Loading...
 Start Page

ΑΡ.ΠΡΩΤ.3770/17-10-2014

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έγραψε ο Γιώργος Λεβέντης, ότι “φως στα μυστικά του τεκτονισμού στην Ελλάδα επιχειρούν να ρίξουν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, μετά την εντολή που πήραν από τον αντεισαγγελέα, Παναγιώτη Νικολούδη, να διερευνήσουν καταγγελίες για διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών χωρίς παραστατικά”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες των «Παραπολιτικών», η «Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος» ζητεί να γίνει έρευνα στο «Τεκτονικό Ίδρυμα», ώστε να διαπιστωθεί αν έχει διακινηθεί «μαύρο» χρήμα και για ποιους σκοπούς, φέρνοντας ταυτόχρονα γκρίνιες και αλληλοκατηγορίες στις τάξεις των τεκτόνων. Οι ελεγκτές καλούνται πλέον να «σπάσουν» το άβατο της Μεγάλης Στοάς και να αποκαλύψουν, αν ευσταθούν οι καταγγελίες για έκνομο χορό εκατομμυρίων.

Οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, που έχουν αναλάβει την έρευνα, θα κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά του ιδρύματος από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, σχετικά με τις αναφορές που έφτασαν στην Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος. Και συνεχίζει το ρεπορτάζ: «Πίσω από τις κλειστές πόρτες έχουν βγει, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, «μαχαίρια» τα τελευταία χρόνια, με αιχμή τις θέσεις στην ηγετική πυραμίδα».

Τα προβλήματα έφεραν γκρίνια και η μυστικοπάθεια, που κάλυπτε ανέκαθεν τις δράσεις των τεκτόνων, κλονίστηκε. Οι βαριές αλληλοκατηγορίες πέρασαν την πύλη της Μεγάλης Στοάς και άρχισαν να βγαίνουν προς τα έξω, ακόμα και μέσω του διαδικτύου. Σε σχετικούς ιστοτόπους εκτοξεύονται ευθείες βολές για κακοδιαχείριση στο Τεκτονικό Ίδρυμα και διάθεση της περιουσίας του για σκοπούς διαφορετικούς από τους προβλεπόμενους. «Το κτίριο αυτό (σ.σ.: του Τεκτονικού Ιδρύματος) θα λειτουργούσε ως ένα είδος ασύλου για φτωχούς και οικοτροφείου-σχολείου για άπορα παιδιά. Το κτίριο αυτό ανεγέρθη, αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 1 του καταστατικού του ιδρύματος, δηλαδή για αγαθοεργία και κυρίως για να περιθάλπονται ενδεείς και να εκπαιδεύονται άπορα παιδιά», αναφέρει μέλος της κοινότητας στον ιστότοπο του «Ελληνικού Τεκτονικού Forum», που διευκρινίζει, ότι «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτοαποκαλούμενες «Μεγάλες Στοές» ή άλλα σώματα, που παρουσιάζονται ως τεκτονικές οργανώσεις, ενώ στην πραγματικότητα, ουδεμία σχέση έχουν με τον ελευθεροτεκτονισμό».

Ο συντάκτης του κειμένου υποστηρίζει, ότι το κτίριο του ιδρύματος είναι ταυτισμένο με τη Μεγάλη Στοά: «Το κτίριο αυτό χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά και μόνον για να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες της “Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος” και των υπό την αιγίδα της Στοών, που είναι ενώσεις προσώπων με ιδεολογικούς, ηθικοφιλοσοφικούς σκοπούς. Το Τεκτονικό Ίδρυμα, ιστορικά, εξυπηρέτησε τους σκοπούς της Μασονίας και ταυτίσθηκε με τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και τις Στοές της».

Επειδή οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση και διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών «κάτω από το τραπέζι» έφτασαν στην Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, που έδωσε εντολή για εξονυχιστικό έλεγχο.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Έχουν φτάσει πράγματι οι ως άνω καταγγελίες στο ΣΔΟΕ για διακίνηση χρηματικών ποσών χωρίς παραστατικά;

2. Διετάχθη από τον Αντιεισαγγελέα, Π. Νικολούδη, το να διερευνηθούν οι ως άνω καταγγελίες και να γίνει έρευνα;

3. Σε ποια φάση βρίσκεται η προαναφερόμενη έρευνα;

4. Συνετάχθη φύλλο ελέγχου για τη σχετική έρευνα;

5. Επιβλήθηκαν πρόστιμα όπου προέκυψαν ενοχοποιητικά ευρήματα από την ως άνω έρευνα;

6. Εκλήθησαν να δώσουν εξηγήσεις εμπλεκόμενοι στα όποια ενοχοποιητικά ευρήματα από την ως άνω έρευνα; Εάν ναι, ποιοι;

- Να κατατεθούν τα φύλλα ελέγχου, οι αναφορές, τα πορίσματα και τα επιβληθέντα πρόστιμα.

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του

Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος