Loading...
 Start Page
 Νίκος Νικολόπουλος: Το πρόβλημα δεν είναι μόνον τοπικό, είναι κυρίως περιφερειακό και εθνικό.

«Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αδράνειας, που στη καλύτερη περίπτωση μπορεί να αποδοθεί σε δειλία, ανικανότητα, ή αδιαφορία, ενώ στη χειρότερη και σε σύγκρουση σκοτεινών συμφερόντων, σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε την αλήθεια κατάματα.

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα που αποκαλύπτονται όλες οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων και ο λαβύρινθος στον οποίο μας οδήγησαν, αυτοί που είχαν την ευθύνη του χειρισμού του, επέλεξαν να απουσιάσουν.

Φαίνεται θα είχαν σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούν από την υγεία, το μέλλον και την προοπτική της περιοχής μας. Επειδή όμως η ιστορία γράφεται από τους παρόντες, ξεπερνάμε την εκκωφαντική τους απουσία και συνεχίζουμε τον αγώνα.

Έναν αγώνα που μας έφερε επί Νέας Δημοκρατίας τα 60.000.000 €, που μας επιτρέπουν σήμερα να μιλάμε για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων .

Ενός αγώνα που εδώ και χρόνια, με συνέπεια, αναδείκνυε καθημερινά τα αδιέξοδα που μας οδηγούσε η δική τους αδράνεια και ανεπάρκεια.

Σήμερα υπάρχουν 2 δεδομένα: πρώτον ότι η Ξερόλακκα έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε έννοια λειτουργίας και ασφάλειας. Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μιας και ούτε ο ΧΥΤΑ Παπανικολού λειτουργεί, ούτε φυσικά στου Φλόκα υπάρχουν οι προϋποθέσεις ΧΥΤΑ Άρα υπάρχει η απόλυτη ανάγκη για αναθεώρηση του περιφερειακού μας σχεδιασμού.

Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι η ευθύνη για την εφαρμογή των λύσεων έχει πρόσφατα ανατεθεί στην δημοτική αρχή του κ. Δημαρά και στον απόντα σήμερα Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα.

Αυτοί πρωτίστως, μαζί με τις υπόλοιπες συνιστώσες του ΠΑΣΟΚ, πέραν του κ. Δημαρά και του κ. Κατσιφάρα, δηλαδή τον τ. Νομάρχη κ. Κατσικόπουλο, τον τ. Δήμαρχο κ. Φούρα, τον υπερπεριφερειάρχη κ. Αποστολόπουλο, τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση, την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη κλπ., πρέπει να καταλήξουν και να μας πουν μια ενιαία και τελική θέση, καθώς και τις συγκεκριμένες λύσεις και άμεσες ενέργειες που προτείνουν.

Και βεβαίως να αναλάβουν και το κόστος εφαρμογής των λύσεων και ενεργειών που θα αποφασισθούν.

Από τη μεριά μας, όπως πάντα κάναμε, έτσι και σήμερα θα στηρίξουμε τις λύσεις και τις ενέργειες που θα προκριθούν με διαφάνεια, τεχνική επάρκεια και κοινωνική συναίνεση και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα πίεσης, ώστε η κυβέρνηση να υλοποιήσει εκείνα που εκ του ρόλου της υποχρεούται να κάνει.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνον τοπικό, είναι κυρίως περιφερειακό, είναι εθνικό και απαιτείται ανάλογη αντιμετώπιση και συνεργασία.

Σε ότι με αφορά, όπως πάντα δηλώνω παρών, πρόθυμος και ασυμβίβαστος.
Αντίστοιχη συστράτευση και πολιτική συμπεριφορά, οι πολίτες απαιτούν από όλους.
Τέλος ζήτησα να βγουν στο φως και να επανεκτιμηθούν οι προϋπολογισμοί του εργοστασίου
σκουπιδιών. Κάποιοι στην σύσκεψη ζήτησαν να σταλεί το «μαύρο κουτί» -μελέτες,
προυπολογισμοί κόστη και οι όροι -στον εισαγγελέα ....Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε με την
ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την δημοσιοποίηση των τευχών δημοπράτησης να δώσει
όλα τα στοιχεία στην δημοσιότητα.
Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οφείλουν μέσα στην εβδομάδα να εξασφαλίσουν την συνάντηση με
τους Υπουργούς κ.κ. Ραγκούση και Μπιρμπίλη»

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος