Λίστα αντικειμένων
«Έχουν και κότερο και συνεχίζουν ανενόχλητοι τις βόλτες...»
«Κανείς δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη. Η υπόθεση θάφτηκε. Από κανένα κυβερνητικό μεγαλοσχήμονα δεν γίνεται δημόσια αναφορά ή ανακοίνωση για την υπόθεση»
Την περίφημη υπόθεση φοροδιαφυγής ιδιοκτητών πολυτελών σκαφών αναψυχής, που πριν από μήνες χρησιμοποίησε θεαματικά, για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα η Κυβέρνηση, ανακινεί σε πολιτικό επίπεδο ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος στον απόηχο των εξευτελιστικών για την Κυβέρνηση παρατηρήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου(Δ/Ν.Τ) ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για να κλειστεί έστω και ένας φοροφυγάς στη φυλακή»...
«Δεν υπάρχει ούτε ένας κυβερνητικός παράγων που να μην γνωρίζει την υπόθεση των «σκαφάτων», των εχόντων και κατεχόντων που υπέπεσαν σε σωρεία φορολογικών παραβάσεων με τα πολυτελή κότερά τους Κανείς όμως δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη. Η υπόθεση θάφτηκε. Από κανένα κυβερνητικό μεγαλοσχήμονα δεν γίνεται δημόσια αναφορά ή ανακοίνωση για την υπόθεση. Πριν από μήνες, η Κυβέρνηση της τρόϊκας, εκτόξευσε ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα ότι τους πήρε στο κυνήγι, αλλά η υπόθεση δεν έφθασε ποτέ προς συζήτηση και ποτέ δεν μάθαμε τα αποτελέσματά της», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών Διομήδης Σπινέλλης, είχε ανακοινώσει ότι μελετάται η κατάργηση του φορολογικού απορρήτου(δημοσιοποίηση στοιχείων εισοδήματος φορολογουμένων στο internet) και ότι γίνεται προσπάθεια να γίνουν γνωστά τα ονόματα Ελλήνων καταθετών σε τράπεζες του εξωτερικού. Στη διάθεση των ελληνικών Αρχών, υπάρχουν όπως είχε πει, 70 cd με στοιχεία για τις καταθέσεις και τους τόκους που έλαβαν τα προηγούμενα χρόνια, περί τους 100.000 Έλληνες, από ξένες τράπεζες(σ.σ: επ' αυτού ο κ. Νικολόπουλος έχει καταθέσει σχετική με την υπόθεση Ερβέ Φαλσιανί, Ερώτηση).
«Η Κυβέρνηση όμως, αποφεύγει επιμελώς και ισχυροποιεί έτσι τις ενστάσεις για την ειλικρίνεια των προθέσεών της όταν ομιλεί για τη διαφάνεια, να αναφερθεί στην ύπαρξη λίστας ιδιοκτητών πολυτελών σκαφών αναψυχής, που οι ιδιοκτήτες τους τα εμφάνιζαν ως επαγγελματικά για να απολαμβάνουν προνόμια όπως φθηνό πετρέλαιο κ.λπ.. Είναι γνωστό επίσης, ότι με πλαστά ναυλοσύμφωνα εμφάνιζαν τα σκάφη τους ως επαγγελματικά. Αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι από τον έλεγχο περίπου 4.000 σκαφών μπορούν να εισπραχθούν περί τα 800 εκατ. ευρώ. Πού είναι λοιπόν τα λεφτά; Πόσα εισέπραξαν;», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε προς τον Υπουργό τα ακόλουθα ερωτήματα:
• Είναι αλήθεια ότι στη λίστα αυτή καταγράφονται 161 ονόματα ιδιοκτητών;
• Γιατί δεν δημοσιεύονται τα ονόματα και οι παραβάσεις;
• Έγινε ο έλεγχος σε μαρίνες του Πειραιά;
• Ιδιοκτήτες παραβάτες απέπλευσαν και αγκυροβόλησαν στη Ρόδο;
• Ακολουθήθηκαν από ελεγκτικά συνεργεία του Υπουργείου Οικονομικών;
• Έσπευσαν να καταβάλλουν τα τσουχτερά πρόστιμα για να αποφύγουν τυχόν δημοσιοποίηση των ονομάτων τους;
• Είναι αλήθεια ότι εισπράχθηκαν περί τα 30 εκ. ευρώ;
Αρχική Σελίδα | Login | Sitemap | Επικοινωνία |