Loading...
 Start Page
Βγήκαν μόνοι τους….εμείς τους σώσαμε!!! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ: Δεν είχαν κουπιά για τις σωστικές λέμβους.
Βγήκαν μόνοι τους….εμείς τους σώσαμε!!! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ: Δεν είχαν κουπιά για τις σωστικές λέμβους.

 

Για πολλές ώρες κινδύνευσαν μικρά παιδιά κα οι γονείς τους, από τους αφρισμένους  και ορμητικούς υδάτινους όγκους του ποταμού Πείρου, που ξεχείλισε και πλημμύρισαν εκατοντάδες στρέμματα στον Άνω και Κάτω Αλισό του Δήμου Δυτικής Αχαίας.

Το  Κράτος ήταν ωσεί παρών.

Ο Περιφερειάρχης και οι συνοδοί του παρακολουθούσαν  αμήχανοι και ατάραχοι την εγκληματική  ανεπάρκεια της κυβερνητικής μηχανής.

Όταν έφθασε η πυροσβεστική έφερε λάθος λέμβο.

Μετά από  αρκετό χρόνο έστειλαν από την  Πάτρα άλλη μεγαλύτερη.

Η ΕΜΑΚ και  πάλι όμως δεν μπορούσε να βοηθήσει τα μικρά παιδιά που ο κίνδυνος του πνιγμού τους, είχε κόψει την  ανάσα μας. Γιατί;  Γιατί η βάρκα δεν είχε…κουπιά!!!

Η Πυροσβεστική αμέσως βγήκε στην «ζητιανιά».

Ζήτησε από  τους κατοίκους δανεικά κουπιά!!! Τα κουπιά προσφέρθηκαν από συγχωριανό.

Οι ώρες κύλησαν. Το ποτάμι ξεθύμανε.

ΒΓΗΚΑΝ  ΜΟΙΝΟΙ ΤΟΥΣ!!! ΕΜΕΙΣ  ΤΟΥΣ ΣΩΣΑΜΕ….

Ο σκοπός της δήθεν συμπαράστασης της αιρετής Περιφέρειας, στον πολίτη επετεύχθη με την συμμετοχή στα τηλεοπτικά πλάνα!!!

Ντροπή…ντροπή…ντροπή…

Η ΕΜΑΚ είναι  ακέφαλη εδώ και καιρό. Τι και  αν υπάρχουν άξιοι αξιωματικοί; Πρέπει να τοποθετηθεί «πράσινος». Για αυτό «υπομονή» έως ότου ο πρώην υπασπιστής του κ. Υπαρχηγού τελειώσει την Σχολή, αποκτήσει το τυπικό προσόν και τοποθετηθεί ως επικεφαλής, ο εκλεκτός του κόμματος και γνωστός «πράσινος» συνδικαλιστής…Μέχρι τότε δεν πάει και να πνιγούμε….

Έπρεπε να θρηνήσουμε θύματα, για να παραιτηθεί κάποιος;

Ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε:

«Ο εκσυγχρονισμός του Πυροσβεστικού Σώματος, της  ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος, αποτελεί πάγιο αίτημα, όχι μόνο της ΝΔ, αλλά όλων όσων αντιλαμβάνονται  το ρόλο και την σημασία τους για μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία των πολιτών.

Καλώ τον  κ. Χρ. Παπουτσή,  να ακούσει έστω και αυτή την στιγμή των -από τύχη αγαθή- διασωθέντων στον Αλισό, εκκλήσεις  και την αγωνία που εξέπεμψαν  με τα κλάματα και τις παιδικές φωνές τους.

Εύχομαι η  παρουσία του στο Υπουργείο να μην σημαδευτεί πάλι, από κάποιο τραγικό γεγονός, τύπου «Σάμινα».

Πολλές φορές  έχω καταθέσει ερωτήσεις στην Βουλή σχετικά με την επιχειρησιακή  ετοιμότητα των Σωμάτων Ασφαλείας, μετά τις μεγάλες περικοπές  που η κυβέρνηση επέβαλε λόγω μνημονίου, ιδίως στα κονδύλια που αφορούν την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους.

Ο Υπουργός πρέπει  να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα που αφορούν το αξιόμαχο των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κατ’ επανάληψη  η ΝΔ, έχει επισημάνει ότι η άκριτη, οριζόντια περικοπή των δαπανών από την κιυβέρνηση του μνημονίου, θα οδηγούσε σε τραγικά και τραγελαφικά γεγονότα, όπως αυτό που ζήσαμε σήμερα με την ΕΜΑΚ στον Αλισό της Δυτικής Αχαίας

Η κατάσταση  αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Το σημερινό περιστατικό πρέπει να αφυπνίσει τον «μοιραίο» Υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και μετά ας τις αναζητήσει και όπου αλλού υπάρχουν.

Τέλος, με παρέμβαση  μου στην Βουλή, θα ζητήσω, από τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν σε εκατοντάδες στρέμματα περιβόλια από τις σημερινές πλημμύρες, οι αγρότες που έχασαν την παραγωγή τους καθώς και όλων όσων υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές τόσο στο ζωικό κεφάλαιο όσο και σε κτιριακές υποδομές.»  

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος