Loading...
 Start Page
Νέες προκλητικές σπατάλες κυβερνητικών στελεχών «Οι πολίτες στην ανεργία και τη φτώχεια και οι Υπουργοί αραχτοί στους καινούριους καναπέδες τους!»

Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε  ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για νέες προκλητικές σπατάλες κυβερνητικών στελεχών.

 Ο  κ. Νικολόπουλος κατηγορεί την  Κυβέρνηση και προσωπικά τον  Πρωθυπουργό ότι επιτρέπει στους  παράγοντες της Κυβέρνησής του  να συμπεριφέρονται σαδιστικά  και προκλητικά στο λαό, τον οποίο εξανάγκασαν σε ανέχεια την ίδια ώρα που οι ίδιοι σπαταλούν δημόσιο χρήμα για…πολυτέλειες ακόμα και στον πολιτικό τους βίο…

Μετά  την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Νταλάρα που…χρέωσε στους πολίτες αρκετές χιλιάδες ευρώ για να αλλάξει το μαρμάρινο δάπεδο του Υπουργείου, τοποθετώντας δάπεδο laminate, πήρε σειρά η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή, η οποία μετακόμισε με τους συνεργάτες της στο παλαιό κτήριο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Πασαλιμάνι, καθώς ο υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης επέλεξε το ολοκαίνουριο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη. Η μετακίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα η υφυπουργός να ζητήσει και να της εγκριθεί δαπάνη για τον εξοπλισμό του γραφείου της. Έτσι, εγκρίθηκαν και δαπανήθηκαν 23.000 ευρώ για έπιπλα και 17.600 ευρώ για μηχανογραφικό εξοπλισμό!!

«Δεν  το πιστεύω αυτό που  γίνεται. Δεν μπορώ  να πιστέψω ότι  έχουν απύθμενο θράσος! Αυτές οι δαπάνες γίνονται σε μια περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ζητά πλέον καθημερινά από τους πολίτες να σφίξουν και άλλο το ζωνάρι. Οι πολίτες σφίγγουν το ζωνάρι και η κυβέρνηση δαπανά χρήματα για γραφεία, καναπέδες, δάπεδα, τεράστιους λογαριασμούς κινητών και δεν ξέρουμε και τι άλλο θα δούμε για το... νοικοκύρεμα του Κράτους, αλά ΠΑΣΟΚ! Αυτό πλέον, έχει ξεπεράσει τα όρια της πρόκλησης. Αυτό είναι σαδισμός!», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος. 

Ζητούνται απαντήσεις και αποδείξεις…

Ο κ. Νικολόπουλος, κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης  Εγγράφων προς τους Υπουργούς Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και Οικονομικών, οι οποίοι ερωτώνται:

 • Για ποιους λόγους η υφυπουργός κ. Ελπίδα Τσουρή δεν στεγάστηκε στο ολοκαίνουριο κτήριο του Υπουργείου στην Ακτή Βασιλειάδη;
 • Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες σπατάλες αυτή την περίοδο; Ποια η άποψη σας κ. Υπουργέ;
 • Τι απάντηση δίνετε κ. υπουργέ στους Έλληνες πολίτες που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους έκοψε μισθούς και συντάξεις και βλέπουν να σπαταλούνται χρήματα για καναπέδες και γραφεία;
 • Με ποια διαδικασία έγινε η επιλογή προμηθευτών για τον εξοπλισμό του γραφείου της υφυπουργού κ. Ελπιδας Τσουρή;
 • Να κατατεθεί αναλυτική λίστα με τον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε το γραφείο της υφυπουργού κ. Ελπίδας Τσουρή;
 • Να κατατεθούν τα σχετικά τιμολόγια που να προκύπτει αναλυτικό κοστολόγιο για κάθε είδος.
 • Πόσα άτομα απασχολούνται στο γραφείο της υφυπουργού κ. Ελπίδας Τσουρή;
 • Έχουν εγκριθεί δαπάνες από το Υπουργείο για υπερωριακή απασχόληση; Εάν ναι, σε τι ύψος ανέρχονται οι δαπάνες αυτές; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.
 • Να  κατατεθεί αναλυτική λίστα με τα ονόματα και τις αποδοχές που έχουν λάβει για υπερωριακή απασχόληση.
 • Ποια η άποψη του Υπουργού Οικονομικών για αυτές τις απαράδεκτες δαπάνες;  
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος