Loading...
 Start Page
«Κούρεμα» χωρίς σχέδιο ανάπτυξης θα είναι μία τρύπα στο νερό

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πολιτεία fm» στο δημοσιογράφο Ν. Γιαπρακά, ο Βουλευτής Αχαΐας Ν. Νίκος Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων είπε:  «Την «χαριστική βολή» δίνει το ΔΝΤ με το «μεγάλο κούρεμα» για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Όλοι πια συμφωνούν πως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, με την οικονομία να επηρεάζεται περισσότερο από την ύφεση παρά από τις μεταρρυθμίσεις. Οι αποφάσεις για την Ελλάδα είναι δυσβάστακτες.

Απαιτείται να αναθεωρηθεί η γραμμή για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η κυβέρνηση τηρεί «σιγήν ιχθύος» και το ΔΝΤ τοποθετεί την πολυαναμενόμενη επάνοδο της Ελλάδας στις διεθνείς  αγορές πολλά χρόνια μετά….

Πρέπει να υπογραμμίσω την ωμή διαπίστωση της έκθεσης της Τρόικα πως η επιδείνωση στην αγορά εργασίας, με την απασχόληση να μειώνεται με τις αβεβαιότητες της πολιτικής και οικονομικής φύσης με την κοινωνική αναταραχή, καθώς και με την συνδικαλιστική δράση, έχουν ήδη επιδράσει στην προσφορά και στην εγχώρια ζήτηση. Άραγε αυτή η αφοπλιστική και κυνική ομολογία τι να σημαίνει; Θα μπορούσα να πω ότι το : «το κούρεμα χωρίς σχέδιο ανάπτυξης είναι μία τρύπα στο νερό». Πάντως και με το κούρεμα απαιτείται ευρεία κρατική στήριξη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τους άλλους κοινωνικούς φορείς.

Τα κουρέματα «εξασφαλίζουν» ότι τα μέτρα κινούνται πάνω από τα όρια ανοχής του λαού και τις δυνατότητες της οικονομίας.

Η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο. Ο Καθένας πρέπει να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις εξόδου από την κρίση. Πρέπει να πείσει ότι έχει την δυνατότητα να διαπραγματευτεί καιν αλλάξει την δυσβάστακτη συμφωνία και για αυτό να τον ψηφίσει ο ελληνικός λαός.

Η ΝΔ δύο χρόνια επιμένεις ότι απαιτείται να αναθεωρηθεί η μέχρι τώρα στρατηγική αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης.  Να, που ήρθε το «non paper» του ΔΝΤ να «χτυπήσει την καμπάνα» και να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις μας που έλεγαν:

- Η ύφεση τονίζει θα συνεχίζει και φέτος και μάλιστα θα είναι μεγαλύτερη και από το 2010.

- Για την καθυστέρηση των ιδιωτικοποιήσεων

- Οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 δεν επιτυγχάνονται

- Οι αποκλίσεις διευρύνονται.

- Η απόκλιση από τον στόχο των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις θα είναι αισθητά μικρότερη.

- Τα έσοδα θα ανέλθουν στο 1,7 δις αντί της πρόβλεψης για 5 δις ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς.

 

Όλα λοιπόν μαρτυρούν την αναβλητικότητα, την ασυνέπεια, την ανεπάρκεια, τις εσφαλμένες επιλογές της κυβέρνησης καθώς και τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής. Είναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε επιτέλους ότι δεν «θα επιτρέψουμε στην φουστανέλα». Προτιμούμε το «ευρωπαϊκό κοστούμι».  Αυτό αποτελεί μήνυμα επανακαθορισμού του πολιτικού σκηνικού σε βάσεις μιας ευρύτερης ομοφωνίας.

Ο Ν. Νικολόπουλος επίσης δήλωσε πως είναι απαράδεκτο την ώρα που αναμένονται οι εξελίξεις για το περιβόητο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων η κυβέρνηση να δημιουργεί επικοινωνιακά τρικ, με κέρδος τις εντυπώσεις.

«Ποντάρει στο «φούσκωμα» του ποσοστού», είπε και «αποσκοπεί στο να φανεί η ¨μείωση» του ως διαπραγματευτική επιτυχία της» .

Ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Ν. Νικολόπουλος εξάλλου προειδοποίησε ότι η «κατάσταση με τα ασφαλιστικά ταμεία είναι πασίδηλο ότι χειροτερεύει, αλλά τα δύσκολα» τόνισε, «θα έλθουν μετά το διαφαινόμενο κούρεμα. Θα οδηγηθούν σε πλήρες αδιέξοδο»

 

Πέρα όμως από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της Κυβέρνησης η μία από τις σημαντικότερες πλευρές της επόμενης μέρας της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έχει να κάνει, εκτός από τον τραπεζικό τομέα, με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία ως γνωστόν κατέχουν 23-28 δις ευρώ ομολόγων του ελληνικού δημοσίου»

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος