Loading...
 Start Page
Μπορεί  ή δεν μπορεί να δημιουργηθεί βοτανικός  κήπος στο Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών  Πάτρας;  Η Υπουργός, μελετά, ο  Δήμαρχος το ξέχασε, ο Βουλευής…ενοχλεί.

Να ανοίξει  τα χαρτιά της σε ό,τι αφορά στο εγχείρημα του Δήμου Πατρέων να διεκδικήσει και να μετατρέψει την έκταση έξι στρεμμάτων του Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών Πάτρας (ΕΘΙΑΓΕ) σε βοτανικό κήπο για εκπαιδευτικούς και περιβαλλοντικούς σκοπούς, καλεί την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

 Ο  κ. Νικολόπουλος ζητά να ξεκαθαρίσει η Υπουργός ποια είναι η θέση της πολιτικής ηγεσίας για την σχετική πρόταση του Δήμου και αν είναι στους σκοπούς του ΕΘΙΑΓΕ η δημιουργία βοτανικού κήπου, όπως επιθυμεί ο Δήμος Πατρέων και όπως στα χρόνια της Κυβέρνησης Καραμανλή ζητούσαν οι πολιτικοί εκφραστές του ΠΑΣΟΚ Αχαίας.

Παρά  τις αντιδράσεις του ΓΕΩΤΕΕ και  του εργαζομένων στο Ινστιτούτο, η δημοτική Αρχή εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την τροποποίηση του προϋπολογισμού για την δαπάνη κονδυλίου για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και την σύνταξη προτάσεων για την αξιοποίηση του χώρου.

Είχε  προηγηθεί από τον περασμένο  Απρίλιο, πολυσέλιδο υπόμνημα του Δήμου προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με το οποίο προτάθηκε η αξιοποίηση της έκτασης με στόχο την δημιουργία ενός Βοτανικού Κήπου.

Το Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης επιφυλάσσεται για το πόσο χρόνο θα μελετήσει το υπόμνημα και για να απαντήσει. Μήπως περιμένει να αποχωρήσει ο παλιός Δήμαρχος και μετά να το εξετάσει;

Το  επιχειρείν των…μεταναστών βουλιάζει το επιχειρείν των Ελλήνων

Ολοένα  και περισσότεροι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, διακόπτουν τη δραστηριότητά τους, μη μπορώντας  να επιβιώσουν στην οικονομικά, στην  δύσκολη εποχή που βρισκόμαστε.

 Το  φαινόμενο, αναδεικνύει με παρέμβαση  του στην Βουλή προς τον  Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο Bουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος παρατηρώντας ότι «Η κατάσταση επιδεινώνεται και από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρήσεων, την διόγκωση του παράνομου εμπορίου, κυρίως από λαθρομετανάστες και την δυσκολία που αντιμετωπίζουν στην χρηματοδότησή τους οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες»

Ο Βουλευτής  μεταφέροντας τον παλμό της αγοράς τονίζει ότι: «Είναι προφανείς και τεράστιες οι επιπτώσεις που έχει στην οικονομία αλλά και την κοινωνική πρόοδο το φαινόμενο. Οικογένειες χάνουν το σπίτι τους. Άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά. Γίνεται εκρηκτική αύξηση της ανεργίας. Έγινε σταδιακή εξαφάνιση των επαγγελματικών τάξεων. Αυτά αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας», αναφέρει στην ερώτησή του ο Αχαιός Βουλευτής και προσθέτει:

«Ενώ  οι μικρομεσαίοι Έλληνες  επιχειρηματίες καταστρέφονται οικονομικά, λαθρομετανάστες  από χώρες εκτός  Ε.Ε που γίνονται…νόμιμοι μετά την παράνομη είσοδό τους στη χώρα, αναπτύσσουν υπολογίσιμη αν όχι, ήδη μεγάλη δραστηριότητα στο εμπόριο και τα ελεύθερα επαγγέλματα βάζοντας το τελευταίο «καρφί» στο «φέρετρο» των Ελλήνων μικρομεσαίων επιχειρηματιών ενώ έχουμε μεγάλες αμφιβολίες για το τι έσοδα έχει το Κράτος από τη φορολόγησή τους».

Ο κ. Νικολόπουλος, ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών αν θα λάβει άμεσα μέτρα η Κυβέρνηση για την προστασία και την βοήθεια των Ελλήνων μικρομεσαίων επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών ώστε να μην εξαναγκάζονται να εγκαταλείπουν το επάγγελμά τους».

Πωλητήριο και στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα;

Άμεση ήταν η αντίδραση του Βουλευτή Αχαϊας Νίκου Ι. Νικολόπουλου στην προοπτική  αποκρατικοποίησης της εταιρείας  Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (Ε.Α.Σ) όπως η «εν κρυπτώ και παρά βύστω» χσσε επιχειρηματικούς, πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους.

 Ο  Αχαιός Βουλευτής κατέθεσε Ερώτηση  και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, υποβάλοντας καίρια ερωτήματα  στους αρμόδιους Υπουργούς για  τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, την οικονομική κατάσταση της  εταιρείας και το εργασιακό  μέλλον των υπαλλήλων της.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η εταιρεία χρωστά κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές ενώ η οικονομική της κατάσταση αναγκάζει την Κυβέρνηση να συζητά τη λύση της αποκρατικοποίησης. Ήδη, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε στάδιο διερευνητικών επαφών με πιθανούς υποψηφίους, κυρίως από τις Η.Π.Α.

 «Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται από την πλευρά τους καθώς όπως πληροφορούμαστε παραμένουν απλήρωτοι εσυχνά – πυκνά. Ο αναπληρωτής Υπουργός Πάνος Μπεγλίτης περιγράφει τραγική την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, καθώς οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια και η τρόικα δεν επιτρ΄πει τις εγγυήσεις του δημοσίου», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο Βουλευτής  ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς αν όντως η Κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο αποκρατικοποίησης της εταιρείας  Ε.Α.Σ ή της συμμετοχής στρατηγικού εταίρου με ποσοστό 49% κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα γίνει αυτό. Επίσης ζητά να απαντήσουν με ποιους βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές πιθανούς υποψηφίους, με ποιους συζητά, ποιοι μεσολαβούν και ποιο ρόλο παίζουν ξένες πρεσβείες..

Ζητά  επίσης να κατατεθούν τα έγγραφα στα οποία εμφανίζονται οι οφειλές της εταιρείας σε ασφαλιστικές εισφορές και πόσα χρήματα ακριβώς και προς τι, ενώ τέλος ζητά να μάθει τι οφείλει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Το χρωστάω από την  αριστερή μου τσέπη  στη δεξιά ισχύει και για το Κράτος. Γιατί δεν έχει εξοφληθεί όμως μέχρι σήμερα; Γι’ αυτό λοιπόν ζητώ να κατατεθεί κάθε έγγραφο με τις οφειλές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς την εταιρεία Ε.Α.Σ. Όμως, εκτός από την οφειλή του Υπουργείου και την οφειλή επτά εκατομμυρίων ευρώ από παραγγελία ξένης εταιρείας, δεν ξέρουμε αν υπάρχουν και άλλες εταιρείες που οφείλουν στην εταιρεία Ε.Α.Σ. Υπάρχουν λοιπόν; Τι ποσά οφείλουν και ποιες εταιρείες είναι; Γιατί δεν έχουν γίνει ενέργειες για την απαίτηση των οφειλών; Αν υπάρχουν κι άλλες οφειλές σημαίνει ότι κάποιοι ζημιώνουν τη χώρα μην κάνοντας καλά τη δουλειά τους. Κι αυτή η δουλειά, δυστυχώς για εκείνους, δυστυχώς και για τους πολίτες, δεν αφορά στο μαγαζί τους», δήλωσε ο Βουλευτής.

Ο Νίκος  Νικολόπουλος καταλήγει: «Κι εδώ τίθεται ένα εξίσου μείζον ερώτημα. Η Κυβέρνηση μελετά τρόπο διασφάλισης των εργαζομένων στην περίπτωση αποκρατικοποίησης της εταιρείας Ε.Α.Σ; Με ποιον τρόπο και υπό ποίους όρους θα διασφαλισθούν οι εργαζόμενοι;»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος