Loading...
 Start Page
Συνέντευξη  Ν. Ι. Νικολόπουλου μετά την ψήφιση του  προϋπολογισμού  «Τίποτα κακό δεν είναι ακατόρθωτο για την Κυβέρνηση Παπανδρέου»

Για την οικονομική κατάσταση  της Ελλάδος και  το μέλλον της χώρας  μίλησε μετά και την  ψήφιση του προϋπολογισμού ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

  Ο κ. Νικολόπουλος, επικαλέσθηκε  την  γενικευμένη   απογοήτευση   και  απαισιοδοξία που   καταγράφεται  στις  δημοσκοπήσεις, καθώς 79,8% των πολιτών δηλώνει λίγο ή καθόλου αισιόδοξο.

«Επιβεβαιώνεται έτσι ότι οι πολίτες αισθάνονται αυτό ακριβώς που δείχνουν και οι αριθμοί, δηλαδή ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου, με την υπογραφή της τρόικας, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο», δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος και προσέθεσε: «Ο πληθωρισμός πλέον έφτασε στο τριπλάσιο του προβλεπόμενου, η ύφεση αγγίζει το 100%. η υστέρηση εσόδων απειλεί με άλωση τα κρατικά ταμεία και όλα αυτά οδηγούν τη χώρα στην υπερχρέωση, καθώς το μνημόνιο προβλέπει ότι στο τέλος της τριετίας το δημόσιο χρέος θα έχει φτάσει στο 150% του ΑΕΠ. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την εφαρμογή και «επικαιροποίηση» του μνημονίου, ολοκληρώνει την τελευταία και πιο κρίσιμη φάση του εγκλήματος που συντελείται εδώ και μήνες στην ελληνική κοινωνία.».

Ο κ. Νικολόπουλος, τόνισε ότι η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου υπέγραψε ένα Μνημόνιο, με συνεχή μέτρα, φόρους και περικοπές που σκοπό έχουν να αποφέρουν έσοδα 30 δισεκατομμύρια ευρώ, ή το 13% του ΑΕΠ.

«Με τα μέτρα που έλαβε φέτος, θα εξοικονομήσει πόρους της τάξης των 5,8 δισ. ευρώ. Ένα μνημόνιο που προβλέπει για τα έτη 2011-2014 εξεύρεση πόρων της τάξης των 24,2 δισ. ευρώ. Αυτό υπέγραψε η Κυβέρνηση με την Τρόικα», είπε ο Βουλευτής και συνέχισε:  «Περαιτέρω, από τη μελέτη του εξευτελιστικού και ληστρικού για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους Ν.3845/2010, εξάγεται το συμπέρασμα πως για το 2011 προβλέπονται εξοικονομήσεις πόρων 9,65 δισ. ευρώ που προέρχονται είτε από φόρους είτε από περικοπές. Για παράδειγμα, υπολογίζονται έσοδα από τα αυθαίρετα 800 εκατ. ευρώ. για «πράσινα» τέλη 300 εκατ. ευρώ. από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών 400 εκατ. ευρώ, για ημι-υπαίθριους 500 εκατ. ευρώ, 1 δισ. από τον ΦΠΑ, 150 εκατ. από περικοπές στις υψηλές συντάξεις ενώ 500 εκατ. ευρώ από μείωση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων»

Όπως  εξήγησε ο βουλευτής, για το 2012 τα έσοδα που προβλέπονται ανέρχονται σε 5,57 δισ. ευρώ και περιλαμβάνονται έσοδα από ΦΠΑ. τεκμήρια, 200 εκατ. από νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, νέα μείωση 500 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 300 εκατ. από φόρους στην κατανάλωση μη αλκοολούχων ποτών. Μάλιστα προβλέπεται εξοικονόμηση πόρων 600 εκατ. από τη μείωση των προσλήψεων των δημοσίων υπαλλήλων.

«Αυτό το τελευταίο ωστόσο υπερβαίνει την κυβερνητική δέσμευση ότι για κάθε πέντε υπαλλήλους που φεύγουν, θα προσλαμβάνεται ένας. Συνεπώς, διαφαίνεται ότι σχεδιάζονται απολύσεις επιπλέον, άλλως ο στόχος δεν μπορεί να υλοποιηθεί», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος παρατηρώντας ότι το 2013 τα έσοδα προσδοκάται να είναι 4,77 δισ. ευρώ, με τον κωδικό «Μη καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα» να έχει έσοδα 4.2 δισ. ευρώ και άλλα 500 εκατ. από νέες μειώσεις στον αριθμό των διοικητικών δαπανών του Δημοσίου. Για το 2014, όπως είπε, τα μη καθορισμένα μέτρα δίνουν 5,7 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή θα εισπραχθούν φέτος με τα ήδη ληφθέντα μέτρα.

«Γίνεται φανερό από τα παραπάνω πως ή ο ελληνικός λαός θα υποστεί κλιμακωτά κάθε χρόνο τρομερά χτυπήματα σε ό,τι αφορά στην καθημερινότητά του, την επαγγελματική του δραστηριότητα, την αγοραστική του δύναμη και την ευημερία του, ή οι στόχοι της ήδη αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής θα βρεθούν σε αδιέξοδο, ειδικά μιας που καθημερινά αποδεικνύεται πως δεν υπάρχει ουδεμία προσπάθεια προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της οικονομίας», τόνισε ο Αχαιός Βουλευτής, προσθέτοντας ότι ήδη η αγορά έχει στεγνώσει, οι πολίτες δεν έχουν χρήματα να καταναλώσουν, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις είναι καθημερινό φαινόμενο σε όλες τις ελληνικές πόλεις και χωριά και οι εργαζόμενοι χάνουν την εργασία και το μισθό τους.

«Η χώρα ολόκληρη έχει πέσει σε ένα φαύλο κύκλο ανυπέρβλητης ύφεσης, λόγω συνεχών λανθασμένων διαχειριστικών αποφάσεων και καταστρεπτικής απραξίας. Η Κυβέρνηση είναι αιχμάλωτη της πολιτικής της οκνηρίας, ανυπαρξίας και ασχετοσύνης. Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και οι αρμόδιοι υπουργοί του έχουν την ευθύνη της διαχείρισης της οικονομίας τον τελευταίο χρόνο. Δικοί τους είναι οι καταστροφικοί χειρισμοί που έγιναν στο διάστημα από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο του 2010. που έλαβαν την απόφαση να καταφύγουν στο μηχανισμό στήριξης. Από αυτό, ούτε να κρυφτούν απορούν, αλλά ούτε και να ξεφύγουν από τον Έλληνα πολίτη», κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος εκφράζοντας την ανησυχία του και σε ό,τι αφορά στο τραπεζικό σύστημα και τις επιπτώσεις που υφίσταται σε όλα τα επίπεδα η αγορά:

«Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας δημιουργούν  συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας, απορρίπτοντας  τις περισσότερες προτάσεις για  νέες χρηματοδοτήσεις  με τη δικαιολογία  ότι ανησυχούν  για το ενδεχόμενο αύξησης των επισφαλειών  τους, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Είναι ορατός ο κίνδυνος για διόγκωση της αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων και για εκτεταμένη απώλεια θέσεων. Διότι τίποτα κακό, δεν είναι ακατόρθωτο για την Κυβέρνηση Παπανδρέου».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος