Loading...
 Start Page
ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΟΒΕΡΔΟ  ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ  ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ  ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΓΝΠ   «Λειψανοποίηση  του μεγαλύτερου  νοσοκομείου της  νοτιοδυτικής Ελλάδας»

«Είναι εξοργιστικό, το μεγαλύτερο και μοναδικό – ουσιαστικά – τριτοβάθμιο νοσοκομείο της νοτιοδυτικής Ελλάδας να στηρίζεται στην φιλοτιμία και την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων του και όταν αυτοί, απολύτως νόμιμα και δικαιολογημένα, επιζητούν τις οφειλόμενες άδειες και τα ρεπό τους, η πολιτική της διοίκησης να είναι η περικοπή υπηρεσιών, εις βάρος των ασθενών και της συνολικής λειτουργίας του νοσοκομείου. Και είναι ακόμα πιο εξοργιστικό, όταν αυτό συμβαίνει σε έναν τομέα όπως είναι τα χειρουργεία, αφού κανένας δεν μπαίνει για χειρουργείο επειδή… έτσι του αρέσει. Δυστυχώς, η εξαθλίωση του δημόσιου πυλώνα υγείας είναι συνεχής και ραγδαία…». 

Αυτά σχολίασε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος  Ι. Νικολόπουλος, με αφορμή το ζήτημα που  έχει ανακύψει με την μείωση των  χειρουργείων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την απόφαση περικοπής των χειρουργικών αιθουσών από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος και επικοινωνώντας άμεσα με τον υπουργό Υγείας, κ. Α. Λοβέρδο. 

Ο Αχαιός πολιτικός  έθεσε στον Υπουργό Υγείας το ζήτημα που έχει ανακύψει, μεταφέροντάς του  την έκρυθμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο του ΠΓΝΠ καθώς και τους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία χιλιάδων πολιτών η απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου. 

«Το νοσηλευτικό  προσωπικό έχει δίκιο – βουνό, ωστόσο μου μοιάζει αδιανόητο  να λαμβάνεται απόφαση μείωσης των χειρουργείων την ώρα που όλοι παραδέχονται πως αρκεί η ενίσχυση με έξι μόλις άτομα για να μην υπάρξει μείωση. Κανονικά, θα έπρεπε να υπάρξει προγραμματισμός για αύξηση των χειρουργείων. Και αυτό γιατί οι πολίτες ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα καθυστέρησης στα χειρουργεία, όπως και συνολικά στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, ενώ το ΠΓΝΠ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει και σπουδαίο εκπαιδευτικό ρόλο. Αντί τούτου, παρακολουθούμε διαρκώς την μείωση, την κατάπτωση, την εξαθλίωση του συστήματος υγείας και της αξιοπρέπειας, ιατρών, νοσηλευτών και λοιπών εργαζομένων και κυρίως, των ασθενών» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος. 

Ο βουλευτής  δεν αρκέστηκε πάντως στην απευθείας  επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας, αλλά στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών δυνατοτήτων του κατέθεσε και ερώτηση στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «λειψανοποίηση» του ΠΓΝΠ. «Το ΠΓΝΠ ξεκίνησε τη λειτουργία του με 12 ή 13 χειρουργικές αίθουσες που μέχρι πρόσφατα έφτασαν να είναι 9 και τώρα, μετά την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, μόλις 7. Και δυστυχώς, η προοπτική δείχνει και περαιτέρω μείωση καθώς το Νοσοκομείο δεν ενισχύεται με προσωπικό. Το αποτέλεσμα είναι η δίκαιη, πέρα για πέρα, κραυγή αγωνίας των ιατρών που διαπιστώνουν πως θα είναι αδύνατο πλέον να αντιμετωπιστούν τα χειρουργικά περιστατικά, καθώς ακόμα και με τις 9 αίθουσες υπό λειτουργία, οι λίστες αναμονής σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ήδη μεγάλες. Τώρα, υπό τις νέες συνθήκες, οι ιατροί επισημαίνουν πως οι λίστες αναμονής θα… ξεχειλίσουν και θα είναι αδύνατο να μπορούν να προγραμματίσουν χειρουργεία, εφόσον πάντα υπάρχουν και τα έκτακτα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της ερώτησης. 

Ο κ. Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων, ζητάει να πληροφορηθεί τον ακριβή αριθμό των οφειλομένων  αδειών και ρεπό στο προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά και τον αριθμό των νοσηλευτών που εργάζονται στα χειρουργικά τμήματα άλλων νοσοκομείων της νοτιοδυτικής Ελλάδας. Επίσης, ζητάει να πληροφορηθεί τις αποσπάσεις προσωπικού που έγιναν στην 6η ΥΠΕ αλλά και στο ΠΓΝΠ τη τελευταία τριετία και φυσικά, τις κινήσεις του υπουργείου, ώστε να μην υπάρξει μείωση των χειρουργικών αιθουσών.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος