Loading...
 Start Page
Οι  δυνατότητες της  αγοράς έχουν εξαντληθεί.

«Πρέπει η Κυβέρνηση του ΔΝΤ  να είναι  εκτός πραγματικότητας. Για να κόβει μισθούς και συντάξεις, να «βυθίζει» τους πολίτες στην ανεργία, στα λουκέτα και στην ακρίβεια και στην συνέχεια να παίρνει μέτρα αναστροφής της ελεύθερης πτώσης εγκλωβισμένη στο εφήμερο να προτάσσει την αύξηση της φορολογίας».

 

«Ουκ  Αν Λάβεις Παρά του Μη Έχοντος», με αυτή την παρομοιώδη φράση, έρχεται ο Νίκος Νικολόπουλος να ενώσει την φωνή του με εκείνη των εμπόρων.

«Η αγορά  έχει πεπερασμένες δυνατότητες, οι οποίες έχουν ήδη εξαντληθεί. Η απογείωση  του ΦΠΑ δεν αφήνει περιθώριο  επιβίωσης στις επιχειρήσεις που ως τώρα κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια να την ενσωματώσουν στις τιμές τους. Τόσο η επιχειρηματική κοινότητα όσο και ο απλός καταναλωτής με αγωνία βιώνει την σκληρότατη κρίση».

 Ταυτόχρονα  κραυγή αγωνίας εκπέμπει ο επιχειρηματικός κόσμος της Αχαΐας μαζί με όλης της Ελλάδος, στην Κυβέρνηση του μνημονίου, για την αποτροπή της σχεδιαζόμενης αύξησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, αφού όπως επισημαίνει ο πληρεξούσιος του λαού της Αχαΐας στο Κοινοβούλιο, αυτή η παράλογη αναπροσαρμογή, έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής πώλησης των αγαθών και την επιβάρυνση κατ’ επέκταση των οικογενειακών προϋπολογισμών, και τούτο θα συνεπάγεται μία οδυνηρή τόσο για την τοπική οικονομία όσο και για την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Επίσης, ο Νίκος Νικολόπουλος ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνστανίνου να στραφεί με πάθος εναντίον όσων δεν αποδίδουν ΦΠΑ και κάθε άλλο έσοδο, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια του νόμου και όχι να εξαντλεί τους συνεπείς.

Ακόμα να σταματήσει η αδικία και η άνεση στη φορολογική επιβάρυνση των μελών Ανώνυμων Εταιρειών και Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης, σε σχέση με τα μέλη των ομόρρυθμων αφού αυτή πλήττει καίρια την επιχειρηματικότητα. Τέλος, ρωτά αφού γνωρίζει γιατί δεν λαμβάνει υπ’ όψιν και τις προκαταβολές φόρου, με τις οποίες μειώνεται πολύ πιο έντονα η ρευστότητα των ΑΕ και ΕΠΕ;

 

Αύξηση  ανταγωνιστικότητας

Η χαμηλή ανταγωνιστικότητα οδηγεί σε ένα  φαύλο κύκλο λουκέτων, ανεργίας και  ελλειμμάτων. Η πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού, παρά τα όσα ελέχθησαν και τις βερμπαλιστικές κουβέντες της Κυβέρνησης για αποτελεσματικούς ελέγχους μέσω αιφνιδιασμών και εφόδων των φοροεισπρακτικών υπηρεσιών, τα έσοδα υστερούν σημαντικά.

 

Οι δανειστές  φοβούνται ότι και το επόμενο  έτος δεν θα επιτευχθεί ο στόχος εσόδων. Η Κυβέρνηση δυστυχώς δεν ανέλαβε μέχρι σήμερα επίσης καμία πρωτοβουλία ανάκαμψης, με την δημιουργία νέου πλούτου και της εξυπηρέτησης -με π.χ. ιδίους πόρους - των δανείων καθώς και για την χρηματοδότηση των ανελαστικών δαπανών. Ο πληθωρισμός ξεπέρασε όλους τους δείκτες, όλων των χωρών της ευρωζώνης και αυτό αποτελεί στοιχείο ιδιαίτερα αρνητικό για την πορεία των προβλέψεων και των δεσμεύσεων μας. Με ερώτηση που κατέθεσα στην Βουλή συμπληρώνει ο Νίκος Νικολόπουλος ζητώ να αναγκάσω την Κυβέρνηση να συζητήσουμε για το τι έχει γίνει και ποια νέα μέτρα θα πάρει προς την κατεύθυνση της αύξησης, του εθνικού πλούτου, των επενδύσεων, της ανταγωνιστικότητας κ.α., που είναι και τα ζητούμενα για την ελληνική οικονομία.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος