην ίδια θέση, αλλά απλώς έτυχε να γεννηθούν μετά τον Οκτώβριο του ίδιου έτους με την εν λόγω μαθήτρια, μήνας που έχει ημερολογιακή αντιστοιχία, της εγγραφής σε Α.Ε.Ι-Τ.Ε.Ι των επιτυχόντων τελειόφοιτων μαθητών με το δικαίωμά τους για χορήγηση του συνταξιοδοτικού βοηθήματος. Ο Αχαιός Βουλευτής καλεί τον Υπουργό Εργασίας να τοποθετηθεί δημόσια αν ένας ορφανός μαθητής όπως εν προκειμένω η 18χρονη, δικαιούται το βοήθημα μόνον όταν είναι φοιτητής ή και στο στάδιο προετοιμασίας που είναι ιδιαίτερα πολυδάπανο χρονικό διάστημα για την οικογένεια και αν κρίνει ότι καλώς έγινε διακοπή της σύνταξης και δίκαιο το γεγονός ότι δεν χορηγείται αναδρομικά.


«Ο Οδοντωτός μπορεί να πάει ψηλότερα μέσω Σ.Δ.Ι.Τ»...


Ερώτηση για την επέκταση της γραμμής στο Χιονοδρομικό Κέντρο
Να ανοίξουν τα χαρτιά τους για την προοπτική επέκτασης του Οδοντωτού στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων καλεί με Ερώτησή του τους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Υποδομών και Πολιτισμού και Τουρισμού ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
Ο κ. Νικολόπουλος υπενθυμίζει ότι επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, σε σύσκεψη στο τέως Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών με θέμα την ανάπτυξη του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου, είχε διατυπωθεί η πρόταση για το έργο, το οποίο μπορεί να καταστήσει τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο και το Χιονοδρομικό Κέντρο μοναδικά στον κόσμο και προφανώς θα προκαλέσει μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον και διεθνή προβολή της Ελλάδος που έχει ανάγκη η χώρα και φυσικά η Αχαΐα, που είναι δεδομένο ότι θα αποκομίσει τεράστια οικονομικά οφέλη.
Σε εκείνη τη σύσκεψη, ο Ο.Σ.Ε εκπροσωπήθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες, που εξήγησαν ότι ο Οργανισμός δεν μπορεί να καλύψει το κόστος μιας τέτοιας επένδυσης. Έτσι, από την πολιτική ηγεσία κατατέθηκε η πρόταση να ανατεθεί σε επενδυτικό σχήμα είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό, με κίνητρο την εξ ολοκλήρου εκμετάλλευση της σιδηροδρομικής γραμμής και του Χιονοδρομικού Κέντρου. Μάλιστα, με την πρόταση αυτή, είχαν συμφωνήσει σε πρώτη φάση, οι Δήμαρχοι Καλαβρύτων και Διακοπτού.
Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά τους Υπουργούς αν συμφωνούν με την πρόταση και τι ενέργειες θα κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης ρωτά αν μπορεί να υπολογιστεί το κόστος της επένδυσης, ενώ στην περίπτωση που οι Υπουργοί διαφωνούν, καλούνται να απαντήσουν αν προτίθενται να προχωρήσουν ή όχι, σε άλλες ενέργειες για την υλοποίηση του έργου όπως, το έργο να γίνει μέσω Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα(Σ.Δ.Ι.Τ). Επ' αυτού ρωτά αν υπάρχει δυνατότητα και αν έχει γίνει προετοιμασία σε επίπεδο μελετών.
Ο Αχαιός Βουλευτής ρωτά τους τρεις Υπουργούς και τι ενέργειες θα κάνουν εν γένει για την ανάπτυξη του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου με κυρίαρχο στόχο την τουριστική ευημερία της περιοχής.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος