Loading...
 Start Page
«Τα καταλύματα θα φέρουν νέους καταυλισμούς αθλιότητας» «Η Πάτρα κατάντησε σκουπιδοτενεκές ψυχών και κινδυνεύει»

Νίκος Ι. Νικολόπουλος για τους λαθρομετανάστες:

Ότι έχει μετατρέψει την Πάτρα σε πόλη-σκουπιδοτενεκέ ψυχών και ονείρων κατηγορεί την Κυβέρνηση ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος με αφορμή τη νέα πολιτική απόπειρα να καθιερωθεί η Πάτρα και ως «γκέτο» λαθρομεταναστών με την δημιουργία καταλυμάτων για τους λαθρομετανάστες όπως προβλέπει ο Νόμος Παπουτσή και δηλώνει στα «Επίκαιρα» ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά.

Όπως είπε ο Αχαιός Βουλευτής, μιλώντας χθες και προχθές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Super B, στο Νίκο Ξανάλατο και στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ωμέγα» και στο Νίκο Σύφαντο, δεν υπάρχει καμία προστασία των πολιτών, παρατηρώντας ότι η έννομη τάξη δεν κινδυνεύει επειδή είναι... ανύπαρκτη!


«Οι επίδοξοι λαθρομετανάστες υπάρχουν παντού και με αστυνομικά μέτρα είναι φύσει αδύνατο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα εντός των ορίων της πόλεως. Κάποιοι στην Αθήνα κυρίως, σε διαχρονική βάση, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με «πασαλείμματα». Μετά την καταστροφή του μεγάλου καταυλισμού της αθλιότητας που υπήρχε κοντά στην παραλιακή, πίστεψαν πως λύθηκε το πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι απλώς κερδήθηκε χρόνος και πρέπει να σχεδιαστεί ένα ολοκληρωμένο και πολύπλευρο μόνιμο σχέδιο», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος τονίζοντας ότι η χιλιοειπωμένη όπως την χαρακτήρισε, πρόταση της Υφυπουργού, θα δημιουργήσει νέα μεγαλύτερα προβλήματα αν εφαρμοσθεί:
«Αν δημιουργηθούν καταλύματα, δημιουργούμε προϋποθέσεις δημιουργίας ενός νέου ανοιχτού καταυλισμού εντός του οποίου θα υπάρχουν κυκλώματα επικυριαρχίας, ενώ άλλα παράνομα κυκλώματα θα αλωνίζουν. Λοιπόν, για πόσο διάστημα θα μένουν στα καταλύματα; Ποιοι θα φιλοξενούνται σε αυτά και με ποιες προϋποθέσεις; Πού θα δημιουργηθεί αυτός ο χώρος;».
Ο κ. Νικολόπουλος καυτηρίασε την πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης να αφήσει ουσιαστικά ανενεργή την ομάδα «Λ» της ΕΛ.ΑΣ και τη συνεχιζόμενη υπηρεσιακή καχεξία της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος σε προσωπικό και μέσα με αποτέλεσμα τα κυκλώματα διακίνησης να συνεχίζουν ανεμπόδιστα το έργο τους.


«Αν οι άνθρωποι αυτοί ξέρουν πως δεν θα φτάσουν εύκολα στην Πάτρα και παράλληλα, πως δεν θα βρουν «τρύπα» διαφυγής προς την Δυτική Ευρώπη, δεν θα έρχονται. Και απλά, θα κοπούν τα «μεροκάματα» των λαθροδιακινητών στο εσωτερικό της χώρας μας. Αναρωτιέμαι λοιπόν, το εξής απλό: Γιατί ουδέποτε ενεργοποιήθηκε ουσιαστικά η ομάδα «Λ» της ΕΛ.ΑΣ; Κάπου 200 άτομα έχουν συνταξιοδοτηθεί τον τελευταίο ένα με ενάμιση χρόνο από την Α.Δ. Αχαΐας και δεν έχει έρθει ούτε ένας άνδρας! Τι κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά; Η μέγιστη ανικανότητα ή κάτι άλλο;»., είπε ο κ. Νικολόπουλος και κατέληξε μιλώντας για τις επιπτώσεις του προβλήματος και στον τουρισμό: «Πώς θα αισθανόσασταν εσείς, αν επισκεπτόσασταν μια ευρωπαϊκή πόλη και γινόσασταν μάρτυρες αυτής της κατάστασης από την οποία υποφέρει η Πάτρα χρόνια τώρα; Γιατί ποιος διαφωνεί ότι ζούμε σε μία πόλη που δεν τιμά, ούτε την ανθρωπιά μας, ούτε τον πολιτισμό μας, ούτε την δημοκρατία μας; Πόλη - σκουπιδοτενεκές ψυχών και ονείρων, καταντήσαμε!

«Τι ζήτησαν οι αιρετοί άρχοντες από τον Υπουργό;»

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχαν την Πέμπτη ο νέος Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο νέος Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρίστο Παπουτσή, λέγοντας ότι η τοπική κοινωνία περιμένει μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου ώστε ο Υπουργός να επισκεφθεί την πόλη.
Ο Βουλευτής χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της συνάντησης... θολό και με αόριστες εντυπώσεις και απορίες που δημιουργούν οι έντεχνες γενικές εκφράσεις.


«Τι ακριβώς ζήτησαν οι δύο αιρετοί άρχοντες της περιοχής από τον Υπουργό; Συναίνεσαν στην δημιουργία ενός κέντρου υποδοχής ή κράτησης αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή ή όχι; Το "μακριά από την Πάτρα", κατά τον κ. Κατσιφάρα, πού ακριβώς τοποθετείται; Στην Εύβοια ή μήπως στο... Δρέπανο;», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος ζήτησε από τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά να συγκαλέσει σύσκεψη με τους Βουλευτές Αχαΐας για να τους ενημερώσει για τη συνάντηση με τον Υπουργό και να ξεκαθαρίσει τη θέση της δημοτικής Αρχής.


Ο κ. Νικολόπουλος, υπενθύμισε επίσης ότι ο ίδιος ο Υπουργός, στη Βουλή αλλά και σε συνεντεύξεις του, έχει κατατάξει την Πάτρα στις πόλεις με οξύ πρόβλημα και έχει εκφράσει την άποψη ότι σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτούνται Κέντρα Υποδοχής ή κράτησης παράνομων μεταναστών...
«Όλα αυτά περί θωράκισης του λιμανιού με σκάνερ, προσωπικό, κλπ, πώς θα γίνουν; Με τι χρήματα, μέσω ποιών αποφάσεων και σε τι βάθος χρόνου; Θυμίζω ότι έχουν τεθεί διαχρονικά από όλα τα Υπουργεία και τούτη η Κυβέρνηση αναμασάει όσα έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές», προσέθεσε ο κ. Νικολόπουλος και κατέληξε:


«Βλέπουμε, θέλουμε και επιζητούμε οι υπεύθυνοι άρχοντες της περιοχής να μιλήσουν με ανοιχτά χαρτιά και ξάστερα λόγια. Να σταματήσουν τα γενικόλογα και να μας πουν, με ποιο ακριβώς τρόπο θέλουν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της περιοχής και τι απαιτούν από την κυβέρνηση. Με ψαριές στα θολά δεν λύνεται η πολιορκία της Πάτρας και πολύ περισσότερο, δεν χτυπιούνται τα παράνομα κυκλώματα που θησαυρίζουν στις πλάτες των αλλοδαπών και των πολιτών της περιοχής».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος