Loading...
 Start Page
Εισήγηση του Νίκου Νικολόπουλου στο νομοσχέδιο «μέτρα στήριξης για τις εργασιακές σχέσεις»  Παρέμβαση και για τα προβλήματα των πολυτέκνων, των ΑMΕΑ , των περιπτεριούχων

 

 

Ως άλλο «Νέρωνα», που βάζει φωτιά στη κοινωνία και μετά κάθεται και… «τραγουδάει» παρομοίασε τη κυβέρνηση, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος, τοποθετούμενος στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις. Μάλιστα, ανέφερε πως το σύνθημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» μεταλλάσσεται πλέον σε «σοσιαλισμός ίσον βαρβαρότητα» σε ό,τι αφορά την ελληνική κυβέρνηση και αναρωτήθηκε αν ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα παρουσιάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στους σοσιαλιστές συναδέλφους του και πως θα το δικαιολογήσει.

 

Ο Αχαιός πολιτικός θύμισε επίσης πως στις αρχές της διακυβέρνησής του, ο Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε για «εργασιακό μεσαίωνα», αναφερόμενος στην εργασιακή μαθητεία, τα stage δηλαδή, τα οποία και φρόντισε να εξοβελίσει από το δημόσιο. «Δυστυχώς, εκείνο το παραμύθι είχε και… δράκο. Που η ελληνική κοινωνία τον βλέπει τώρα. Τώρα, που με βάση αυτό το νομοσχέδιο, προβλέπεται 12μηνη δοκιμαστική περίοδος εργασίας για κάθε εργαζόμενο, εντός της οποίας μπορεί να καταγγελθεί η σύμβαση εργασίας και να απολυθεί ο εργαζόμενος χωρίς καμία αποζημίωση.  Αυτός είναι ο πραγματικός μεσαίωνας, κύριε Παπανδρέου!» επεσήμανε.

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος, υπογράμμισε πως καμία δικαιολογία των κυβερνώντων δεν μπορεί να σταθεί και πως όσοι επικαλούνται την «ωριμότητα» της κοινωνίας, λαϊκίζουν και ψεύδονται, γνωρίζοντας πως κάθε αγορά – και η αγορά εργασίας – δεν λειτουργούν με όρους «κοινωνίας», αλλά «ζούγκλας» εφόσον αφεθούν στον αυτόματο και δεν υπάρχει κρατική μέριμνα και παρέμβαση.

 

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «. Πείτε μου πόσοι εργαζόμενοι, μπροστά στον φόβο της απόλυσης και της απώλειας του μεροκάματου δεν θα  λυγίσουν, ακόμα και μπροστά σε παράλογες απαιτήσεις; Είναι ικανοποιημένη, λέει η κυβέρνηση, γιατί πέτυχε να θεσπιστεί κατώτατο όριο μισθών.

Εδώ γελάμε… Μισθοί πείνας σε ένα πανάκριβο κράτος. Σε ένα κράτος που αυξάνει το ΦΠΑ ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, που αυξάνει τις αντικειμενικές αξίες και το κόστος καυσίμων. Ακόμα και η υποκρισία έχει τα όριά της…».

 

Ο βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη των μεγάλων και ουσιαστικών διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα. «Ανήκω, άλλωστε, στην παράταξη που πολεμήθηκε λυσσαλέα από το ΠΑΣΟΚ όταν παλιότερα επιχείρησε να κάνει αυτές τις τομές» ανέφερε, τονίζοντας όμως πως «διαθρωτική αλλαγή» δεν σημαίνει «εξανδραποδισμός» κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και εργασιακής κατάκτησης.

 

«Ευθύνη μιας κυβέρνησης είναι, οι μεγάλες αλλαγές, να γίνονται με κοινωνική ευαισθησία και πρόνοια, ώστε να μην έχουν χειρότερες συνέπειες» είπε. Και επ’ αυτού, φώτισε πτυχές των νέων μέτρων που υποθηκεύουν ακόμα περισσότερο τα δημόσια έσοδα, ενώ παράλληλα βαθαίνουν την ύφεση.

 

«Το ξεφούσκωμα των μισθών θα χειροτερέψει την αγοραστική δυνατότητα χιλιάδων πολιτών. Αυτό θα αντανακλάσει στην ήδη παραπαίουσα αγορά» επεσήμανε, ενώ παράλληλα, έκανε λόγο για ένα μεγάλο παράθυρο εισφοροδιαφυγής που ανοίγει.

 

Αποκάλυψε πως είναι ορατός ο κίνδυνος ενός μεγάλου κύματος «εικονικών επιχειρησιακών συμβάσεων», που ουσιαστικά θα πλήττουν μόνο το δημόσιο σύστημα ασφάλισης ή ακόμα και εικονικών απολύσεων και επαναπροσλήψεων, ώστε να υπάρχει ωφέλεια των επιχειρήσεων από προγράμματα του ΟΑΕΔ και μείωση του εργοδοτικού κόστους. «Αν μελετήσουμε καλά τα νέα μέτρα, θα δούμε ότι ανοίγουν διάπλατα, πόρτες και παράθυρα για νομότυπους ελιγμούς των επιχειρηματιών, που όμως θα στοχεύουν κατάκαρδα στα εισοδήματα των εργαζομένων στα  έσοδα του κράτους και του κρατικού συστήματος ασφάλισης» τόνισε.

Λίγο πριν κατεβεί από το βήμα της Γερουσίας ο Αχαιός Βουλευτής αναφέρθηκε στα ζητήματα των πολυτέκνων  καταγράφοντας ότι : «Η Κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τους πολυτέκνους  Το μόνο που δεν θεσπίζει σωστά –επισημαίνει η ΑΣΠΕ- είναι η επιβολή ειδικού φόρου για κάθε τέκνο από το τρίτο και πέρα, θεωρεί ότι οι παραπάνω οικογένειες, με κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα 5000 ευρώ δηλ. 410 ευρώ μηνιαίως ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που ‘’αντικειμενικά δεν έχουν ανάγκη ενίσχυσης’’, με το επίδομα και την σύνταξη πολύτεκνης μητέρας, όπως αναγράφει στην εισηγητική του έκθεση», καθώς και των ατόμων με αναπηρία τονίζοντας: ««Καθολικό αίτημα του αναπηρικού αιτήματος ήταν και παραμένει η εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους από τα υιοθετηθέντα έως σήμερα όπως και τα επείγοντα μέτρα για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας»

 

Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα επιβίωσης των περιπτεριούχων κάνοντας έκκληση : «Επιτέλους ας ακούσει η κυβέρνηση την φωνή των περιπτεριούχων και ας κατοχυρώσει την ελάχιστη αμοιβή επί της λιανικής τιμής των καπνοβιομηχανικών προιόντων,. Οι άμισθοι φοροεισπράκτορες του κράτους – περιπτεριούχοι – καπνοπώλες, έμειναν μόνο με τις υποσχέσεις του αρμοδίου Υπουργού και πλέον ορατός ο κίνδυνος ανεργίας, ενός κλάδου – θεσμού στην ελληνική οικογένεια που απασχολεί χιλιάδες οικογένειες και καταρρέει Το μόνο που θα καταφέρει είναι να κλείσουν τις επιχειρήσεις του και μετά θα καλεστεί η κυβέρνηση να τους επιδοτεί μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ»

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε: «Είμαι βέβαιος πως η κυβέρνηση εξαντλεί αυτές τις μέρες τα τελευταία αποθέματα του οξυγόνου της. Και δυστυχώς γι’ αυτή, το κάνει με τον ίδιο πάντα, οδυνηρό τρόπο για την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος