Loading...
 Start Page
 «Επικίνδυνοι ή «Μεσσίες» κάποιοι ξένοι επενδυτές  που ενδιαφέρονται οψίμως για την Ελλάδα»…  ΑΥΤΗ  ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟ «ΓΑΙΔΑΡΟ»  ΠΟΥ ΜΑΣ «ΧΑΡΙΖΟΥΝ»

Τον προβληματισμό του  για την σκοπιμότητα  αλλά και την εταιρική και οικονομική υπόσταση επενδυτών που εμφανίζονται πρόθυμοι τον τελευταίο καιρό να…βοηθήσουν οικονομικά την Ελλάδα με συνολικό ποσό επενδύσεων μεγαλύτερο και από τα 110 δισ. ευρώ που θα λάβει η χώρα από την τρόϊκα των δανειστών της, εκφράζει ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος με Ερώτησή του προς τονΠρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών.

 Αφορμή  για την Ερώτηση του Βουλευτή, αποτέλεσαν δημοσιεύματα σύμφωνα  με τα οποία  η Κυβέρνηση  θα συστήσει ειδική επιτελική  ομάδα για να ξεμπλοκάρουν οι άμεσες ξένες επενδύσεις και να περιοριστεί η ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

 «Ακούγεται πολύ καλή ευκαιρία και γι’ αυτό ζητώ απάντηση ποιοι και πόσοι είναι μέχρι σήμερα αυτοί οι επενδυτές.  Ταυτόχρονα όμως, δεν μπορούμε να μην προβληματιστούμε όταν διαβάζουμε στον Τύπο ότικάποιοι εκ των επενδυτών, πριν από μερικούς μήνες εμφανίζονταν βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και σήμερα εμφανίζονται διατεθειμένοι να δανείσουν και να επενδύσουν στη χώρα μας, με ποσό, μεγαλύτερο και από εκείνο που έλαβε η Ελλάδα από την Ε.Ε, την Ε.Κ.Τ και το Δ.Ν.Τ!. Και φυσικά σε τι ποσό και τι εγγυήσεις αντανακλάται το ενδιαφέρον τους μέχρι σήμερα», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος επικαλείται πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι 60 επενδυτικοί οίκοι και διαχειριστές ιδιωτικών κεφαλαίων, έχουν αποστείλει προσωπικά, επιστολή στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών με την οποία εκφράζουν το νδιαφέρον τους και την επιθυμία τους να βοηθήσουν οικονομικά τη χώρας καθώς και τις μορφές ενίσχυσης που θα προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

«Πολλοί από τους επενδυτικούς οίκους ή τους διαχειριστές ιδιωτικών κεφαλαίων, ενδέχεται να είναι  απατεώνες όπως συνέβη για παράδειγμα με εταιρεία που πριν από δυόμιση μήνες προσέφερε πέντε δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, ζητώντας, εκείνος που θα εκπροσωπήσει το ελληνικό δημόσιο να απαντήσει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και να επισυνάψει αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου για να διαπιστωθεί η ταυτοποίηση!!! Μια άλλη περίπτωση που επικαλείται ο Τύπος, είναι της εταιρείας Hayman Private Equity LLC, με έδρα τις Η.Π.Α. Η εταιρεία αυτή, ιδιαιτέρως μετά τις υποβαθμίσεις που δέχθηκε η Ελλάδα, εξέφραζε πιεστικά το ενδιαφέρον της στο Μαξίμου, να διαθέσει κεφάλαια άνω των 20 δισ. ευρώ με αντάλλαγμα, επιτόκιο δανεισμού 4,25% με το spread να διαμορφώνεται μόλις πάνω από το 1,25% όταν τα «παπαγαλάκια» είχαν οδηγήσει το spread σε ποσοστό πάνω από 8%!.», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε: «Ρωτώ τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, αν όντως, υπήρξαν απόπειρες εξαπάτησης της Κυβέρνησης από επενδυτές «μαϊμού» όπως αυτοί που επικαλείται ο Τύπος. Πρέπει να μάθουμε πόσες περιπτώσεις υπήρξαν μέχρι σήμερα, τι περιπτώσεις και από ποιους. Αποτελεί μείζον ζήτημα για τη χώρα και την αξιοπιστία της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην προστασία της οικονομίας ο τρόπος με τον οποίο θα ελεγχθεί η εταιρική και οικονομική υπόσταση των επενδυτών και των διαχειριστών ιδιωτικών κεφαλαίων. Είμαστε ηθικά και συνταγματικά υπεύθυνοι. Αυτή τη φορά πρέπει να κοιτάξουμε και στα δόντια τον γάιδαρο…».

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ…

«Ολίγη…από  Πάτρα στα έργα Σ.Δ.Ι.Τ που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση»

ΕΠΣΝΔΥΤΙΚΟ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΓΙΑ ΤΟ «ΦΙΛΕΤΟ» ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ ΡΙΟΥ;

Με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα ακίνητα - «χρυσάφι» που κατά δημοσιογραφικές  πληροροφίες η Κυβέρνηση έχει έτοιμη και την προκήρυξη διαγωνισμού, μεταξύ των οποίων είναι το ακίνητο 270 στρεμμάτων όπουεκτεινόταν το εργοτάξιο της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, ο Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος έφερε φέρνει σήμεραα το θέμα στην Βουλή.

Ο κ. Νικολόπουλος ζητά να πληροφορήσει η Υπουργός την  εθνική αντιπροσωπεία για το επενδυτικό ενδιαφέρον των εν δυνάμει επενδυτών, για τους όρους χρήσης και τα αναπτυξιακά σχέδια. Επίσης ζητά να πληροφορηθούμε ποιοι συζητούν με την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου για την αξιοποίηση και ακόμα αν είναι αλήθεια ότι έγινε δορυφορική απεικόνιση για λογαριασμό Αράβων, που ήδη συζητούν με Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Επίσης  ρωτά αν στα σχέδια που παρουσίασε η Κυβερνητική αντιπροσωπεία μαζί με τον αδελφό του Πρωθυπουργού στο πρόσφατο ταξίδι στον Αραβικό κόσμο, για την 50ετή εκμετάλλευση της έκτασης, περιλαμβάνεται η κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων, η κατασκευή μίας από τις μεγαλύτερες μαρίνες της περιοχής, η κατασκευή εμπορικών κέντρων και χώρων ψυχαγωγίας και εστίασης κ.α.Τέλος, μέσω του κοινοβουλευτικού λέγχου ο Αχαιός Βουλευτής εκφράζει την ελπίδα… να περιλαμβάνονται και έργα που είναι αναγκαία στην Πάτρα και τη δυτική Ελλάδα, μεταξύ εκείνων που ανακοίνωσε η Υπουργός Οικονομίας ότι θα χρηματοδοτηθούν μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.

Η Υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα προκηρυχθούν άμεσα, έργα προϋπολογισμού 2,09 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα προωθηθούν μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις περίπου 2. δισ. ευρώ. Μεταξύ των έργων είναι και επτά Αστυνομικές Διευθύνσεις και Υποδομές Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προϋπολογισμού 288 εκατομμυρίων ευρώ.  Επίσης, όπως ανακοινώθηκε θα προκηρυχθεί διαγωνισμός και για το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών.

Ο Βουλευτής με την ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Οικονομίας, ρωτά αν περιλαμβάνεται μεταξύ των Αστυνομικών Διευθύνσεων και των υποδομών Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περιλαμβάνεται η Πάτρα ή άλλη Υπηρεσία στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα.

Η Υπουργός ανακοίνωσε επίσης τα κτήρια Νομαρχιών  θα απενταχθούν. Σύμφωνα την κ. Κατσέλη  η χρηματοδότηση των επενδύσεων θα ξεκινήσει από το 2011. Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά επίσης την Υπουργό Οικονομίας αν θα απενταχθούν όλα τα κτήρια Νομαρχιών, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Νομαρχίας Αχαΐας στο Κοτρώνι της Πάτρας και αν ναι, γιατί, καλώντας την παράλληλα να απαντήσει ποια έργα εκ των 57-εκτός από τα κτήρια Νομαρχιών- που είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση θα απενταχθούν και γιατί δεν κρίνονται ώριμα από την νυν Κυβέρνηση ενώ είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη και είχαν ξοδευτεί μεγάλα ποσά για τις μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος