Loading...
 Start Page
Αλλεπάλληλες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις παραχώρησε ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Μεταξύ άλλων ο Αχαιός πολιτικός προσεκλήθη και συμμετείχε και στο ραδιοφωνικό magazino του ant1 radio με τον δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο.  Στο ραδιοφωνικό πάνελ συμμετείχε επίσης ο καθηγητής του Εργατικού Δικαίου και εργατολόγος κ. Αλ. Μητρόπουλος.

Η τοποθέτηση του Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ ήταν η κάτωθι:

 

«Το σκηνικό της φετινής πρωτομαγιάς είναι εφιαλτικό.

Το βαρύ τίμημα στην ανεργία πληρώνουν κυρίως οι γυναίκες και οι νέοι μας. Επικρατεί βαθιά κατάθλιψη, αβεβαιότητα και ανησυχία σε όλη την κοινωνία μα προπαντός στον κόσμο της εργασίας.

Η κυβέρνηση του μνημονίου αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως οικονομικό μέγεθος ή στοιχείο κόστους. Εμείς στεκόμαστε με σεβασμό στο πλάι τους, είναι άνθρωποι με δικαιώματα στην δουλειά και στην ζωή.

Αυτό είναι για μας το περιεχόμενο και το μήνυμα της Πρωτομαγιάς σήμερα.

Η εφιαλτική άνοδος της ανεργίας βυθίζει σε κοινωνική και επαγγελματική απαξίωση περίπου ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας. Οδηγεί χιλιάδες οικογένειες στο κοινωνικό περιθώριο και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Θα επιμείνουμε και στο «ΖΑΠΠΕΙΟ 2» ότι: «Μόνο οι πολιτικές απασχόλησης στηρίζουν άμεσα την αναπτυξιακή διαδικασία και ότι μόνον οι αναπτυξιακές πολιτικές  συνεισφέρουν άμεσα στην αύξηση της απασχόλησης.

Η υψηλή ανεργία υπονομεύει την ανάπτυξη και κλονίζει την κοινωνική συνοχή. Η οικονομία και η κοινωνία, απαιτούν άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση τώρα! Δράσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Μέτρα για την τόνωση της ρευστότητας της αγοράς. Επιτάχυνση της προκήρυξης των έργων του ΕΣΠΑ, εκεί που τώρα λιμνάζουν οι Ευρωπαϊκοί πόροι του ΕΣΠΑ πρέπει να διατίθενται στην δημιουργία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών..

Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ πρέπει να διατίθενται στην δημιουργία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

 

Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, το ευνοϊκότερο φορολογικό, οι στοχευμένες δράσεις για την απασχόληση, σε κλάδους και περιοχές που πλήττονται ιδιαίτερα από την ανεργία, το ασφαλιστικό περιβάλλον, οι στοχευμένες κατευθύνσεις των επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης αποτελούν το τρίπτυχο της εξόδου από αυτό το ιδιότυπο σπιράλ θανάτου. Στο όνομα των άνεργων συμπολιτών μας, καλούμε την κυβέρνηση της Τρόικας, να πάρει αναπτυξιακά μέτρα».

«Δεν αντέχουμε άλλο», είπε με αγανάκτηση ο Τομεάρχης Εργασίας και συνέχισε παρουσιάζοντας τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά :

«Οι πολιτικές μας καινοτόμες, δημιουργικές, με γνώση των παρελθοντικών προβληματικών πολιτικών. Στοχεύουν στη διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της προώθησης της καινοτομίας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Προτείνουμε επίμονα πολιτικές απασχόλησης που στοχεύουν στην ενεργοποίηση του συνόλου του εργατικού δυναμικού, στην κινητοποίηση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και στην μείωση της ανεργίας. 

Προτείνουμε μηδενική φορολόγηση σε νέες επιχειρήσεις για νέους κάτω των 35 ετών.

Σταδιακή μείωση των εισφορών με στόχο την ελάττωση του μη μισθολογικού κόστους.

Ενεργητικές πολιτικές μόνο για ειδικές ομάδες και όχι γενικά.

Εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση των νέων.

Δέσμευση για πρόσληψη αριθμού ανέργων νέων με ειδικά κίνητρα.

Ενίσχυση του θεσμού των προγραμματικών συμβάσεων εγγυημένης απασχόλησης ειδικά για νέους. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα έχει μεταξύ των ευρωπαικών χωρών, ένα από τα μικρότερα ποσοστά σπουδαστών που εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους.

 

Δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε ότι ο μοναδικός δρόμος για να πολεμήσουμε την κρίση είναι η ανάπτυξη .

Με συγκεκριμένες προτάσεις.

Με ολοκληρωμένες δράσεις.

Με μετρημένες και κοστολογημένες πολιτικές.

Αυτή είναι η θέση και η δέσμευση μας.

Για την έξοδο από την κρίση»

 

Κλείνοντας την συνέντευξη του ο κ. Νικολόπουλος είπε: .

«Η πολιτική της Κυβέρνησης δεν χρειάζεται άλλες αποδείξεις αποτυχίας, φτάνουν τα αρνητικά ρεκόρ που καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο.

Ρεκόρ απόκλισης από τους στόχους που η ίδια η Κυβέρνηση είχε θέσει για την αύξηση των εσόδων για το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Ρεκόρ αδυναμίας για την είσπραξη εσόδων.

Ρεκόρ γραφειοκρατίας από παλινωδίες της κυβέρνησης.

Ρεκόρ προχειρότητας.

Ρεκόρ αφερεγγυότητας σε μία περίοδο που η χώρα αξιολογείται.

Ρεκόρ ανεργίας όλων των τελευταίων δεκαετιών».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος