Loading...
 Start Page
"ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ" Τι είπε για τα cds και τον αδελφό του Παπανδρέου

Πολύ ψηλά στην επικαιρότητα βρέθηκε για άλλη μια φορά η υπόθεση της συμμετοχής του Αντρίκου Α. Παπανδρέου αδερφού του Πρωθυπουργού, στο στρατηγικό σχεδιασμό πολυεθνικής εταιρείας, που επενδύει και κερδίζει από συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας (CDS) χωρών - μελών της Ευρωζώνης  με υψηλό χρέος και έλλειμμα - και μεταξύ αυτών δεσπόζουσα θέση έχουν τα Ελληνικά CDS.

Αφορμή η χθεσινή αποκαλυπτική ομιλία στη Βουλή του Π. Καμμένου που κατήγγειλε ότι ο αδερφός του Πρωθυπουργού συμμετέχει ενεργά σε μια εταιρεία που επενδύει και κερδίζει πάνω στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε τιμητική αναφορά και στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Αχαιού Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, σχετικά με το θέμα «Κερδοσκοπία του Έλληνα Πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του».

Η πρόταση αυτή είναι και ο τίτλος που έθεσε  ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής στην ερώτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χωρίς να βάλει ερωτηματικό, εκφράζοντας έτσι την απόλυτη βεβαιότητά του για το γεγονός που μεταφέρει.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων των ραδιοφωνικών σταθμών MAX FM, NET Kαβάλας και ΣΚΑΙ Πάτρας ο κ. Νίκος Νικολόπουλος είπε:

«Κατέθεσα ερωτήσεις και ζήτησα να έρθουν τα σχετικά έγγραφα στην Βουλή.

Επίσης προθυμότατα πήγα -αφού προτάθηκα, από το συνάδελφό μου κ. Πάνο Καμμένο ως μάρτυς-  και κατέθεσα στην Εισαγγελία Αθηνών, για όσα μπορεί να γνωρίζω για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας, στα οποία μπορεί να εμπλέκονται και πρόσωπα σχετιζόμενα με τον κύκλο της οικογένειας Παπανδρέου .

Για το θέμα αυτό εξ΄  άλλου κατέθεσα από τις 30/6/2011, Ερώτηση & Α.Κ.Ε., προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών.

Πέρασαν μήνες και οι μεν Υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης με παραπέμπουν στον Υπουργό Εξωτερικών, αυτός δε, ποτέ δεν απάντησε.

Έχουν παρέλθει από τότε, προ πολλού οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό της Βουλής προθεσμίες. Προφανώς, οι κύριοι Υπουργοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση και κωλυσιεργούν. Γράφουν στα 'παλιά τους τα παπούτσια” τον κανονισμό της Βουλής. «Προστατεύουν τον αδελφό του Πρωθυπουργού», αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έγινε ακόμα και πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, σε Ελβετική εφημερίδα για το θέμα αυτό (βλ. παρακάτω). 

Καμία λοιπόν, απάντηση, καμία εξήγηση επαρκής δεν έχει φωτίσει το θέμα.

Η υπόθεση όμως αυτή εγείρει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης.

Για τούτο και συνεχίζω την έρευνα.

Για να πληροφορηθούμε επιτέλους όλοι οι Έλληνες πολίτες, που κατέληγαν οι χορηγίες κρατικών οργανισμών,  όπως το ΤΤ αλλά και των υπουργείων.

Ποιος και ποιοι επιχορηγούσαν τα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία “I4CENSE”, του αδελφού του Πρωθυπουργού, Αντρίκου Α. Παπανδρέου.

Η εταιρεία  ονομάζεται Institute for Climate and Energy Security, “I4CENSE”,  μέσω της οποίας λαμβάνονται χορηγίες από κρατικούς φορείς, οργανισμούς αλλά ακόμα και από τη …SIEMENS!

Τέλος σχετικό ζήτημα έχει εγερθεί και με τη συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο του έτερου αδελφού Νίκου Α. Παπανδρέου, στην εξαγορασθείσα «ΩΜΕΓΑ Τράπεζα» από την Proton Bank.

Την ώρα που ελέγχεται, για υπεξαίρεση ο βασικός μέτοχος της τράπεζας κ. Λαυρ. Λαυρεντιάδης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευαγγ. Βενιζέλος, παρά την αντίθετη εισήγηση των στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δίνει εντολή να στηριχθεί η τράπεζα με 120 εκατομμύρια ευρώ.

Η Δικαιοσύνη θα κρίνει αν υπάρχουν ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Πιστεύω όμως ότι η πολιτική διάσταση του θέματος, είναι πολύ πιο σημαντική από την ποινική.

Οι Έλληνες πολίτες υποφέρουν οικονομικά.

Δεν τα βγάζουν πια πέρα, αγωνιούν αλλά και θυμώνουν.

Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η οικογένεια του Πρωθυπουργού κερδοσκοπεί – έστω και έμμεσα – πάνω στη χρεοκοπία της χώρας και του λαού.

Τέλος δυστυχώς, εξακολουθούν οι δραστηριότητες των μελών της οικογένειας Παπανδρέου, να αποτελούν ταμπού και τούτο με κάνει εμπερίσκεπτο.

Η Κυβέρνηση υποχρεούται άμεσα να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες, για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Υπογραμμίζω ότι προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη για όλους τους Έλληνες, η ένοχη σιωπή της Μνημονιακής Κυβέρνησης. 

Είναι βέβαιο, ότι  όλα αυτά χρήζουν διερεύνησης, διότι είναι καταγγελίες που αφορούν πολύ σημαντικές υποθέσεις και που μάλιστα έγιναν ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, από το Βουλευτή κ. Πάνο Καμμένο που κατέθεσε και πλήθος στοιχείων.

Υπάρχει ανάγκη να διαλευκανθούν άμεσα όλα αυτά και όχι μετά από χρόνια.

Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι ύβρις.”

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος