Loading...
 Start Page
ΣΤΗΝ  ΛΑΡΙΣΑ ΕΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ  ΝΕΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ  ΜΕΓΑΡΟΥ

Το  μείζον ζήτημα της  ανέγερσης του  νέου Αστυνομικού  Μεγάρου στην Πάτρα  επαναφέρει ο βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή τον εγκαινιασμό πριν από λίγες ημέρες του αντιστοίχου της Λάρισας.

Καλώ  όλους τους συμπολίτες και εκείνους που διαφωνούσαν μαζί μου, να μπουν  στο site του Υπουργείου και να δουν το «δίδυμο κτίριο», παραδομένο στην χρήση των πολιτών και των αστυνομικών υπαλλήλων. Μαζί είχαν μελετηθεί, ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί από την Κυβέρνηση Καραμανλή. Εκεί Δήμαρχος δεν ήταν ο κ.Φούρας, με τις πολλές πολιτιστικές ευαισθησίες, αγωνίες και επιτυχίες…

Το έργο εκεί δεν σταμάτησε…αό τους Σοσιαλιστές του Μνημονίου, και έτσι ο Υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοίδης, έκοψε την κορδέλα λέγοντας :  «…Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν διαχρονικά στην κατασκευή αυτού του υπερσύγχρονου κτιρίου. Σημειώνεται ότι το κτίριο κατασκευάστηκε σε οικοπεδική έκταση 5600 τ.μ., και αποτελείται από υπόγειο και 4 ορόφους, συνολικού εμβαδού 7023 τ.μ.. Διαθέτει σύγχρονους και λειτουργικούς χώρους μεταξύ των οποίων κλειστό σκοπευτήριο, γυμναστήριο, αίθουσα εκπαίδευσης,πρατήριο καυσίμων κλπ…»

«Αλήθεια  τι λένε τώρα οι κυβερνητικοί  που με κατηγορούσαν και με λιθοβολούσαν; Κανείς δεν θα απολογηθεί; Νομίζουν ότι ξεχάσαμε τι έλεγαν τότε οι Βουλευτές και οι λοιποί σύντροφοι, όταν σταμάτησαν την κατασκευή του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο ιδιόκτητο οικόπεδο της ΕΛΑΣ, που ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ψηφίσει. Για αντιπολιτευτικούς λόγους, παραμονές δημοτικών εκλογών ο κ.Φούρας και το ΠΑΣΟΚ κατεδάφησαν ότι με κόπους και χρήματα του λαού είχαμε υλοποιήσει. Τώρα κανείς δεν μιλά;»

Ο κ. Νικολόπουλος φέρνει το θέμα στην Βουλή, εκεί εγκαλεί και ρωτά τον Υπουργό,  πότε επιτέλους θα ανεγερθεί το νέο Αστυνομικό Μέγαρο. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα. Σε ποια φάση βρίσκεται το θέμα αλλά και γιατί έχουν καθυστερεί ύποπτα.

Επίσης  αφορμή για την ερώτηση του κ. Νικολόπουλου, έδωσαν οι συχνές καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες οι κρατούμενοι στο Αστυνομικό Μέγαρο βρίσκονται σε απόγνωση λόγω του συνωστισμού και των απαράδεκτων συνθηκών κράτησης. Προχωρούν συχνά σε απεγνωσμένες ενέργειες! «Σε αυτά τα κρατητήρια χωρητικότητας το πολύ 15 ατόμων, κρατούνται συνήθως 40 έως 50 συλληφθέντες εκ των οποίων και λαθρομετανάστες, χωρίς φυσικό φως και υπό απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής που υποβαθμίζουν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια και ευτελίζουν το ρόλο της Ελληνικής Πολιτείας και των θεσμών της όπως η Ελληνική Αστυνομία», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

 
 
 

Τονίζει μάλιστα, στον κ. Χρυσοχοίδη ότι τάσσεται στο πλευρό και των αστυνομικών υπαλλήλων, που προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και ότι θα ασκήσουν κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να προστατευθούν και οι ίδιοι που εκτελούν υπηρεσία, από τις επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής αλλά και πράξεις απελπισίας των κρατουμένων που τους θέτουν σε κίνδυνο.

«Φαντασθείτε τον κίνδυνο, που φθάνουν να ζητήσουν την παρέμβαση και της Δικαιοσύνης αλλά και τη βοήθεια των αρμόδιων Υπηρεσιών, πολιτικών παραγόντων και Οργανώσεων για τα δικαιώματα του ανθρώπου»!, είπε ο κ. Νικολόπουλος στους Υπουργούς, γιατί δεν τιμά την Ελληνική Αστυνομία και την κοινωνία, το ενδεχόμενο να προσφύγουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί υπάλληλοι στη Δικαιοσύνη.

Και ποιος μπορεί να πει  και στους μεν και στους δε, ότι έχουν άδικο, ή να μην αντιδράσουν γιατί θα γίνουμε πάλι ρεζίλι; Κανείς…»,

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος