Loading...
 Start Page
Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Ν. Ι. Νικολόπουλου     «Καμπάνες και… σειρήνες για την Ξερόλακκα ζητούν αυτιά!»

     Νέα σημαντική κοινοβουλευτική παρέμβαση κάνει, για πολλοστή φορά για το ζήτημα του ΧΥΤΑ και της απόθεσης απορριμμάτων στην Πάτρα, ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος με αφορμή την επιστολή του Δημάρχου Πατρέων προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, από τους οποίους ζητά την συμβολή τους

 

 Ο κ. Νικολόπουλος, κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους δύο Υπουργούς, ζητώντας να απαντήσουν για την πρόθεσή τους αλλά και αναδεικνύοντας δύο σημαντικές διαστάσεις της υπόθεσης που έχει εξελιχθεί σε θρίλερ: Πρώτον τους δημόσιους υπαινιγμούς του τέως Νομάρχη Αχαΐας ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση…απεπέμφθη από τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σχετικά  με το εργοστάσιο των στερεών αποβλήτων και ειδικότερα για την μέθοδο επεξεργασίας τους και δεύτερον για την μέχρι σήμερα αδιαφορία των φορέων και του πολιτικού προσωπικού στην ενδιαφέρουσα λύση που υπεδείχθη πρόσφατα από την τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ» για την καύση των στερεών αποβλήτων.

 

«Πώς θα βοηθήσετε την Πάτρα;»

 

Ο κ. Νικολόπουλος, ερωτά τους Υπουργούς τι είδους συμβολή έχει ζητηθεί από τα Υπουργείο τους από τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά και ζητά να κατατεθεί η σχετική αλληλογραφία, ερωτώντας ειδικότερα τι προτίθενται να πράξουν και πότε και αν θα χρηματοδοτήσουν τη λύση «δεματοποιητή» ή σταθμού μεταφόρτωσης. Επ’ αυτού, ερωτά  πώς θα γίνει η χωροθέτηση και από προκύπτει ότι η Ξερόλακκα πρέπει να κλείσει ή θα κλείσει από στιγμή σε στιγμή, αν έχουν γίνει έλεγχοι που υπαγορεύουν το κλείσιμο του ΧΥΤΑ και από ποιους, ζητώντας να κατατεθούν τα πορίσματα.

«Σε ό,τι με αφορά πάντως, εγώ θα είμαι πάντα εδώ όχι μόνο μέχρι να βγει από το αδιέξοδο η πόλη αλλά και μετά, παρατηρώντας, παρεμβαίνοντας όποτε και όπου χρειάζεται. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα καρκίνωμα και κανείς δεν μπορεί να το κάνει μόνος του. Απαιτείται να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας. Όχι για μας. Όχι για την πολιτική σταδιοδρομία και την  υστεροφημία του καθενός. Για τα παιδιά μας. Και κάτι ακόμα: Όποιος δηλώνει άγνοια, όποιος ζητά να του πούμε ή να του πουν τρίτοι τι να κάνει, μας λέει ότι δεν θέλει να κάνει κάτι…», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

 

 

«Ξεκουφαίνει η καμπάνα που χτύπησε ο τέως Νομάρχης»

 

Ο τέως Νομάρχης Αχαΐας και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κατσικόπουλος κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε με υπαινικτικό τρόπο στην αιτία και τα πρόσωπα που όπως είπε προχώρησαν τις διαδικασίες για το εργοστάσιο στερεών αποβλήτων και τη μέθοδο επεξεργασίας τους.  Ο κ. Κατσικόπουλος είπε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έμεινε εκτός των διαδικασιών το 2007 γιατί επιλέχθηκε το σχήμα του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων(ΦΟΣΔΑ) και όχι ανώνυμη εταιρεία.

«Εδώ συμβαίνει το εξής: Χτυπάω την πόρτα και ρωτάω μόνος μου ποιος είναι… Προφανώς ο κ. Κατσικόπουλος, αναφέρεται στον τέως Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα και τον νυν αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Γρηγόρη Αλεξόπουλο με την ιδιότητα του Προέδρου του ΦΟΣΔΑ. Και είπε ο άνθρωπος ότι η Νομαρχία αποχώρησε όχι γιατί ήθελε αλλά γιατί το επέλεξαν κάποιοι άλλοι. Κι ότι ακόμα όσα ακούστηκαν πριν από λίγες ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο για την συγκεκριμένη επιλογή, για «φωτογραφία» του διαγωνισμού τον βρίσκουν σύμφωνο και δεν ξέρει λέει αν πρέπει να αναζητήσει τους λόγους για την αποπομπή της Νομαρχίας σε αυτόν ακριβώς το λόγο». Μα τι σημαίνουν όλα αυτά; Τι άραγε;…»… δήλωσε με νόημα ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος ζητά από τους Υπουργούς να τοποθετηθούν επί της καταγγελίας του κ. Κατσικόπουλου ότι η Νομαρχία απεπέμφθη σκοπίμως από τις διαδικασίες σχετικά με το εργοστάσιο στερεών αποβλήτων, γιατί και για ποιον λόγο επελέγη διαδικασία μέσω ΦΟΣΔΑ και όχι Ανώνυμης Εταιρείας. Ειδικότερα, ζητά να απαντήσουν αν υπήρξε «φωτογραφική» διαδικασία για την επιλογή ΦΟΣΔΑ και όχι Ανώνυμης Εταιρείας.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος