Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: Η προβολή κυβερνητικών υποψηφίων,  μέσω ΕΣΠΑ (Δ΄ Κ.Π.Σ.)...Πολύ χρήμα και ανάπτυξη...διαφημίζουν  και...ξοδεύουν ΕΛ.ΠΕ και Ο.Π.Α.Π


Στις καταγγελίες υποψηφίων στους ΟΤΑ ότι δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ για την προβολή υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος, μέσω μιας καλά συντονισμένης ενέργειας των Υπουργείων να απορροφήσουν κοινοτικά κονδύλια γι' αυτό το σκοπό, δίνει φωνή ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς όλους τους Υπουργούς.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατά... «περίεργο» τρόπο, όλα τα Υπουργεία βάλθηκαν να ενεργοποιήσουν όλα τα σχετικά «εργαλεία» παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών, δαπανώντας εκατομμύρια ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ(Δ΄ ΚΠΣ),σε τομείς δημοσιότητας, προβολής υποψηφίων σε μια περίοδο που το μνημόνιο πλήττει το «κοινωνικό Κράτος.
«Λέγεται ότι η γκρίζα διαφήμιση, με μορφές ρεπορτάζ και άλλων έξυπνων λύσεων δεν θα φανεί ποτέ στις δαπάνες των κυβερνητικών υποψηφίων αλλά θα εξοφλήσει με ασφάλεια και μετρητά όλη την κυβερνητική προπαγάνδα!», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
Ο Βουλευτής, ζητά από όλους τους Υπουργούς να καταθέσουν όλα τα σχετικά προγράμματα διαφήμισης και προβολής των Υπουργείων, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, των Οργανισμών και των Ν.Π.Δ.Δ. και κατάσταση με την κατανομή ανά μέσον ενημέρωσης.
Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος ερωτά τους Υπουργούς γιατί τα Υπουργεία προχωρούν σε «απλόχερες» δαπάνες εν μέσω οικονομικής κρίσης, σε δευτερεύοντες τομείς χωρίς προτεραιότητες.


Ν. Νικολόπουλος: «Πολύ χρήμα και ανάπτυξη...διαφημίζουν
και...ξοδεύουν ΕΛ.ΠΕ και Ο.Π.Α.Π»


Εξ άλλου, θέμα Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων του Βουλευτή, αποτελεί πρόσφατη διαφήμιση του ΟΠΑΠ με το... δυσνόητο και αμφιβόλου επικοινωνιακής και εμπορικής χρηστικότητας σύνθημα «Αναζητάμε, Προσπαθούμε, Μοιραζόμαστε, Δημιουργούμε, Μπορούμε. Είμαστε Έλληνες, Όλοι μαζί, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη»...
Με την Ερώτησή του ο Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο να απαντήσει τι προϊόν του Οργανισμού προωθείται με την διαφήμιση και πόσο κόστισε στον Ο.Π.ΑΠ. Ο κ. Νικολόπουλος ζητά να κατατεθούν τα σχετικά παραστατικά, εντολές καταχώρισης και κάθε άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει το συνολικό κόστος με το οποίο επιβαρύνθηκε ο Ο.Π.Α.Π για τη διαφήμιση.
Ν. Νικολόπουλος: Μπήκε διαφήμιση «κάπακι» μετά τις δημοτικές εκλογές. Τυχαίο;
Να κάνει την «ανατομία» της επένδυσης ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛ.ΠΕ) η οποία δαφημίσθηκε προσφάτως στον Τύπο, καλεί την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Εργασίας.
Στη διαφήμιση, η επένδυση προβάλλεται ως η μεγαλύτερη σε επίπεδο ανάπτυξης και περιβάλλοντος στο Θριάσιο Πεδίο, την Ελευσίνα και όλη τη χώρα, εξασφαλίζοντας νέες θέσεις εργασίας και συνεργασία της ΕΛ.ΠΕ με πολλές παραγωγικές μονάδες, χρήση τεχνολογίας μείωσης των ρύπων κατά 85%, παραγωγή καθαρότερων καυσίμων και περιορισμό της εισαγωγής καυσίμων.
Ο κ. Νικολόπουλος ζητά από τους Υπουργούς να απαντήσουν από πού προέρχονται τα χρήματα της επένδυσης και αν αφορά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και πόσες θέσεις εργασίας προσφέρει η ΕΛ.ΠΕ και αν είναι πλήρεις σε επίπεδο αμοιβών και ασφαλιστικών παροχών.
Επίσης ρωτά σε πόσες και ποιες ελληνικές παραγωγικές μονάδες εξασφαλίζεται δουλειά και τι είδους δουλειά, πως μειώνονται οι τοπικοί ρύποι κατά 85%, πώς βελτιώνεται η ποιότητα της ατμόσφαιρας και σε τι βαθμό και πώς και σε τι ποσοστό περιορίζονται οι εισαγωγές καυσίμων.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος