Loading...
 Start Page
«Η απάντηση στην πυρηνική απειλή : Ήλιος και άνεμος»


Να ανοίξει όλα τα χαρτιά της Κυβέρνησης για το ενεργειακό πρόγραμμά της ζητά από την Υπουργό Περιβάλλοντος ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση με αφορμή την πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία και τις φωνές διαμαρτυρίας παγκοσμίως που ζητούν επίμονο και ταχύτατο αναπροσανατολισμό στην εκμετάλλευση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας..
Ο κ. Νικολόπουλος ανοίγει επίσης, το τεράστιο θέμα του πυρηνικού εργοστασίου. Συγκεκριμένα ερωτά την Υπουργό αν έχουν γίνει ενεργειακές μελέτες και αν υπάρχει σκέψη για παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα.
Στην δήλωση του μεταξύ άλλων τονίζει : «Η έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα της Φουκουσίμα έσπειρε παντού το φόβο για μια ενδεχόμενη μαζική καταστροφή. Αφυπνίστηκαν τα αισθήματα των πολιτών κατά της πυρηνικής ενέργειας. Την ίδια ώρα όμως μας αφήνει αδιάφορους ο «αργός θάνατος» που προκαλούν άλλες μορφές ενέργειας όπως ο άνθρακας ή ο λιγνίτης. Δεν μας αγγίζουν οι βλαβερές συνέπειες του οξειδίου του αζώτου από τις εκπομπές των πετρελαιοκινητήρων, ούτε η αιθαλομίχλη που αποτελεί μόνιμο σύντροφο των κατοίκων των μεγαλουπόλεων. Οι σύγχρονοι πυρηνικοί αντιδραστήρες θεωρητικά είναι ασφαλέστεροι αυτού της Φουκουσίμα που ήταν 40 ετών, αυτό όμως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ατυχήματος ακόμα και σε τέτοιους. Τη λύση, όπως φαίνεται, για το μέλλον θα τη δώσουν η ηλιακή και η αιολική ενέργεια που εκτός από καθαρές και ασφαλείς πηγές είναι παράλληλα φθηνές και πρόσφορες».


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Εξάλλου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τις δύσκολες μέρες που ζούμε ίσως κάποιοι θεωρούν πολυτέλεια την ενασχόληση με το περιβάλλον. Κι όμως η ποιότητα ζωής δεν καθορίζεται μόνο από τις οικονομικές παραμέτρους. Μπορεί να μην λέγεται ή έστω να μην προβάλλεται αυτό αλλά είναι μια αναντίρρητη πραγματικότητα. Δεν είναι όλα τα αγαθά οικονομικά. Υπάρχουν και τα φυσικά αγαθά. Είναι ο αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, η γαλάζια θάλασσα και ο ουρανός, η φύση γύρω μας. Όσο και αν το επιτακτικό της καθημερινότητας μας κάνει να το ξεχνάμε το περιβάλλον είναι εδώ συνεχίζοντας να προσφέρει απλόχερα ζωή και ευχαρίστηση. Τα δώρα του τα χαρίζει σε όλους ανεξαιρέτως, χωρίς όρους, χωρίς φόρους και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Απολύτως δωρεάν.
Και μόνο το γεγονός ότι καθιερώσαμε Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος υποδεικνύει ότι διάγοντας τον σημερινό περίπλοκο και σύνθετο τρόπο ζωής έχουμε απομακρυνθεί τόσο από τα απλά και ουσιώδη ώστε χρειαζόμαστε Ημέρα Μνήμης για να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτό που από τον ερχομό μας έως και την αποχώρησή μας από τον κόσμο, μας περιβάλει συνεχώς στηρίζοντας με συνεχή και αδιάλειπτο τρόπο την ζωή την ίδια.
Ως λαός έχουμε πολλά προτερήματα και πολλά ελαττώματα. Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στο περιβάλλον συγκαταλέγεται δυστυχώς στα ελαττώματά μας. Ήδη έχουμε κάνει πάρα πολλά για να το υποβαθμίσουμε και τολμώ να πω ότι είμαστε κοντά στο να το καταφέρουμε. Ευθύνες υπάρχουν αλλά δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να αφιερώσουμε ενέργεια στο να τις αναλύσουμε. Ας κρατήσουμε στην άκρη του μυαλού μας το τι αλλά και το ποιος φταίει, και ας στρέψουμε τώρα την προσοχή μας στο πως θα αποκαταστήσουμε αυτά που μπορούμε να διορθώσουμε. Δεν ζητώ να ξεχάσουμε, ζητώ να δράσουμε θετικά τώρα κάνοντας μικρά απλά πράγματα ο καθένας μας. Οι τεράστιοι προϋπολογισμοί, τα «εμπνευσμένα έργα» και τα «οράματα» είχαν σαν αποτέλεσμα να συμβιώνουμε με τα σκουπίδια μας. Καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη τουλάχιστον των μικρών καθημερινών μας αναγκών. Να δείξουμε τον αυτοσεβασμό μας σεβόμενοι τον χώρο και το μικροπεριβάλλον της γειτονιάς μας, της πόλης μας, της Αχαΐας. Να θυμόμαστε ότι κάθε μεγάλο αποτελείται από πολλά μικρά.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος