Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: Συζητάμε έναν ανεφάρμοστο προπυπολογισμό που δεν δίνει αναπτυξιακές ανάσες στην οικονομία

Σε προϋπολογισμό που ζητάει από τους πολίτες μεγάλες θυσίες χωρίς να εξασφαλίζει πως αυτές θα πιάσουν τόπο, που δεν δίνει αναπτυξιακές ανάσες στην οικονομία και δεν αντιμετωπίζει την αλματώδη αύξηση της ανεργίας, μα προπάντων, που αδιαφορεί για τους οικονομικά αδύνατους και επιβεβαιώνει την κατάργηση κάθε έννοιας κράτους πρόνοιας και δικαίου, έκανε λόγο ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.

 

Ο Αχαιός πολιτικός εξέφρασε την άποψη πως ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε από τη κυβέρνηση είναι ανεφάρμοστος και δεν θα έχει ούτε τα αποτελέσματα που φιλοδοξεί να φέρει στα ταμεία του κράτους. «Μπορεί να γράφεται στα χαρτιά, να παρουσιάζεται προς τέρψιν της τρόικας και να ψηφίζεται στη Βουλή, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γεμίσει τα ταμεία, αφού οι τσέπες των Ελλήνων είναι απολύτως άδειες» υπογράμμισε.

 

Ο κ. Νικολόπουλος ανέδειξε το αδιέξοδο της λογιστικής λογικής, τονίζοντας πως ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μέτρα ύψους 14,3 δις. ευρώ, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα μόλις κατά 5 δισ. ευρώ!

 

Επίσης, αναφέρθηκε στις ίδιες αμφιβολίες και διαπιστώσεις που γίνονται στην Ευρώπη, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το ελληνικό δημόσιο χάνει διαρκώς την αξιοπιστία του, καθώς πέφτουν οι εγγυήσεις των ΔΕΚΟ, τα χρέη των νοσοκομείων εξακολουθούν να φτάνουν στα 150-200 εκ. ευρώ το μήνα, ενώ βρίθει ο τόπος φημών για επικείμενη χρεοκοπία της χώρας.

 

«Πίσω από τους αριθμούς κρύβεται ο άνθρωπος. Κρύβεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, οι αξίες μας, η ίδια η μετουσία της πολιτικής» τόνισε ο Αχαιός βουλευτής, προσθέτοντας πως μια εξουθενωμένη κοινωνία όμως πολύ δύσκολα ανακάμπτει. «Φοβάμαι ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης του “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”, που παραδόθηκε αμαχητί και απνευστί στις επιταγές της τρόϊκα, έχουν χάσει την επαφή τους με την κοινωνία» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για την ανάγκη μιας μεγάλης στροφής στην πολιτική της Ελλάδας, που θα αναστρέψει όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις και θα δώσει όραμα ανάκαμψης, με εθνική αξιοπρέπεια και περηφάνια.

 

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία είναι κάθετα αντίθετη στην αύξηση του ΦΠΑ και της νέας έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις, κάνοντας λόγο για «μονόδρομο… λουκέτου» και αντι- επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα που θα βαθύνει την ύφεση και θα εκτινάξει ακόμα περισσότερο την ανεργία.

 

Τέλος, ο βουλευτής αναφέρθηκε στα ψευτοδιλήμματα που θέτει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να παρουσιάσει τον δικό της δρόμο ως μονόδρομο για την χώρα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ως καταστροφή. «Αν νομίζει πως θα μπορέσει να αποφύγει τη λαϊκή οργή και τη κατάρρευση με την προσφυγή στις κάλπες ας το τολμήσει!» υπογράμμισε.

 

Προέτρεψε πάντως τη κυβέρνηση, έστω και τώρα, να τολμήσει να ακολουθήσει τον δρόμο που έχει προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς και να επενδύσει πάνω στον Έλληνα, στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, αλλά και στην γεωγραφική θέση της χώρας, ώστε να παράξει έναν νέο πλούτο.

 

«Μια Αγγλική παροιμία λέει: Ή μπροστά πας η πίσω, ποτέ δεν μένεις στάσιμος. Και η κυβέρνηση έχει επιλέξει να πάμε πίσω…δυστυχώς» κατέληξε.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος