Loading...
 Start Page
Είναι σημαντική η προώθηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων

Συνάντηση γυναικών - στελεχών είχε χθες ο Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με θέμα την ανάγκη της μεγαλύτερης δυνατής επιδοκιμασίας στις υποψήφιες γυναίκες των συνδυασμών που στηρίζει η ΝΔ από τις τοπικές κοινωνίες, στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Είναι σημαντική η προώθηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων

Ο Νίκος Νικολόπουλος καταρχήν ζήτησε από τα κορίτσια και τις γυναίκες, να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιώργου Παπανασστασίου, καθώς και των υποψηφίων δημάρχων Πατρέων Κ. Χριστόπουλου, Αιγίου Δ.Τριανταφυλλόπουλου και της Δύμης Θ. Ραυτακόπουλου.

Ο Αχαιός Βουλευτής υπογράμμισε ακόμη ότι: «εξαιτίας της πολιτικής του μνημονίου που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, η χώρα βρίσκεται σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται, τα νοικοκυριά και οι αγορές στενάζουν. Οι εκλογές, λοιπόν της 7ης Νοεμβρίου είναι η μόνη ευκαιρία οι τοπικές κοινωνίες και οι περιφέρειες της χώρας να πουν το μεγάλο ΄΄όχι΄΄ στην κυβέρνηση του μνημονίου και στα μεγάλα αδιέξοδα που προκαλεί η πολιτική της» και επεσήμανε : «η ανεργία χτύπησε ταβάνι στις γυναίκες, ο δείκτης των ανέργων είναι στο 11,8% με τον αντίστοιχο γυναίκες να βρίσκεται στο 15,3%.»

Ο Νίκος Νικολόπουλος κλείνοντας την εισήγηση του τόνισε προς τις παρευρισκόμενες: «Αντισταθείτε στον φόβο. Υπάρχει ελπίδα. Ρεαλιστική. Χειροπιαστή. Αγκαλιάστε την. Κάντε την ΄΄σημαία΄΄ του αγώνα και όταν σας ρωτούν μα ποια είναι η σχέση των αυτοδιοικητικών εκλογών με την κρίση; Να λέτε:, δεν μπορούμε όταν βουλιάζει όλη η χώρα στο φαύλο κύκλο, να μιλάμε μόνο για αυτοδιοικητικά θέματα, όχι για την καθημερινότητα και το τέλμα στο τέλμα της υπέρ-φορολόγησης, των λουκέτων και της ανεργίας.
Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη και ο Καλλικράτης με τον οποίο γίνονται φέτος για πρώτη φορά οι φετινές εκλογές αποτελεί μια μεταρρύθμιση που η Νέα Δημοκρατία την εμπνεύστηκε και τη σχεδίασε. Αλλά δεν την προχώρησε, όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να την προικοδοτήσει με επαρκείς πόρους. Κι έρχεται σήμερα να την κάνει το ΠΑΣΟΚ, Στρεβλή - χωρίς εξουσίες, πιο τρεβλή - χωρίς χρήματα, - αφού περικόπτει ακόμα και τα κονδύλια που δίνονταν ως τώρα, πριν από τον «Καλλικράτη». Μια νέα μεταρρύθμιση που ουσιαστικά την «καίνε»! Την ακυρώνουν... Κι αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα των φετινών εκλογών:
-- Θέλετε αυτοδιοικητικούς άρχοντες ελεγχόμενους από την κυβέρνηση ου ακύρωσε τη μεταρρύθμιση; Που θα ζητάνε ψίχουλα, γιατί δεν θα τους αφήνουν να κάνουν αλλιώς;
-- Ή θέλετε αυτοδιοικητικούς άρχοντες χωρίς κομματικές εξαρτήσεις από την κυβέρνηση. Που θα απαιτούν, δεν θα επαιτούν.
Τέλος, τι θέλετε το βράδυ των εκλογών που θα γίνει η ΄΄σούμα΄΄;
Να νιώσει η Κυβέρνηση ΄΄τσουρουφλισμένη΄΄ με μία γερή ανταμοιβή για την κοροιδία με το αξέχαστο εκείνο ΄΄υπάρχουν τα λεφτά;΄΄

Στον διάλογο που ακολούθησε τα γυναικεία στελέχη, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, συνδικαλίστριες στελέχη κομματικών οργανώσεων, συμφώνησαν όλοι ότι στις 7 Νοεμβρίου ψηφίζουμε αυτοδιοικητικά, αλλά και πολιτικά και πως όλες μπαίνουν μπροστά και γίνονται πρωαγωνίστριες σε αυτόν τον όμορφο αγώνα.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος