Loading...
 Start Page
Περικοπή επιδομάτων ανεργίας Ο κόσμος οδηγείται σε τέλμα από την πολιτική της κυβέρνησης.


Μύδρους κατά της Κυβέρνησης, κατηγορώντας την για άνευ προηγουμένου πολιτική εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας, εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ, Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, μιλώντας σήμερα(Παρασκευή) σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Πάτρα και το Αίγιο.
Ο κ. Νικολόπουλος μίλησε αναλυτικά για την απελπιστική αύξηση της ανεργίας και την επιβεβαίωση της από μηνών αποκάλυψης της Ν.Δ για την περικοπή επιδομάτων του ΟΑΕΔ, την οικτρή οικονομική κατάσταση της χώρας και τον κίνδυνο να χαθούν πόροι από την Ε.Ε και την πολιτική της Κυβέρνησης που «κατεδαφίζει» την ΕΒΟ Αιγίου, παρουσιάζοντας με επιχειρήματα τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση.
Ο Αχαιός Βουλευτής, μεταξύ άλλων είπε: «Η πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί τον κόσμο στο απόλυτο τέλμα. Το Μνημόνιο περικόπτει και το επίδομα ανεργίας. Στις 27 Αυγούστου του 2010 καταγγείλαμε την περικοπή του επιδόματος ανεργίας από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Τότε η Κυβέρνηση μάς διέψευδε και μας λοιδορούσε. Σήμερα, η απάντηση του επιτρόπου Όλι Ρέν σε Έλληνα Ευρωβουλευτή είναι αποκαλυπτική. Από το 2012 το επίδομα ανεργίας θα δίνεται σε κάποιους με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία δεν είναι ακόμη γνωστά. Τέσσερις άνεργοι στους 10 τον επόμενο χρόνο δεν θα πάρουν επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με αυτά που προσυπέγραψε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο Μνημόνιο. Η Κυβέρνηση του Μνημονίου για τη δέσμευσή της αυτή πρέπει να δώσει λόγο στους Έλληνες πολίτες και στους άνεργους.
Σφοδρή ανησυχία προκαλεί η χθεσινή ανακοίνωση του ΟΑΕΔ για τα ιλιγγιώδη μεγέθη, με τον αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων, να ανέρχεται τον Ιανουάριο του 2011 στα 834.290 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, 144.734 άνεργοι δεν αναζητούν καν εργασία έχοντας απογοητευτεί από την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας και την ανυπαρξία της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ το 14,09% του συνόλου των ανέργων είναι απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών».

Η αδράνεια στην λήψη μέτρων οδηγεί σε μαρασμό
τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την ΕΒΟ Αιγίου
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την παρατεινόμενη καθυστέρηση - αδράνεια στη λήψη μέτρων, έχει καταδικάσει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα σε μαρασμό και απαξία. Μια μεγάλη και εθνικά σημαντική βιομηχανία Κινδυνεύει. Μαζί της αγωνιούν και εκατοντάδες εργαζόμενοι των ΕΑΣ που υφίστανται περικοπές αποδοχών, μείωση δικαιωμάτων ακόμα και μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή τους. Η κυβέρνηση αγνοεί τα προβλήματα και αναγκάζει τους εργαζόμενους να βγουν στο δρόμο.
Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους να αδιαφορεί και να αδρανεί. Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει άμεσα σ΄ ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της Επιχείρησης, που θα εξασφαλίσει την επιβίωση και ομαλή της λειτουργία και θα σώσει τις θέσεις εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η οικονομία και η κοινωνία.
Και αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα. Οι αντοχές της Επιχείρησης και των εργαζομένων λιγοστεύουν. Δεν πρέπει να αφήσουμε να απαξιωθεί και να καταστραφεί μια τόσο σημαντική οικονομική και παραγωγική Μονάδα».
Η Νέα δημοκρατία υποστηρίζει πως οι μοναδικοί τρόποι αναστροφής του κλίματος στην αγορά εργασίας, είναι η προώθηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων και η ενεργοποίηση των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία έχουν καθηλωθεί από τον Οκτώβριο του 2009 και εξαγγέλλονται ψευδώς από τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Εργασίας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς ποτέ να εφαρμόζονται.»

Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σημαίνει ανάπτυξη
«Είναι γεγονός ότι σαν κοινωνία δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε και να ανταποκριθούμε. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και η αγορά γίνεται καθημερινά όλο και πιο δύσκολη. Πλήγεται η απασχόληση και αποτέλεσμα είναι η ανεργία να καλπάζει, οι επιχειρήσεις αδυνατούν να σταθούν. Πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν την δημιουργία βάσης δεδομένων προς αξιοποίηση για τις επιχειρήσεις και για την εργασία, την απασχόληση.
Ευκαιρίες υπάρχουν, δυνατότητες επίσης, και μέσα από την οικονομική κρίση αρκεί να αξιοποιηθούν τα προτερήματα που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.
Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σημαίνει ανάπτυξη, αλλαγή του τρόπου σκέψης, διευκολύνσεις προς τις νέες ιδέες στηρίζοντας με ουσιαστικά μέτρα και κίνητρα. Οι πολίτες και όλη συνολικά η κοινωνία θα ανακαλύψει ότι η σωστή επιχειρηματικότητα αποτελεί τον σημαντικότερο δείκτη και πυλώνα του δυναμισμού»
Κίνδυνος να χαθούν πόροι από την Ε.Ε.
«Ο Περιφερειάρχης πρέπει να γνωρίζει ότι την ώρα που άλλα Κράτη παρεμβαίνουν δυναμικά σε επίπεδο θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. και Κυβερνήσεων για τους πόρους, η Κυβέρνηση - αμέτοχη, άβουλη και απομονωμένη - κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να τους χάσει!!! Πρέπει άμεσα να κινητοποιηθεί να αναλάβει πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση. Η χώρα δεν νοείται να παραμένει απλός θεατής.»
Τα μέτρα της κυβέρνησης βύθισαν την πραγματική οικονομία σε ύφεση
Η Κυβέρνηση Παπανδρέου απέτυχε στην οικονομική πολτιική της
«Η Κυβέρνηση μετέτρεψε με τις πράξεις και τις παραλείψεις της, ένα πρόβλημα ελλέιμματος και χρέους, κοινό στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες, σε κρίση δανεισμού. Κατέφυγε σε διαδοχικά εκβιαστικά διλήμματα για να επιβάλλει, δήθεν, «μονοδρομήσεις» χωρίς ίχνος διαπραγμάτευσης.
Όπως αυτόν της προσφυγής στο ΔΝΤ, που όπως αποδεικνύεται σήμερα ήταν εξαρχής, πριν και μετά τις εκλογές, επιλογή της Κυβέρνησης. Επέβαλλε τα μέτρα, εντός και εκτός μνημονίου, ύψους 38 δισ. ειρώ στην διετία 2010-2011. Απέτυχε στην οικονομική πολτιικκή της».
Η ΝΔ με τις θέσεις θα συμβάλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση
«Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση προ των αδιεξόδων της πολιτικής της δεν προσπαθεί να συζητήσει υπεύθυνα με τις πολιτικές δυνάμεις. Επιχειρεί μόνο να τις καταστήσει συνένοχες. Η Νέα Δημοκρατία, αναλαμβάνοντας και το μερίδο της ευθύνης που της αναλογεί για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας συνέβαλε και θα συμβάλλει με σύνεση, με συνέπεια και υπευθυνότητα, με θέσεις και προτάσεις, στην έξοδο της χώρας από την ύφεση».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος