Loading...
 Start Page
Με επιτυχία ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης, από την περιοχή της Αιγιάλειας, η τριήμερη εξόρμηση του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα.

Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον Τομεάρχη, βουλευτή Αχαΐας, Νίκο Νικολόπουλο, τον Αναπληρωτή Τομεάρχη και πρώην διοικητή του ΟΑΕΔ, Γιώργο Βερναδάκη και τον Γραμματέα του Τομέα και πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Τάκη Κοντό, συνοδευόμενοι από τους υποψήφιους βουλευτές, Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο και Άγγελο Τσιγκρή, καθώς και από στελέχη της ΟΝΝΕΔ Αιγίου, πέρασαν όλο το πρωινό της ημέρας επισκεπτόμενοι φορείς, υπηρεσίες, συνδικαλιστικές ενώσεις και χώρους εργασίας στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου, αισθανόμενοι την θετική έκπληξη που προκάλεσε σε όλους, αυτή η μαζική και ουσιαστική εξόρμηση συζήτησης και ενημέρωσης.

«Ξεκινήσαμε από την Θεσσαλονίκη, τώρα βρισκόμαστε στην Αχαΐα και όπως έχουμε πει, θα πάμε παντού. Γιατί παντού, η ύφεση και η ανεργία χτυπούν την πόρτα των ελληνικών νοικοκυριών, παντού οι εργαζόμενοι αισθάνονται την ίδια απογοήτευση και ανασφάλεια. Πόσο μάλλον σε περιοχές όπως η Αχαΐα, που πληρώνουν πολύ βαρύ το τίμημα του μνημονίου λόγω και της χρόνιας υπανάπτυξης και ειδικότερα, η Αιγιάλεια, που συν τοις άλλοις γνώρισε και την μεγάλη φυσική καταστροφή των πυρκαγιών του 2007» τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο Αίγιο.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, παρουσίασε τα πρόσφατα στοιχεία για την ανεργία στη χώρα, ενώ υπογράμμισε πως η ανεργία στην περιοχή της Αχαΐας, υπολογίζεται πως φτάνει ή και ξεπερνάει το 20%, γεγονός που πρακτικά σημαίνει πως δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς άνεργο.

«Και όλα αυτά ενώ παρακολουθούμε καθημερινά την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, τις ολοένα και τραγικότερες συνθήκες νοσηλείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την περικοπή προνοιακών και άλλων επιδομάτων ή ακόμα και την περικοπή του επιδόματος ανεργίας. Οι Έλληνες οδηγούνται στην εξαθλίωση με ένα μπαράζ μέτρων που φέρνουν την χώρα πιο κοντά στον γκρεμό αντί να την απομακρύνουν από αυτόν και η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο Αντώνης Σαμαράς, είναι να αντισταθεί σε αυτή τη λαίλαπα, να μην συναινέσει στον αφανισμό των μικρομεσαίων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων που επιχειρεί η κυβέρνηση του μνημονίου, αλλά και να παρουσιάσει έναν άλλο δρόμο, ελπίδας και προοπτικής, κάτι που θα γίνει πάρα πολύ σύντομα» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολόπουλος, κατά τις συναντήσεις που είχαν τα μέλη του Τομέα Εργασίας στην Αιγιάλεια.

Να σημειωθεί πως το κλιμάκιο ξεκίνησε τις επισκέψεις του από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Αιγίου, όπου διαπίστωσε ότι το κτίριο - «κόσμημα» που παρέδωσαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. στην τοπική κοινωνία, παραμένει... δώρο - άδωρο, λόγω των πολλών ελλείψεων σε προσωπικό. «Ολοκαίνουργιος ιατρικός και μηχανολογικός εξοπλισμός δεν τίθεται στην υπηρεσία των ασφαλισμένων λόγω των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό» σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος, που επίσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πλήρη απαξίωση της Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε αργότερα με τους απολυμένους συμβασιούχους της ΕΒΟ Αιγίου.

Ακόμα, το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Ευγήρειο Ίδρυμα της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, όπου συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Μητροπολίτη, κ. Αμβρόσιο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι, ενώ βρέθηκε στο παράρτημα Αιγίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, συνομιλώντας με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, στο Δημαρχείο της πόλης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο, στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αιγιάλειας και στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου. Τέλος, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΔΑΚΕ Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αλλά και με απολυμένους stage από την περιοχή, ενώ περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο του Αιγίου, όπου είχε πολλές συνομιλίες με επιχειρηματίες και πολίτες.

Σε όλες τις επισκέψεις και συναντήσεις διαπιστώθηκε για μία ακόμα φορά το «σκηνικό τρόμου» που έχει επιφέρει το μνημόνιο στην ελληνική κοινωνία: Απογοήτευση, ανασφάλεια, ανεργία και λουκέτα.

«Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται ελπίδα και νέο όραμα. Εμείς, στη Νέα Δημοκρατία, με μπροστάρη τον Αντώνη Σαμαρά, ξεκινήσαμε την προσπάθεια για την μεγάλη ανατροπή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Το ΠΑΣΟΚ, κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ανίκανο ή και επικίνδυνο για τον τόπο. Ας δώσουμε όλοι μαζί λοιπόν, την ευκαιρία στην ελπίδα. Για εμάς και για τα παιδιά μας. Αξίζουμε περισσότερα...» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος