Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: Επίθεση στην Κυβέρνηση με ουσιαστικές προτάσεις για την ανάπτυξη  «Έτσι θα καταπολεμήσουμε την ανεργία»

Ολομέτωπη, σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση, εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ, Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψής του στην ΕΛΒΟ και επαφών με εργαζόμενους, συνδικαλιστές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Νικολόπουλος, ανέλυσε την ζοφερή πραγματικότητα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ με παρονομαστή την ανύπαρκτη αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και παρουσίασε τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Όπως είπε στην διάρκεια εκδήλωσης της Τοπικής Οργάνωσης του Αγίου Μηνά Θεσσαλονίκης, η Κυβέρνηση οδήγησε την χώρα στο ΔΝΤ χωρίς καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση, μακριά από τους πολίτες, τους φορείς και την Βουλή.
«Δέσμευσε την πατρίδα μας σε υποχρεώσεις δυσβάσταχτες, αλλά χωρίς αποτελέσματα. Η θέση της ΝΔ να μην ψηφίσει το μνημόνιο σήμερα επιβεβαιώνεται με δραματικό τρόπο. Η ακολουθούμενη πολιτική του μνημονίου τους τελευταίους δέκα μήνες ανάγκασε τον Έλληνα πολίτη, σε πρωτόγνωρες θυσίες και την ίδια ώρα δεν έχουμε θετικά αποτελέσματα. Το ομολογεί με τον τρόπο της και η ίδια η κυβέρνηση όταν φέρνει νέα μέτρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα», είπε ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε: «Τι απόδειξη έχουμε ότι η πολιτική αυτή δεν πέτυχε; Η ανεργία αντί να συγκρατείται εκτινάσσεται επικίνδυνα. Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας -στο όνομα της οποίας λαμβάνονται περισσότερα σκληρά μέτρα - αντί να βελτιώνεται υποχωρεί. Ο πληθωρισμός έχει ξεφύγει από κάθε πρόβλεψη και κινείται στο 5% .Τα λουκέτα των επιχειρήσεων έχουν πολλαπλασιαστεί Όλα αυτά που περιγράφουμε δεν είναι εκτιμήσεις είναι δεδομένα, είναι στοιχεία. Αλλά και για το 2011 όλες οι προβλέψεις των έγκυρων Οργανισμών είναι απογοητευτικές Μεγαλύτερη διόγκωση της ανεργίας. Η ύφεση στην οικονομία θα διατηρηθεί. Η ανταγωνιστικότητα θα υποχωρήσει. Το λουκέτα θα πολλαπλασιαστούν».

Στην ομιλία του ο Αχαιός Βουλευτής, παρατήρησε ότι όλες οι ρυθμίσεις μειώνουν το εισόδημα των εργαζομένων, αποσταθεροποιήσουν την αγορά εργασίας φέρνουν πρόσκαιρα κέρδη στο εργασιακό κόστος, δεν βοηθούν όμως την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, αφού δημιουργούν δυσαρεστημένους άρα αντιπαραγωγικούς εργαζομένους.
«Ειδικά για τις επιχειρησιακές συμβάσεις - τις οποίες η Τρόικα προσπαθεί να γενικεύσει- η θέση μας είναι ότι νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό, αφού θα δημιουργούν νησίδες χαμηλού εργασιακού κόστους και επιχειρήσεις με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι εκείνων που δεν θα καταφέρουν να πετύχουν συμβάσεις σαν αυτές. Με λίγο λόγια, πολλές θυσίες για την πλευρά των εργαζομένων, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα για την οικονομία και την ανάκαμψη .Εμείς προτείνουμε και δεσμευόμαστε: Στήριξη της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας», είπε ο κ. Νικολόπουλος.

«Η Ελλάδα της κρίσης και του μνημονίου θα είναι μία άλλη χώρα...»

Ο κ. Νικολόπουλος, παρουσίασε τις τεκμηριωμένες, ουσιαστικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία και την ανεργία, με έμφαση στην κοινωνική συνοχή και την ανάγκη για την άσκηση μιας εθνικής πολιτικής στην απασχόληση.
«Όση προσπάθεια κι αν έχει καταβληθεί από την Κυβέρνηση και τους γνωστούς υποστηρικτές της να απαξιωθούν, οι θέσεις της ΝΔ για την οικονομία και την ανάπτυξη είναι ολοκληρωμένες, συγκεκριμένες και το σημαντικότερο μετρημένες, και όχι σήμερα που έχει αποκαλυφθεί η αποτυχία της ακολουθούμενης οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής», είπε ο κ. Νικολόπουλος τονίζοντας ότι η Ν.Δ επεξεργάζεται την πολιτική της εδώ και αρκετούς μήνες με έμφαση στην ανάπτυξη και όχι στους περιορισμούς.
«Η πρότασή μας που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας και δεν τις υποτάσσει στην υψηλή φορολογία και στα γραφειοκρατικά δεσμά. Η πρόταση αυτή επικαιροποιείται και σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί επίσημα», είπε ο Αχαιός Βουλευτής εξηγώντας ότι η πολιτική απασχόλησης θα πρέπει να στοχεύει άμεσα στην διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης, να εκμεταλλεύεται νέους τομείς, να έχει περιφερειακή διάσταση και να κινητοποιεί το σύνολο του εργατικού δυναμικού.
«Ταυτόχρονα χρειαζόμαστε μία αναπτυξιακή πολιτική που στοχεύει στη διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της προώθηση της καινοτομίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Χρειαζόμαστε πολιτικές απασχόλησης που στοχεύουν στην ενεργοποίηση του συνόλου του εργατικού δυναμικού, στην κινητοποίηση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και στην μείωση της ανεργίας. Οι πολιτικές απασχόλησης πρέπει να στηρίζουν άμεσα την αναπτυξιακή διαδικασία και οι αναπτυξιακές πολιτικές να συνεισφέρουν άμεσα στην αύξηση της απασχόλησης», κατέληξε ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ.

Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την καταπολέμηση της ανεργίας

Ο κ. Νικολόπουλος, παρουσίασε τις ακόλουθες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την διέξοδο από την ανεργία:

• Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, δια βίου μάθηση, κατάρτιση - επανακατάρτιση για να καλυφθεί το χάσμα δεξιοτήτων που ανέρχεται στο 4%
• Επιτάχυνση απορρόφησης κονδυλίων ΕΣΠΑ σε κεντρικό αλλά κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο
• Μηδενική φορολόγηση σε νέες επιχειρήσεις για νέους κάτω των 35 ετών.
• Σταδιακή μείωση των εισφορών (κατά 3 μονάδες) με στόχο την ελάττωση του μη μισθολογικού κόστους
• Ενεργητικές πολιτικές μόνο για ειδικές ομάδες και όχι γενικά. Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ πρέπει να διατίθενται στην δημιουργία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.
• Καταπολέμηση παραοικονομίας - μαύρης εργασίας
• Στήριξη των επιχειρήσεων ακόμα και με επανασχεδιασμό παραγωγής της διαδικασίας και νέα προϊόντα. Η εμπειρία έχει δείξει ότι το να επαναφέρεις στην αγορά εργασίας εργαζομένους που είχαν μείνει για αρκετό καιρό μακριά από αυτή είναι το πιο κοστοβόρο από ότι η προληπτική δράση όσο και να κοστίζει αυτή.
• Αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, ποιότητα εργασίας, με όλα όσα σημαίνει αυτό στην Ευρωπαϊκή στρατηγική (καλοί μισθοί, κατάρτιση, δυνατότητες εξέλιξης, εναρμόνιση οικογενειακού - εργασιακού βίου κλπ.)


 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος