Loading...
 Start Page
ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Με το παρακάτω απόσπασμα από άρθρο του Ι.Κ. Πρετεντέρη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ξεκίνησε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα της παραπομπής των πέντε πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας. «...Χρειάζονται συγκεκριμένα και αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία ώστε να στείλει κάποιος πέντε υπουργούς στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Κυρίως, όµως, χρειάζεται ισχυρή νομική επιχειρηµατολογία για να υποστηριχθεί ότι δεν έχει επέλθει παραγραφή. 

Λυπάµαι, αλλά η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής δεν προσέφερε τίποτα από τα δυο.. Κατάφερε μόνον να ρίξει το µπαλάκι της παραγραφής στο δικαστικό συµβούλιο, κουτοπονηριές και να εκθέσει τη διαδικασία που υπηρετούσε.»


Τα αίτια βρίσκονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπεράσει τον σκόπελο των Αυτοδιοικητικών εκλογών και συνέχισε ο Αχαιός Βουλευτής: «Είναι τόσο μακριά αυτή η κυβέρνηση από τα ρεύματα που διατρέχουν την κοινωνία, γεγονός που το απέδειξε με τα ψευτοδιλήμματα που έθεσε και με τον αυτοεξευτελισμό της αναίρεσής τους, ώστε δεν μπόρεσε να συνειδητοποιήσει πόσο οφθαλμοφανώς άτεχνα και ευτελή ήταν τα σενάρια που έπλεξε».


Αναφερόμενος στην ουσία της υπόθεσης ο κ. Νικολόπουλος αποσαφήνισε την θέση της Νέας Δημοκρατίας. «Να ξεκαθαρίσω κάτι. Είμαι ο τελευταίος που θα αρνηθεί την διερεύνηση και την τιμωρία. Είναι ακριβώς αυτά που μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν. Δεν ζητώ την αθώωση ενόχων. Αντίθετα ζητώ την εύρεση των ενόχων και όχι την κατασκευή τους ανάλογα με τις εκάστοτε επιλογές της κομματικής μικροπολιτικής».


Συνεχίζοντας ο βουλευτής ανέλυσε την αδυναμία της Προανακριτικής Επιτροπής να στοιχειοθετήσει ισχυρές κατηγορίες αλλά και την ολιγωρία της για εξέταση σε βάθος στοιχείων και ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών που αφορούσαν εμπλεκόμενες εταιρείες και πρόσωπα, αν και αυτό ζητήθηκε κατ επανάληψη. Ερμήνευσε δε την τακτική αυτή λέγοντας : «Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί την διαδικασία των εξεταστικών επιτροπών ως ένα επιχείρημα στην εκστρατεία της πλήρους απαξίωσης της Νέας Δημοκρατίας με την απατηλή εντύπωση ότι με αυτό τον τρόπο θα συγκαλύψει τις δικές της αδυναμίες και την ανικανότητα. Θα επαναλάβω ! Αυτά τα τερτίπια τα αντιλαμβάνεται η κοινωνία και έχει φθάσει στο σημείο όπου πλέον δεν τα συγχωρεί. Προχθές μόλις Γερμανός Παράγοντας της Siemens, βασικός ύποπτος για ενεργό συμμετοχή στο σκάνδαλο αφέθηκε να «δραπετεύσει». Αυτό σημαίνει ότι σήμερα σε αντιστάθμισμα της δικής σας ολιγωρίας, θα υπερψηφίσετε την παραπομπή για να μπορέσετε να καλύψετε την δική σας απροθυμία στην διαλεύκανση του μεγαλύτερου σκανδάλου της νεώτερης ιστορίας μας; Τέλος, θα σας κυνηγούν τα ερωτήματα : γιατί δεν στοιχειοθετήσατε τις κατηγορίες με αδιάσειστα αντικειμενικά στοιχεία και γιατί δεν ανοίξατε τους λογαριασμούς όλων των εμπλεκομένων;» Εύλογα τα ερωτήματα που τέθηκαν από τον Βουλευτή, ο οποίος κατέληξε με την επισήμανση και πρόσκληση : «Αυτός ο δρόμος που υπαγορεύεται από κομματικές μικροπολιτικές σκοπιμότητες κανέναν δεν πείθει ότι επιθυμείτε να ρίξετε φως στα σκάνδαλα. Αντίθετα. Αυτό το άγος πρέπει να το αποτινάξουμε και όχι να το δυναμώσουμε, με αστήρικτες κατηγορίες, στημένα λαϊκά δικαστήρια και κραυγές.»

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος