Loading...
 Start Page
Ομιλία Νίκου Νικολόπουλου για τον προϋπολογισμό στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής


«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία στρατηγική. Δεν έχει ούτε την ελάχιστη ιδέα για το που θέλει να πάει και που να οδηγήσει την χώρα.  Δεν έχει συναίσθηση καν του ρόλου της ύπαρξής της σε αυτή τη χώρα. Λαμβάνει μέτρα κατ εντολήν».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2011.

Ο κ. Νικολόπουλος δεν αποτύπωσε μόνο το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η χώρα με το ίδιο μείγμα οικονομικής πολιτικής που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και φτώχεια τον ελληνικό λαό, αλλά και τις μέγιστες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία παλινωδεί και έχει χάσει τον μπούσουλα. Χαρακτηριστική η αναφορά της βαθμολογίας που οι Financial Times έβαλαν στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου: «Τον ανακήρυξαν ως τον όγδοο καλύτερο Υπ. Οικονομικών ανάμεσα σε 19 ομολόγους του στην ΕΕ. Ας προσέξουμε όμως λίγο την κατάταξή του στα κριτήρια: Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατετάγη πρώτος στο κριτήριο «πολιτική»γιατί πήρε τα μέτρα που πήρε. Στο κριτήριο «οικονομία», που είναι και το αντικείμενό του, κατετάγη 17ος στους 19 και τέλος, στο κριτήριο «αξιοπιστία», αυτό που ο ίδιος θεωρεί το μεγάλο του επίτευγμα, κατετάγη 19ος, δηλαδή τελευταίος!» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο Αχαιός πολιτικός, επεσήμανε πως με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε διαφωνούν όλοι οι βουλευτές, με εξαίρεση κάποια λίγα κυβερνητικά στελέχη και τον οποίο ούτε ο πρόεδρος του ΔΝΤ δεν πιστεύει (!) τονίζοντας πως «η συνταγή αυτή είναι λάθος για την Ευρώπη».

Επίσης, υπογράμμισε πως είναι αδύνατο να επιτευχθούν τα όσα περιγράφονται στον προϋπολογισμό κι αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται και από τον προϋπολογισμό του 2010, ο οποίος αν και έθετε μικρότερους στόχους, τελικά δεν έγινε κατορθωτό να επιτευχθούν.

«Είναι αναμενόμενο ο προϋπολογισμός που σήμερα συζητάμε να αλλάξει σύντομα. Όλος ο σχεδιασμός θα υποπέσει σε αστοχίες και εκ των πραγμάτων θα υποστεί στην πορεία πολλές αλλαγές αφού επιχειρεί για μία ακόμη φορά με παλιές γνώριμες και συχνά αποτυχημένες συνταγές να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως η δημοσιονομική προσαρμογή δεν πρόκειται να επιτευχθεί κατά τα 2/3 από τα έσοδα (δηλαδή φόρους, κλπ) και μόλις κατά το 1/3 από τον περιορισμό των δαπανών. «Το σχέδιο δυστυχίας, παρουσιάζεται ως σχέδιο ελπίδας» τόνισε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία του με τη νέα αύξηση του ΦΠΑ, τη νέα έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις, την εφαρμογή τεκμηρίων διαβίωσης, την αύξηση των αντικειμενικών κριτηρίων, την αύξηση των εμμέσων φόρων και όλα τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, που τελικά θα φέρουν μεγαλύτερη δυστυχία στον λαό και οικονομικό παγετώνα στην αγορά.

Ο κ. Νικολόπουλος, παρουσιάζοντας την άποψη της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως η οικονομία είναι πρωτίστως «κλίμα» και «ψυχολογία». Είναι, κυρίαρχα, ζήτημα νέας αισιοδοξίας που πρέπει να πνεύσει στον τόπο και αναπτυξιακών μέτρων που θα τονώσουν το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα. Είναι, βασικά, η διαμόρφωση μιας νέας ελπίδας για την Ελλάδα, με δικαιοσύνη και κοινωνική ευαισθησία και μιας νέας αίσθησης δικαίου, όπου στα φορολογικά βάρη θα μετέχουν όλοι, αναλογικά με τις δυνάμεις τους και κανένα συντεχνιακό συμφέρον δεν θα κολλάει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

«Πιστεύω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι τα προαναφερθέντα τα γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας: « Συνειδητά μετατρέπει μια ουσιαστική κοινοβουλευτική λειτουργία σε μια ανούσια και απατηλή  διαδικασία. Προσδοκώντας να κερδίσει χρόνο. Αντιλαμβάνεται το αδιέξοδο που με δική της αποκλειστική ευθύνη έχει οδηγηθεί η χώρα και αναζητά εναγωνίως τρόπο

να διασωθεί η ίδια και όχι το Έθνος. Και η αναφορά μου στο Έθνος δεν είναι τυχαία. Ευελπιστεί σε αλλαγές του πολιτικού σκηνικού στην χώρα ελπίζοντας να παρασύρει στον δικό της καταστροφικό δρόμο και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Η σημερινή κατάθεση ενός προϋπολογισμού που όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα ευδοκιμήσει εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο.  Όπως λέει όμως και ο Ηράκλειτος, ποτέ δεν περνάς το ίδιο ποτάμι».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος