Loading...
 Start Page
«Παραδέχονται ότι κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Τσακώνα!»

Σε «λαβύρινθο» εμποδίων που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τσακώνα, βρίσκεται το Υπουργείο Υποδομών, όπως παραδέχθηκε εμμέσως στη Βουλή ο Υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης.
Ο κ. Μαγκριώτης απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μελιγαλά για την μη κατασκευή του τμήματος από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι το Καλό Νερό, προέβλεψε ότι οπωσδήποτε θα ανακύψουν στο μέλλον νέες προσφυγές κατοίκων και περιβαλλοντικών Οργανώσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας(Σ.τ.Ε) ενόσω εκκρεμεί στο Σ.τ.Ε η απόφαση για το αίτημα του Δήμου Βραχνεϊκων να γίνει νοτιότερη χάραξη κι ενώ ήδη το Υπουργείο θα προχωρήσει σε νέο σχεδιασμό του έργου στην Ηλεία μετά από την αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε για τη διέλευση του αυτοκινητόδρομου από τη λίμνη Καϊάφα, με σκοπό την προστασία του υδροβιότοπου των λουτρών Καϊάφα.


«Ο κ. Μαγκριώτης το χαρακτήρισε σύνθετο και δύσκολο θέμα και ανακοίνωσε ότι με το θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζεται να ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι θα μπει τέλος σε όλες τις γκρίζες ζώνες. Εκείνο που δεν είπε ο Υφυπουργός είναι για πόσες και τι γκρίζες ζώνες μιλάμε, εκτός από εκείνες που ξέρουμε ήδη. Ούτε είπε πώς η Κυβέρνηση θα ξεπεράσει το πρόβλημα. Είπε όμως ότι η Πολιτεία είναι παγιδευμένη και ότι αν δεν βρεθεί λύση, θα ανακληθεί η κατασκευή του έργου και η Ε.Ε θα μας ζητήσει πίσω τα χρήματα και θα μας επιβάλλει πρόστιμα. Να επαινέσουμε λοιπόν τον Υπουργό για την ειλικρίνειά του ή να ανησυχούμε για την μεγάλη καθυστέρηση και την αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης να κάνει σωστό και νόμιμο σχεδιασμό; Κοντολογίς, το έργο κινδυνεύει, το ομολογογεί η Κυβέρνηση και τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά!», δήλωσε ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος.


Ο κ. Νικολόπουλος τάσσεται στο πλευρό κατοίκων και φορέων που ζητούν νοτιότερη χάραξη στα Βραχνέϊκα και προ τριών μηνών κατέθεσε σχετική Ερώτηση στον Υπουργό Μεταφορών. Τότε, οι τεχνοκράτες έλεγαν ότι κρίνουν τεχνικώς εφικτό το αίτημα για νοτιότερη χάραξη, αλλά εμφανίζονταν προβληματισμένοι αν είναι δυνατόν να τροποποιηθεί η ήδη υπογραφείσα σύμβαση με τον παραχωρησιούχο του έργου.

«Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις! Όλα αυτά τα ερωτήματα είχαν απαντηθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του τότε αρμόδιου Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ και είχαν δρομολογηθεί λύσεις υπέρ του δίκαιου και εφικτού αιτήματος των κατοίκων της περιοχής για αλλαγή της χάραξης νοτιότερα και άμεσα είχε ξεκινήσει η εκπόνηση σχετικής μελέτης. Ταυτόχρονα η τότε πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε πως θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση το Σ.τ.Ε να αποφανθεί υπέρ του αιτήματος των φορέων και των κατοίκων της περιοχής. Η αρχή λοιπόν έχει γίνει και ο Υπουργός οφείλει να πει τα πράγματα με το όνομά τους», είχε δηλώσει τότε ο Αχαιός Βουλευτής που ζητούσε από τον Υπουργό να απαντήσει αν έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για την υλοποίηση της συμπληρωματικής μελέτης, καθώς και για το αν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου που ανέρχεται σε 100.000.000 ευρώ.


«Το ζήτημα δεν είναι η μελέτη, εφόσον είχε εξασφαλιστεί η συναίνεση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας για την αλλαγή της χάραξης. Όμως, ο Υπουργός πρέπει να μας εξηγήσει ποιος κάνει αυτή την συμπληρωματική μελέτη, ποιος την πληρώνει και κυρίως πότε θα είναι έτοιμη. Αντί να μας απαντήσει όμως η πολιτική ηγεσία, έρχεται σήμερα να πει ότι κινδυνεύει το έργο. Μοιραία και η χώρα, κινδυνεύει από αυτή την Κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος