Loading...
 Start Page
«Να βγει από τον κρυψώνα του ο Περιφερειάρχης και να γίνει μπροστάρης για το μείζον ζήτημα της υποβάθμισης της Αχαϊας στον Αναπτυξιακό Νόμο»

«Μίνι Πρωθυπουργός ή γραμματοκομιστής;»


«Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν. Τι και αν ο τόπος μας περνά την κρισιμότερη και δυσκολότερη περίοδο. Τι και αν η φτώχεια χτυπά την πόρτα ολοένα και περισσότερων συμπολιτών μας. Τι και αν αυξάνεται ο αριθμός των συσσιτίων της Εκκλησίας. Τι κι αν όλο και περισσότεροι μαζεύουν τα σαπάκια που πετάνε στους δρόμους οι μικροπαραγωγοί των λαικών και αναζητούν στους κάδους τον επιούσιο...
Ο Περιφερειάρχης και το πολιτικό σύστημα της Τρόικας και του μνημονίου, εξακολουθεί να κοιμάται ατάραχο και μοιραίο τον ύπνο του δικαίου. Γιατί πως αλλιώς μπορεί κανείς να εξηγήσει το γεγονός ότι την στιγμή που ο κόσμος κυριολεκτικά χάνεται, πολιτικοί που κληρονομικώ δικαιώματι αξιοποιώντας φυσικά στο έπακρο τους πάσης φύσεως διορισμούς, μετατάξεις και ποικίλα ρουσφέτια, συνδέουν τους πολίτες με το πελατολόγιό τους από το παρελθόν, ανάλογα με το «βάρος» του επώνυμου, ή το μέγεθος της εκλογικής τους περιφέρειας. Αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα του κόσμου προκαλούν...
Η παραμονή στην νομή της εξουσίας ο μόνος στόχος. Πού χρόνος και ενδιαφέρον για όσους ζουν έξω από τα τείχη τους και δοκιμάζονται καθημερινά. Πού περιθώριο ενασχόλησης με αυτούς που βρίσκονται ήδη στο περιθώριο ή οδεύουν ταχέως προς αυτό; Αυτά είναι μικροπολιτική. Αυτά είναι βεγγαλικά. Αυτά είναι πυροτεχνήματα...»

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος τα τεκταινόμενα σε ό,τι αφορά στο ρόλο της Αχαϊας μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου. Ο κ. Νικολόπουλος, έθεσε τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα προ των ευθυνών του στην κρίσιμη όπως την χαρακτήρισε, εβδομάδα ψήφισης του Αναπτυξιακού Νόμου.


Μιλώντας χθες(Δευτέρα) στις εκπομπές των δημοσιογράφων Κωνσταντίνου Μάγνη, Κωνσταντίνου Φλαμή και Γιώτας Αργυροπούλου και Δημ. Κολώκα στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «MAX FM», «Ωμέγα» και «Ιόνιον FM», ο βουλευτής Αχαϊας, κάλεσε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος να βγει από τον κρυψώνα του και να αναλάβει την ευθύνη δημιουργίας και συντονισμού ενός πολιτικού και αυτοδιοικητικού «φόρουμ» που θα ιεραρχήσει και θα συντονίσει δράσεις, ώστε η Αχαϊα να υπαχθεί στη Γ' ζώνη κινήτρων και να αποτραπεί ο κίνδυνος να καταστεί ο νομός, «επενδυτική, επιχειρηματική και κοινωνική έρημος».
Ο κ. Νικολόπουλος, που έχει απευθύνει και ανοικτή επιστολή στον Περιφερειάρχη γι' αυτό το ζήτημα, επανέλαβε ότι σε αυτή την προσπάθεια, είναι πρόθυμος και καλοπροαίρετος αρωγός, έτοιμος να βοηθήσει την περιοχή, όπου και όπως του ζητηθεί.
«Αυτή την εβδομάδα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο θέμα της ψήφισης του αναπτυξιακού νόμου και της κατάταξης του νομού Αχαΐας στην Β' ζώνη κινήτρων, εν αντιθέσει με τους νομούς Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας που εντάσσονται στην Γ' ζώνη κινήτρων. Πληροφορούμαι ότι ο νέος στην Περιφέρεια, αλλά παλιός στα πολιτικά πράγματα, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας. Και με τον τρόπο αυτό έβγαλε την υποχρέωσή του προς τον νομό; Ο κ. Κατσιφάρας πρέπει να βγει από τον κρυψώνα του! Η καραμέλα έλιωσε...Ας αλλάξει και η κασέτα.... Άλλα ζητά η κοινωνία ...Είναι ώρα οι διάδοχοι και οι πρίγκιπες της κληρονομικής δημοκρατίας να το καταλάβουν...Να μας πει, θα το πάρει επάνω του το πράγμα ή θα ζητήσει βοήθεια; Εμείς είμαστε πρόθυμοι να τη δώσουμε. Εμείς, ο λαός, απαιτούμε αποτελέσματα όμως. Για τα οποία είμαστε πρόθυμοι να είμαστε συνυπεύθυνοι. Αλλιώς θα είναι υπεύθυνος ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης εάν δράσει ως εντολοδόχος του Πρωθυπουργού και όχι του λαού» είπε ο κ. Νικολόπουλος.
Ο Βουλευτής, άσκησε σκληρή κριτική στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε χαρακτηρίσει δημόσια, «φωτοβολίδα» και «μικροπολιτική», την δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου διεκδίκησης για την επίλυση των πολλών και καυτών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως ο κίνδυνος να παραμείνει... εργοτάξιο για πολλά χρόνια η Πατρών - Κορίνθου και η Ιόνια Οδός ή η υπαγωγή της Αχαΐας στην Β΄ ζώνη κινήτρων του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.
«Το πολύ μεγάλο και σοβαρό ζήτημα του αναπτυξιακού νόμου, που θα καθορίσει τις μορφές και τον βαθμό ανάπτυξης του νομού μας για τα επόμενα χρόνια, μπορεί να αντιμετωπίζεται με την γνωστή παλαιοκομματική προχειρότητα και με αλληλογραφία για τα μάτια του κόσμου; Έτσι αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ο «μίνι Πρωθυπουργός»; Ως ένας χαρτογιακάς ή ως ένας διεκπεραιωτής γραφειοκράτης; Μήπως αυτή ήταν η εντολή που ανέθεσε στον επίστρατο ο «θυρωρός» της «πράσινης» πολυκατοικίας των Δυτικών Προαστίων του Αθηνοκεντρικού Κράτους; Γι' αυτό τον πρότεινε, γιατί ήξερε ότι θα ήταν άφωνος και άπραγος, «τοις εκείνου ρήμασι πειθόμενος;» δήλωσε ο Βουλευτής και με οργή συνέχισε: «Τέτοια ζητήματα, δεν λύνονται με επιστολές, ούτε με υπάκουη και πολιτικά ιδιοτελή στάση προς την κυβέρνηση. Αντιμετωπίζονται με ενωμένες τις τοπικές δυνάμεις, με μπροστάρηδες όλου του πολιτικού δυναμικού της περιοχής και με δυναμικές, αποτελεσματικές παρεμβάσεις, με όποιο κόστος κι αν έχουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος.


Ο Βουλευτής εντοπίζει τα προβλήματα της πολιτικής της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στον Αναπτυξιακό Νόμο για την Αχαϊα, χαρακτηρίζοντας μέγα λάθος το κριτήριο που θέτει περί ποσοστού του ΑΕΠ.
«Θα έπρεπε να συνυπολογισθούν και άλλοι παράγοντες, όπως ο δείκτης ανεργίας που είναι πολύ υψηλός, ο βαθμός συρρίκνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και βεβαίως ο αναπτυξιακός προσανατολισμός του νομού, που με βάση την ΒΙΠΕ και το ΒΙΟΠΑ έχει σαφές μεταποιητικό προσανατολισμό σε συνδυασμό με τους άλλους παραγωγικούς κλάδους. Και φυσικά, το βασικότερο κριτήριο θα έπρεπε να είναι ότι είναι ένας νομός που έχει υποστεί την μεγάλη αποβιομηχάνιση της δεκαετίας του 1980, ένα νομός σεισμόπληκτος και πυρόπληκτος που ακόμη προσπαθεί να στεριώσει ένα αναπτυξιακό βηματισμό. Όπως επίσης ότι είναι ένας νομός που στερείται ακόμη και σήμερα βασικών υποδομών σε σχέση με πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας, όπως σύγχρονο οδικό δίκτυο, σιδηρόδρομο, φυσικό αέριο κ.ά», είπε ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε: «Αλήθεια γιατί δεν υλοποιεί το ΠΑΣΟΚ το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης, που έταξε ο κ. Κατσιφάρας και οι άλλοι «πράσινοι» βουλευτές; Αφού δεν μπορούν να δώσουν κάτι καλύτερο, τότε ας συνεχίσουν έστω αυτό που για την Αχαΐα και την Δυτική Ελλάδα εκπόνησε και έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση Καραμανλή. Εκείνο που ο «εχθρός της μικροπολιτικής» Περιφερειάρχης περιγελούσε και κατήγγειλε έχοντας ανέβει στα κεραμίδια»...
Όπως είπε επίσης ο κ. Νικολόπουλος, θεωρεί ακατανόητο η κυβέρνηση, με τον «Καλλικράτη», να καταργεί τις Νομαρχίες και να ευθυγραμμίζει διοικητικά τους τρεις νομοί ως μία ενότητα, αλλά στον Αναπτυξιακό Νόμο να επιμένει να διαχωρίζει τις περιοχές σε νομούς.
«Προφανώς επιμένει να κάνει τις μικροπολιτικές της διευθετήσεις και τις μικροεξυπηρετήσεις της. Ο νομός Αχαΐας, ένας ένας δεδομένος για το ΠΑΣΟΚ νομός, και αυτό το έχει πληρώσει άπειρες φορές. Σήμερα όμως δεν έχουμε τα περιθώρια, για τα ίδια φαινόμενα...έλεος πια! Ακούει κανείς ακόμη ή μήπως οι ωτασπίδες έγιναν πλέον....διαρκείας, δηλαδή έγιναν ένα με τα αυτιά;», κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

«Να πουν τώρα τι θέλουν για τους λαθρομετανάστες»


Ο κ. Νικολόπουλος κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ζήτημα της αντιμετώπισης του προβλήματος των λαθρομεταναστών, υπενθύμισε ότι δεν δίστασε να εναντιωθεί στον σχεδιασμό της τέως πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών επί θητείας Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, για δημιουργία καταυλισμού στον Ριγανόκαμπο.
«Τότε το αποτρέψαμε, μπαίνοντας μπροστά και συγκρουόμενοι με τον Προκόπη Παυλόπουλο και την Κυβέρνηση της Ν.Δ. Τώρα πάλι μας μπερδεύουν. Και δεν είναι ότι μας μπερδεύει ή ενεργεί εν κρυπτώ η Κυβέρνηση με απόπειρες για συρματοπλέγματα και πλωτές φυλακές... Μας μπερδεύει και μας ανησυχεί η συμπεριφορά των τοπικών αρχόντων όπως ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης, που συναντήθηκαν πρόσφατα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Το είπα και το ξαναλέω λοιπόν: Να το ξεκαθαρίσουν δημόσια. Τι θα κάνουν αν αύριο έρθει η Κυβέρνηση και πει ότι θα δημιουργήσει Κέντρο Υποδοχής στο στρατόπεδο της 5ης ΜΟΜΑ ή όπου αλλού στην Αχαϊα; Θα επιτρέψουν να εγκατασταθούν οι σταθμοί φύλαξης, φιλοξενίας ή όπως αλλιώς τους ονομάσουν; Η κοινωνία απαιτεί απαντήσεις εδώ και τώρα» δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

 

 

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος