Loading...
 Start Page
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ  «1821»

Στη Βουλή  έφερε την Παρασκευή ο Νίκος  Ι. Νικολόπουλος το θέμα της εκπομπής «1821», που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων  στην Αχαΐα, και όχι μόνο, μέσω της  οποίας προβάλλονται ως ιστορικά συμπεράσματα, θέσεις που προσβάλλουν την ιστορική μνήμη και την παράδοση του ελληνικού λαού.

 

Σε ερώτησή  του προς τον Υπουργό Πολιτισμού, ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει πως  μέσω της εκπομπής, παρουσιάζονται ως ιστορικά συμπεράσματα ιδέες όπως ότι το ελληνικό έθνος δημιουργήθηκε με την επανάσταση του 1821, πως η περίοδος της τουρκοκρατίας ήταν μια εποχή ευημερίας για τους Έλληνες, κλπ.

 

«Ένα  κουρελιασμένο παρόν θέλει να κουρελιάσει ένα ένδοξο παρελθόν»  τονίζει ο Αχαιός βουλευτής που  ερωτά τον Υπουργό, αν πίσω από την εκπομπή υπάρχει κάποια σκοπιμότητα, στα πλαίσια της νέας ελληνοτουρκικής προσέγγισης, αλλά και πως χαρακτηρίζει ο ίδιος τις αναφορές της εκπομπής που έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα των Ελλήνων και ιδίων των Αχαιών, καθώς μέσω της εκπομπής αναφέρθηκε πως ουδέποτε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε τα άρματα των ξεσηκωθέντων Ελλήνων στην Αγία Λαύρα.

 

Να  σημειωθεί πως  ο κ. Νικολόπουλος θα δώσει το παρών, στην ειδική εκδήλωση – συγκέντρωση  που διοργανώνει  ο Παγκαλαβρυτινός  Σύλλογος το απόγευμα της Δευτέρας.

 

Η πολιτική μάχη της  Ν.Δ. ισοδυναμεί με εθνική

 

Την άποψη  πως όσο διολισθαίνει στον πολιτικό κατήφορο της αδιέξοδης οικονομικής  τακτικής και της εθνικής μειοδοσίας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τόσο μεγαλώνουν οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. και τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.

 

Ο Αχαιός πολιτικός, που εκπροσώπησε την  παράταξη και τον πρόεδρό της, Αντώνη Σαμαρά, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει κάθε κοινωνικό έρεισμα, αλλά θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να «ξεδιπλώσει» το πρόγραμμα και την πρόταση ελπίδας που έχει για την χώρα, ώστε να γίνει «κτήμα» όλων των πολιτών. Κάλεσε μάλιστα τα στελέχη του κόμματος από την περιοχή της Μεσσηνίας να μετατραπούν σε αγγελιοφόρους αυτής της πρότασης, ώστε η παράταξη, δυναμικά και από τον λαό, να αποτελέσει την δύναμη αναγέννησης του τόπου.

 

«Το ΠΑΣΟΚ  δεν θα αντέξει για πολύ ακόμα… Έχει χάσει πλέον, όχι μόνο εκείνους τους πολίτες που πληγωμένοι από τα δικά μας λάθη πίστεψαν στα πράσινα προεκλογικά ψέματα, αλλά και τους δικούς του οπαδούς, τους γνήσιους πατριώτες Έλληνες, που κατάλαβαν πλέον ότι κάθε μέρα που περνάει, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου καρφώνει και ένα επιπλέον καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας. Εμείς όμως, στη Νέα Δημοκρατία, σε μια εποχή που προσπαθούν να μας γονατίσουν, λέμε πως η Ελλάδα μπορεί! Πως οι Έλληνες δεν ξεπουλιούνται, δεν παραχωρούν τα ιερά και όσια τους. Λέμε πως όποτε και να γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε! Γιατί υπερέχουμε στις ιδέες, υπερέχουμε σε φιλοσοφία, υπερέχουμε σε πρόγραμμα και σε σχέδιο δράσης για να μην φτάσει η χώρα στο χείλος της αβύσσου…» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος της παράταξης, Αντώνης Σαμαράς, γνωρίζει καλά πως η πολιτική μάχη ισοδυναμεί με εθνική μάχη και για τον λόγο αυτό έχει τονίσει πολλές φορές πως η Νέα Δημοκρατία, ξεπερνώντας τις πληγές του χθες, οφείλει να διατυπώσει έναν ευθύ και αιχμηρό λόγο, που να προσθέτει ελπίδα και να αφαιρεί απογοήτευση, που να μιλάει περήφανα για το νέο πατριωτισμό και να μην φοβάται τη σύγκρουση με εκείνους που θέλουν την χώρα αιχμάλωτη των σκοπιμοτήτων τους.

 

«Η Νέα  Δημοκρατία είναι εδώ, αλλαγμένη  και ισχυρή. Πανέτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της. Στην πρώτη γραμμή της μάχης για να μην χαθούν για πάντα τα όνειρα των παιδιών της Ελλάδας. Ξέρουμε πως δεν έχουμε χρόνο, ούτε το περιθώριο να χάνουμε ευκαιρίες. Γι’ αυτό βγαίνουμε στη κοινωνία αποφασισμένοι. Δίπλα στη κοινωνία θα κερδίσουμε» τόνισε ο βουλευτής.

 

ΤΑ.. ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΤΟΥ  ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ

 

Εν τω μεταξύ για «νησίδες χαμηλού εργατικού  κόστους» που όμως μετατρέπονται  σε… «ξερονήσια για τους ανθρώπους  του μεροκάματου» έκανε λόγο ο  Νίκος Ι. Νικολόπουλος, ως προσκεκλημένος της εκπομπής «ΝΕΤ Σαββατοκύριακο».

 

Ο επικεφαλής του Τομέα Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στις δομικές αλλαγές που επέρχονται στις εργασιακές σχέσεις και υπογράμμισε πως η εκθεμελίωση των εργασιακών δικαιωμάτων σε συνάρτηση με την εκτόξευση της ανεργίας, υπό τις εντολές της τρόικας, μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα του αναπτυσσόμενου κόσμου και τη γυρίζουν δεκαετίες πίσω. «Οδηγούμαστε σε μια χώρα – προτεκτοράτο, μέσα στον πυρήνα της Ε.Ε. και αν συμβεί αυτό, εκτός από παγκόσμια πρωτοτυπία, θα είναι ολέθριο για την χώρα που θα κάνει πολλά χρόνια για να σηκώσει και πάλι κεφάλι» επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος.

 

Ακόμα, ο Αχαιός βουλευτής, αμφισβήτησε  έντονα το επιχείρημα της ανταγωνιστικότητας και της σωτηρίας των επιχειρήσεων, πάνω στο οποίο στήνεται το σκηνικό  απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, υπογραμμίζοντας πως στους μήνες που πέρασαν και παρά τα μέτρα που εφαρμόστηκαν, ούτε η ανταγωνιστικότητα αυξήθηκε, ούτε η ανεργία συγκρατήθηκε.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος