Loading...
 Start Page
Ξεκινά σήμερα στην Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2011

Ν. Νικολόπουλος: «Το σχέδιο δυστυχίας, παρουσιάζεται ως ‘'σχέδιο ελπίδας''»
Ξεκινά σήμερα στην Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2011


Ξεκίνησαν σήμερα (Τρίτη) το πρωί οι εργασίες επί του σχεδίου του νέου προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων που συνεδριάζει στην αίθουσα γερουσίας, στην οποία συμμετέχει ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος.
Ο Νίκος Νικολόπουλος θα επιμείνει κατά τις πολυήμερες εργασίες της επιτροπής στην πρόταση που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς και απαντά πειστικά στο εύλογο ερώτημα: «υπάρχει άλλος δρόμος πλην του μνημονίου;»
«Η απάντηση της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση οδηγεί στην ομαλή επιστροφή στις αγορές σε δύο χρόνια, με ένα τρίπτυχο μείγμα : την ταυτόχρονη αντιμετώπιση της ύφεσης, του ελλείμματος και του χρέους.
Με περίπου τα μισά δημοσιονομικά μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο μπορεί να μηδενισθεί και το διαρθρωτικό έλλειμμα. Και με την ανάδειξη του εθνικού ενεργητικού της χώρας, δηλαδή την άμεση αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας (κινητής, ακίνητης και άυλης) θα απελευθερωθούν πόροι που θα πάνε για την εφάπαξ απομείωση του χρέους.
Η κυβέρνηση επιχειρεί και πάλι με λανθασμένο τρόπο να πετύχει τους όρους του μνημονίου, παρά το γεγονός ότι εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ότι η πολιτική που ακολούθησε το προηγούμενο διάστημα απέτυχε τόσο σε ότι αφορά τα έσοδα όσο και τις δαπάνες» επεσήμανε ο Νίκος Νικολόπουλος
Και συνέχισε: «Το προσχέδιο του 2ου προϋπολογισμού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει μεγαλύτερες και από εκείνες του 2010. Παραμένουν οι αβεβαιότητες για τους στόχους. Η ύφεση παραμένει, η δημοσιονομική προσαρμογή είναι τεράστια, είναι κοινωνικά άδικη, είναι οικονομικά αναποτελεσματική. Το χρέος να διευρυνθεί στο 142,2%, από 115,4%. Προβλέπεται διόγκωση της ανεργίας.


Οι προβλέψεις πραγματικά σοκάρουν. Έως το 2012 προβλέπονται επιπλέον άλλοι 170.000 άνεργοι. Κι επειδή «λεφτά υπάρχουν» η κυβέρνηση θα βάλει νέους φόρους άλλα 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Νέες περικοπές αποδοχών για τους 768.000 υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, καθώς και νέο «ψαλίδι» σε δαπάνες για κοινωνικές παροχές, ασφάλιση και περίθαλψη δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων του Δημοσίου. Η αύξηση της ανεργίας, η μείωση μισθών και συντάξεων, καθώς και η περικοπή δαπανών στην υγεία, την Παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, είναι οι τρεις συνιστώσες του νέου Προϋπολογισμού για το 2011.


Και όμως το σχέδιο δυστυχίας, παρουσιάζεται ως «σχέδιο ελπίδας».
Ακόμη ο Αχαιός Βουλευτής μεταξύ άλλων στην εισήγηση του κατά την διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής της Βουλής θα τονίσει και τα εξής : «Ακόμη και ο πρόεδρος του Δ.Ν.Τ. κ. Στρος-Καν, πρόσφατα, δήλωσε ότι η «λιτότητα α λα Ελληνικά είναι λάθος συνταγή για την Ευρώπη». Λίγοι, όμως, τότε προέβλεψαν ότι η θεραπεία «σοκ» ήταν λάθος.


Το προσχέδιο του προϋπολογισμού επιβεβαιώνει το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Χειρότερα δεν γίνεται!


Με το σχέδιο του προϋπολογισμού που έφερε η κυβέρνηση και συζητάμε στην Βουλή οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, μετά τις μειώσεις των μισθών, τις αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης και την φοροκαταιγίδα του 2010, θα πρέπει να σφίξουν ξανά το ζωνάρι και να είναι έτοιμοι να πληρώσουν τα σπασμένα του μνημονίου»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος