Loading...
 Start Page
Με την  ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος εκφράζει τις ευχές του προς τις μαθήτριες, τους μαθητές, και τις οικογένειές τους, καθώς και προς τους εκπαιδευτικούς του νομού.

Στο μήνυμά του ο Αχαιός βουλευτής αναφέρει:

«Μικροί και  μεγάλοι, βρίσκονται και πάλι στο  ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας για  την κατάκτηση της γνώσης. Από  τα βάθη της καρδιάς μου, θερμές ευχές  προς όλους για μία καλή σχολική  χρονιά, στην οποία η προσπάθεια να μετατραπεί σε γνώση και η γνώση σε ελπίδα για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας.

Έτσι κι αλλιώς, κάθε ξεκίνημα εμπεριέχει την  ελπίδα. Πολύ περισσότερο όταν αυτό το ξεκίνημα αφορά την καλλιέργεια  και την μόρφωση των γενεών που έπονται και στις οποίες αναθέτουμε την βαριά ευθύνη να διαμορφώσουν μια Ελλάδα πολύ καλύτερη από την σημερινή. Καλή και δημιουργική χρονιά στις μαθήτριες και τους μαθητές. Στα παιδιά που πρέπει να συνδυάσουν τη μόρφωση με την φαντασία και την ορμητικότητα με το ήθος για να αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό μίας ποιοτικής αλλαγής. Καλή και δημιουργική χρονιά στους εκπαιδευτικούς, που οφείλουν να μετατραπούν σε «πλατφόρμες» πάνω στις οποίες θα ακουμπήσουν και θα απογειωθούν τα όνειρα και οι ικανότητες των παιδιών.

Καλή και  δημιουργική χρονιά και σε όλες τις οικογένειες, των οποίων ο κόπος, ο χρόνος και το χρήμα δεν μπορεί να αποτελούν απλά τα μέσα σε ένα ανταλλακτήριο ελπίδων χωρίς αποτέλεσμα, αλλά θα πρέπει να γίνονται σεβαστά και να αξιοποιούνται για την διαρκή καλυτέρευση των σχολικών υποδομών. Η παιδεία είναι το μεγάλο μας όπλο για την Αχαΐα που ονειρευόμαστε, για την Ελλάδα που ελπίζουμε. Και θα πρέπει να το έχουμε πάντα «γεμάτο»…»

Εξάλλου ο  Αχαιός βουλευτής απέστειλε και  συγχαρητήρια επιστολή στους επιτυχόντες  μαθητές της Αχαΐας σε ΑΕΙ και  ΑΤΕΙ. Το πλήρες κείμενο της επιστολής του έχει ως εξής:

«Φίλε νέε φοιτητή,

Βγήκες  πλέον «στον πηγαιμό για την Ιθάκη»…

Οι  κόποι σου ανταμείφθηκαν και η επιτυχία ανήκει σε σένα και στην οικογένειά σου. Τώρα πλέον όμως, με τις δικές σου δυνάμεις, καλείσαι να αντιμετωπίσεις τη νέα ζωή που απλώνεται προκλητικά μπροστά σου. Έκανες, ωστόσο, την αρχή και γνωρίζεις ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Προσωπικά, σου εύχομαι να πορεύεσαι πάντα «με λογισμό και με όνειρο». Να διατηρήσεις πάντα την ανατρεπτική ευαισθησία της εφηβείας και καθώς ωριμάζεις, η ματιά σου να γίνεται ακριβοδίκαια αυστηρή. Και να μην ξεχνάς ότι ζεις δίπλα σε συν - ανθρώπους. Ότι είσαι κι εσύ μέλος μιας κοινωνίας που όλοι μαζί πρέπει να τη φτιάξουμε καλύτερη.

Συμ-πορευόμαστε  λοιπόν, συν-οδοιπορούμε και αγωνιζόμαστε «τον αγώνα τον καλό», ατομικά και συν-ολικά, προσωπικά και συλλογικά, για την προκοπή την δική μας, της οικογένειας μας, της κοινωνίας μας, του τόπου μας, της πατρίδας μας. Στον στίβο αυτών των αγώνων, εύχομαι ολόψυχα να καταξιωθείς, γιατί «πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής, πανουργία ου σοφία εστίν»

Καλές σπουδές!» 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Βουλευτής Αχαίας

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος