Loading...
 Start Page
Επιτρέπουν  την κατασκευή  Κέντρου Υπερυψυλής Τάσης της ΔΕΗ!   «Έγκλημα  στον Καστελόκαμπο…»

Ότι διαπράττει νέο έγκλημα εις βάρος της κοινωνίας κατηγορεί την Κυβέρνηση ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, με αφορμή την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση(Κ.Υ.Α) των Υπουργών Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία επιτρέπεται η κατασκευή Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ στον Καστελόκαμπο!

Στην  απόφαση αναφέρεται ότι το ΚΥΤ  γίνεται εκτός σχεδίου πόλεως, κάτι που μόνο στα χαρτιά είναι  αληθές, καθώς το οικόπεδο της ΔΕΗ βρίσκεται ανάμεσα στα Σχέδια Πόλεως Πατρών και Ρίου, αλλά παρόλα αυτά εξαιρείται και από τα δύο σχέδια! Συγκεκριμένα, όλη η περιοχή Καστελοκάμπου είναι ενταγμένη στο Σχέδιο Πόλεως του Ρίου και εξαιρείται μόνο το οικόπεδο της ΔΕΗ. Όλα τα γειτονικά προς αυτό τετράγωνα βρίσκονται εντός Σχεδίου Πόλεως και άρα είναι παραπλανητικό το εκτός Σχεδίου Πόλεως που αναφέρει η ΚΥΑ.

«Στην Κ.Υ.Α αποφεύγεται επίσης, οποιαδήποτε αναφορά στις αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων που τον τελευταίο χρόνο εκδηλώθηκαν τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρίου το οποίο ομόφωνα απέρριψε την πρόταση της ΔΕΗ για την κατασκευή του ΚΥΤ στον Καστελόκαμπο και έκανε ένσταση ζητώντας να ληφθούν υπόψη της ΔΕΗ οι προτεινόμενες απ' αυτόν αλλαγές, όσο και από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας το οποίο, επίσης ομόφωνα, απέρριψε τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα έργα της ΔΕΗ», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς αλλά και προς τον Υπουργό Εσωτερικών σε ό,τι αφορά στο Σχέδιο Πόλεως.

Όπως  αναφέρει στην Ερώτησή του, η εν λόγω περιοχή αναπτύσσεται ραγδαία και κατοικείται κυρίως από οικογένειες με μικρά παιδιά οι οποίες αγωνιούν καθώς σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες υπάρχει αντίκτυπος των ηλεκτομαγνητικών πεδίων στην υγεία. Ο κ Νικολόπουλος, επισυνάπτει στην Ερώτησή του, Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τις προτάσεις του προς τα Κράτη-μέλη να μειώσουν τα όρια ασφαλείας, έρευνα Βρετανικού  Πανεπιστημίου που αποδεικνύει τη σύνδεση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με την εμφάνιση καρκίνου ειδικά στα παιδιά και αντίστοιχη έκθεση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

«Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένη η έλλειψη εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς τη ΔΕΗ. Η σημερινή κατάσταση στο οικόπεδό της είναι ενδεικτική της αδιαφορίας της για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Επίσης υπάρχουν συσσωρευτές που εμποτίζουν το έδαφος με χημικά απόβλητα, κολόνες πισσαρισμένες που μολύνουν την ατμόσφαιρα και αποβάλλουν έντονη μυρωδιά, ενώ υπενθυμίζω, ότι στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί και για αποθήκευση κλοφέν. Η Κυβέρνηση εγκληματεί με αυτή την απόφαση!», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο βουλευτής  ερωτά τους Υπουργούς αν προτίθενται  να ακυρώσουν την ΚΥΑ για την  κατασκευή ΚΥΤ στον Καστελόκαμπο, δεδομένου του Σχεδίου Πόλεως αλλά, κυρίως και των επιστημονικών ερευνών που αποδεικνύουν τις επιπτώσεις στην υγεία, ιδίως των παιδιών, της ηλεκτομαγνητικής ακτινοβολίας.

Επίσης  ερωτά γιατί αγνοήθηκαν οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας όπως εκδηλώθηκαν με τις απορριπτικές, ομόφωνες αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας και του Δημοτικού Συμβουλίου Ρίου και γιατί το οικόπεδο της ΔΕΗ εξαιρείται και από τα δύο σχέδια πόλης Πατρών και Ρίου.

Τέλος, ερωτά γιατί η ΔΕΗ δεν κατασκευάζει το Κ.Υ.Τ στον χώρο που της έχει παραχωρηθεί στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών. 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος